A1 Hrvatska i Ericsson Nikola Tesla nastavljaju suradnju u području radijske mreže

A1 Hrvatska i Ericsson Nikola Tesla nastavljaju suradnju u području radijske mreže

A1 Hrvatska sa svojim dugogodišnjim partnerom Ericssonom Nikolom Teslom nastavlja uspješnu suradnju potpisom ekskluzivnog ugovora o daljnjem razvoju svoje radijske pristupne mreže. Okvirnim ugovorom do kraja 2023. godine obuhvaćena je modernizacija i proširenje mreže ovog operatora na temelju najnovijih tehnoloških rješenja iz portfelja Ericssonovog radijskog sustava (Ericsson Radio System – ERS).

Navedena suradnja korisnicima A1 Hrvatska omogućit će i u budućnosti atraktivan doživljaj podatkovno sve zahtjevnijih usluga u svim dijelovima Hrvatske. Na temelju ERS portfelja ovaj hrvatski operator imat će na raspolaganju fleksibilno rješenje spremno za 5G.

U okviru 5G partnerskog programa A1 Hrvatska tijekom 2018. i 2019. godine predstavio je funkcionalnosti 5G u živoj mreži koristeći Ericssonovu 5G tehnologiju u radijskom i jezgrenom dijelu mreže.

„Suradnja s kompanijom Ericsson Nikola Tesla omogućava nastavak naše misije – izgradnje pametnog digitalnog društva u Hrvatskoj. Već 20 godina zajedno gradimo  modernu infrastrukturu koja građanima olakšava svakodnevicu i donosi jednake mogućnosti komunikacije i povezanosti kao u tehnološki najrazvijenijim zemljama. Nedavno je neovisno međunarodno istraživanje P3 proglasilo A1 mrežu najboljom, čime je potvrdilo i kvalitetu infrastrukture. Jednakim zanosom nastavljamo s izgradnjom mreža 5. generacije i izuzetno smo ponosni što komunikacijsku tehnologiju budućnosti gradimo s hrvatskim stručnjacima“, ističe Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska.

„S našim strateškim partnerom surađujemo od samog početka njegovog rada prije 20 godina. Cijelo to razdoblje zajedno smo radili na inovativnim rješenjima te osiguravali mrežnu infrastrukturu koja je omogućila ponudu atraktivnih usluga njegovim korisnicima što je prepoznato i brojnim priznanjima. U godini u kojoj obje kompanije obilježavaju svoje važne jubileje ovaj ugovor je snažan poticaj da nastavimo nizati poslovne uspjehe na zadovoljstvo krajnjih korisnika. Razvojno istraživački centar Ericssona Nikole Tesle značajno je uključen u razvoj 5. generacije mobilnih mreža te smo posebno zadovoljni što A1 Hrvatska u partnerstvu s našom kompanijom nastavlja stvarati nove vrijednosti i pružati vrhunske komunikacijske usluge korisnicima u Hrvatskoj“, pojašnjava Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

„Predvodnici smo u implementaciji novih broadband tehnologija, što smo još ranije ove godine pokazali prvom demonstracijom 5G tehnologije i uvođenjem gigabitnih brzina u našu mobilnu mrežu. U suradnji s kompanijom Ericsson Nikola Tesla želja nam je najmoderniju tehnologiju transformirati u kvalitetu i korisničko zadovoljstvo, s ciljem ispunjenja strategije gigabitnog broadbanda na nacionalnom nivou. Gigabitne tehnologije otvorit će širom vrata četvrtoj industrijskoj revoluciji, omogućit će razvoj pametnih gradova i inovacijske iskorake u svim granama industrije te time unaprijediti konkurentnost Hrvatske u Europi i svijetu. Naša je misija da to omogućimo, bez obzira nalazili se u velikom gradu, ruralnom području ili na nekom od otoka“, tvrdi Tomislav Makar, glavni direktor za tehniku A1 Hrvatska.

„Današnji potpis potvrda je dugogodišnjeg partnerstva, kao i činjenica da A1 Hrvatska i dalje prepoznaje Ericsson Nikolu Teslu kao svog strateškog partnera na putu prema novim generacijama mobilnih mreža. Nedavne uspješne implementacije i demonstracije mogućnosti 5. generacije kao i NB IoT otvaraju prostor za inovacije i pružaju dodatnu motivaciju za sve nas. Tim iskoracima se A1 Hrvatska svrstava u sam vrh europskih i svjetskih pružatelja mobilnih usluga“, zaključuje Miroslav Kantolić, direktor prodaje i marketinga za A1 Hrvatska, Ericsson Nikola Tesla.

Još iz kategorije

Hrvatski Telekom poklanja neograničeni internet i Frankin božićni hit za bezbrižne blagdanske trenutke

Hrvatski Telekom poklanja neograničeni internet i Frankin božićni hit za bezbrižne blagdanske trenutke

04.12.2019. komentiraj

U svečanom ambijentu T-Centra Cvjetni predstavljene blagdanske pogodnosti Hrvatskog Telekoma, a najavljena je i ekskluzivna suradnja s poznatom pjevačicom Frankom Batelić. Hrvatski je Telekom u ovogodišnjoj božićnoj kampanji svim svojim korisnicima odlučio pokloniti priliku da svoje najmilije iznenade sa sedam dana besplatnog neograničenog interneta kako bi ovih blagdana bezbrižno uživali u čarima neograničene komunikacije.

EU: Sigurnost nije jedina stvar za zabrinutost oko uvođenja 5G mreža

EU: Sigurnost nije jedina stvar za zabrinutost oko uvođenja 5G mreža

03.12.2019. komentiraj

Europska unija priprema se za implementaciju mobilne mreže pete generacije (5G) na svom području uz pomoć zemalja članica, operatera i svih partnera, no osim infrastrukture ili tehnološkog segmenta, pojavljuje se i onaj sigurnosni.

Saša Kramar odlazi iz HT-a

Saša Kramar odlazi iz HT-a

29.11.2019. komentiraj

Hrvatski Telekom je objavio kako iz kompanije odlazi Saša Kramar, član Uprave HT-a i glavni direktor za poslovne korisnike. U obrazloženju iz HT-a stoji kako je on podnio ostavku i koja stupa na snagu 1. siječnja 2020. godine te nastavlja karijeru izvan HT Grupe.