Ambiciozan plan DT-a za smanjenje potrošnje energije

Ambiciozan plan DT-a za smanjenje potrošnje energije

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Deutsche Telekom najavio je da će smanjiti potrošnju energije u Njemačkoj za najmanje deset posto do 2024. u usporedbi s 2020. To će biti moguće gašenjem raznih naslijeđenih sustava.

Sljedećih godina, energetski zahtjevi trebaju ostati stabilni unatoč porastu podatkovnog prometa za 25 posto godišnje. Da bi se to postiglo, energetska učinkovitost mora biti značajno poboljšana. I ovdje će deaktivacija naslijeđenih sustava igrati važnu ulogu, kao što je Grupa najavila u sklopu svog Dana održivosti 2022.

DT je također najavio da će do 2025. 50 posto svojih potreba za električnom energijom biti pokriveno ugovorima o kupnji električne energije (PPA), dopunjenih njegovom proizvodnjom. PPA su izravni ugovori o kupnji s proizvođačima obnovljive energije. DT tako daje proizvođačima energije sigurnost ulaganja i time dodatno podupire širenje obnovljivih izvora energije u Njemačkoj i Europi.

Na Danu održivosti 2022. DT će predstaviti svoje ciljeve održivosti pod motom "Walk the Talk". Svi članovi Uprave osvijetlili su temu iz svoje perspektive i predstavili svoje ciljeve. Prioriteti su klimatska neutralnost, potpuno kružno gospodarstvo, raznolikost i digitalno sudjelovanje te dobro korporativno upravljanje. DT se smatra progresivnom tvrtkom u području održivosti, a rejting agencije i investitori u održivost ocjenjuju ga pozitivno.

Još iz kategorije

Uvođenje 5G mreža potiče razvoj gospodarstva

Uvođenje 5G mreža potiče razvoj gospodarstva

28.11.2022.

Nova studija konzultantske tvrtke Analysys Mason, koju je naručio Ericsson, naglašava potencijalne ekonomske, potrošačke i ekološke prednosti 5G povezivosti na 15 nacionalnih tržišta u razvoju. Uz regulatornu i vladinu potporu, svih petnaest zemalja moglo bi imati koristi od rasta BDP-a između 0,3 i 0,46 posto do 2035. godine, s procijenjenim omjerom troškova i koristi od tri do sedam puta.

Upotreba 5G mreža u prijevozu ojačana odlukom Europske komisije

Upotreba 5G mreža u prijevozu ojačana odlukom Europske komisije

28.11.2022.

Europska komisija detaljno je opisala napredak u pružanju 5G pokrivenosti za povezivanje tijekom leta zrakoplovom te u cestovnom prijevozu. EK vjeruje da bi planovi koje je navela ojačali mogućnosti pružanja inovativnih usluga u oba sektora.

Izgradnja optike u SV. Nedjelji, Samoboru i Stupniku 75 milijuna kuna

Izgradnja optike u SV. Nedjelji, Samoboru i Stupniku 75 milijuna kuna

27.11.2022.

Hrvatski Telekom započeo je s izgradnjom svjetlovodne infrastrukture u Gradu Svetoj Nedelji, Gradu Samoboru i Općini Stupnik. Time će 13.643 bijele adrese na ovom području imati brzi (+40 Mbit/s) i ultrabrzi (+100 Mbit/s simetrično) širokopojasni pristup internetu.