Adel B. Al-Saleh postaje član Uprave DT-a i CEO T-Systems

Adel B. Al-Saleh postaje član Uprave DT-a i CEO T-Systems

Deutsche Telekom odlučio je dovesti novog čovjeka na mjesto čelnika T-Systemsa jednog od najvećih sistem integratora u Europi. Na to mjesto dolazi Adel B. Al-Saleh (53) koji ujedno postaje i novi član Upravnog odbora Deutsche Telekom AG-a. Adel na tome mjestu zamjenjuje Reinharda Clemensa, koji će, kao što je već najavljeno napustiti Deutsche Telekom.

Predsjednik Nadzornog odbora Deutsche Telekoma Ulrich Lehner rekao je kako su „sretni što možemo pozdraviti Adela. Svojim dubokim znanjem o industriji i njegovom velikom međunarodnom iskustvu, on je prava osoba za položaj i izazovno okruženje“.

Timotheus Hoettges, predsjednik uprave Deutsche Telekoma pak ističe kako se „raduje se suradnji s Adelom, on ima pravi duh i stav koji je povezan s dubokim znanjem za ovaj posao, a Adel je dokazao  u dosadašnjem radu“.

Adel Al-Saleh, novi član uprave i izvršni direktor tvrtke T-Systems pak ističe kako je uzbuđen zbog ulaska u tim Deutsche Telekoma. „Radujem se suradnji s kolegama T-Systemsa kako bismo uspjeli na našem tržištu“, ističe Al-Saleh.

Do nedavno Adel Al-Saleh bio je glavni izvršni direktor Northgate Information Solutions (NIS) Grupe koji se pridružio u prosincu 2011., odgovoran za rast jednog od vodećih svjetskih pružatelja softverskih rješenja i tehnoloških usluga diljem Northgate grupe tvrtki.

NIS je preuzeo KKR u 2008. godini. Adel je doveden do kraja 2011. godine KKR-a kako bi razvio strategiju zaokreta i pokrenuo program stvaranja vrijednosti kroz tri tvrtke Northgate. Između 2012. i 2017. Adel je vodio transformaciju NIS grupe što je rezultiralo uravnoteženim portfeljem, novom strategijom i učinkovitim i konkurentnim poslovanjem.

Godine 2016. Adel je vodio uspješnu restrukturiranu strukturu dugova NGA, što je rezultiralo da je Goldman Sachs postao primarni dioničar tvrtke. Prije dolaska u Northgate, Adel je održao razne starije dužnosti na IMS Healthu (vodeći na tržištu zdravstvene informatike) i proveo svojih prvih 19 godina u IBM-u.

Njegova posljednja uloga u IBM-u bila je potpredsjednik i generalni direktor Sales and Industries IBM Northeast Europe Integrated Operating Team.

Adel je diplomirao na Sveučilištu u Bostonu 1987. godine, i magistrirao na Atlantskom sveučilištu u Floridi 1990. godine.

Još iz kategorije

Iskon uveo pretraživanje svih TV sadržaja prema kategorijama

Iskon uveo pretraživanje svih TV sadržaja prema kategorijama

16.07.2018. komentiraj

Telekomunikacijski operater Iskon nastavio je unaprjeđivati svoju ponudu IPTV usluga. Brojnim novitetima na portalu za korisnike, koje su lansirali proteklih mjeseci, sada su dodali još neke zanimljive mogućnosti.

Modernizacija mobilne mreže preduvjet dolaska 5G mreže

Modernizacija mobilne mreže preduvjet dolaska 5G mreže

14.07.2018. komentiraj

Početkom 2018. godine Hrvatski Telekom pokrenuo je modernizaciju radijske pristupne mreže te će ta mreža omogućiti uvođenje 5G tehnologije u trenutku kad se za nju dodijeli potrebni radio-frekvencijski spektar, pojašnjava za ICTbusiness.info Ivan Uremović, direktor projekta modernizacije radisjke pristupne mreže.

Hrvatski Telekom pripremio mrežu u Istri za 5G funkcionalnosti

Hrvatski Telekom pripremio mrežu u Istri za 5G funkcionalnosti

13.07.2018. komentiraj

Hrvatski Telekom je danas u Puli obilježio završetak modernizacije radijske pristupne mreže na području Istre čime su se stvorili preduvjeti za implementaciju 5G mreže na tom području. Istra je tako postala prva regija u zemlji na čijem je području instalirana najmodernija oprema koja uključuje dodatne kapacitete 4G mreže i najnovije funkcionalnosti (IoT). Hrvatski Telekom je u potpunosti pripremio Istru za turističku sezonu te je korisnicima omogućeno nesmetano korištenje HT mobilnih usluga čak i u najfrekventnijem razdoblju.