Ambiciozan plan DT-a za smanjenje potrošnje energije

Ambiciozan plan DT-a za smanjenje potrošnje energije
Dražen Tomić / Tomich Productions

Deutsche Telekom najavio je da će smanjiti potrošnju energije u Njemačkoj za najmanje deset posto do 2024. u usporedbi s 2020. To će biti moguće gašenjem raznih naslijeđenih sustava.

Sljedećih godina, energetski zahtjevi trebaju ostati stabilni unatoč porastu podatkovnog prometa za 25 posto godišnje. Da bi se to postiglo, energetska učinkovitost mora biti značajno poboljšana. I ovdje će deaktivacija naslijeđenih sustava igrati važnu ulogu, kao što je Grupa najavila u sklopu svog Dana održivosti 2022.

DT je također najavio da će do 2025. 50 posto svojih potreba za električnom energijom biti pokriveno ugovorima o kupnji električne energije (PPA), dopunjenih njegovom proizvodnjom. PPA su izravni ugovori o kupnji s proizvođačima obnovljive energije. DT tako daje proizvođačima energije sigurnost ulaganja i time dodatno podupire širenje obnovljivih izvora energije u Njemačkoj i Europi.

Na Danu održivosti 2022. DT će predstaviti svoje ciljeve održivosti pod motom "Walk the Talk". Svi članovi Uprave osvijetlili su temu iz svoje perspektive i predstavili svoje ciljeve. Prioriteti su klimatska neutralnost, potpuno kružno gospodarstvo, raznolikost i digitalno sudjelovanje te dobro korporativno upravljanje. DT se smatra progresivnom tvrtkom u području održivosti, a rejting agencije i investitori u održivost ocjenjuju ga pozitivno.