5G postignuća T-Mobile US s Ericssonom i partnerima iz ekosustava

5G postignuća T-Mobile US s Ericssonom i partnerima iz ekosustava

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

T-Mobile surađuje s liderima u industriji, uključujući korporaciju Ericsson, u postizanju prvih važnih svjetskih koraka za samostalnu arhitekturu 5G. T-Mobile US, Inc. objavio je nekoliko prvih važnih svjetskih koraka za samostalnu arhitekturu (SA) 5G. Veliki izumi zahtijevaju okupljanje cijele zajednice pa je T-Mobile blisko surađivao s liderima iz cijele industrije kako bi postigao nekoliko prvih svjetskih dostignuća. Ericsson mu je pomogao postići sljedeće prva SA 5G sesija podataka između komercijalnih modema dva dobavljača u mreži u radu, prvi niskopojasni SA 5G glasovni poziv koji koristi prebacivanje Evolved Packet System (EPS) na Voice over LTE (VoLTE).

Ovo omogućava visokokvalitetne govorne usluge koje koriste VoLTE u SA arhitekturi dok industrija u potpunosti razvija Voice over New Radio (VoNR) 5G tehnologiju. Prvi niskopojasni VoNR poziv na mreži u radu. VoNR omogućuje glasovne pozive putem 5G. Prvi Video over New Radio (ViNR) na mreži u radu. ViNR omogućava da se visokokvalitetni videopozivi izvode izvorno, umjesto uz pomoć usluge Over the Top (OTT). Drugim riječima - nije potrebna aplikacija, tvrde u Ericssonu. Konačno - nekoliko 5G prvijenaca s komercijalnim pametnim telefonom u mreži u radu, uključujući prvu SA 5G niskopojasnu podatkovnu sesiju, prvi poziv s opcijom prebacivanja EPS-a i prve pozive VoNR i ViNR.

"Snažne i pouzdane bežične mreže važnije su nego ikad, a ove su prekretnice veliki korak naprijed za cijeli bežični ekosustav", kaže Neville Ray, odgovoran za tehnologiju, T-Mobile US. "Samostalni 5G, u kombinaciji sa širokom i dubokom mrežom koju gradimo spajajući resurse T-Mobile US i Sprinta, ubrzat će usvajanje 5G i usluge te transformirati bežičnu mrežu“, objašnjava Ray.

"Uz 5G mreže koje se šire diljem svijeta, prelazimo na sljedeću razinu: pripremamo svijet za samostalni 5G", kaže Fredrik Jejdling, izvršni potpredsjednik odgovoran za mreže u Ericssonu. „Koristeći Ericssonove komercijalne proizvode zajedno s T-Mobileom i našim partnerima u ekosustavu, pokazali smo potencijal samostalnog 5G na niskim pojasevima. Zajedničkim naporima postigli smo najnovije prekretnice koje unapređuju 5G tehnologiju“, zaključuje Jejdling.

Još iz kategorije

Europska komisija najavila novi datum četvrtog kruga dodjele bespovratnih sredstava iz WiFi4EU inicijative gdje čeka 14,2 milijuna eura

Europska komisija najavila novi datum četvrtog kruga dodjele bespovratnih sredstava iz WiFi4EU inicijative gdje čeka 14,2 milijuna eura

23.05.2020. komentiraj

Posljednji, četvrti poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz WiFi4EU inicijative bit će otvoren 3. lipnja 2020. u 13 sati i trajati će do 4. lipnja 2020. u 17 sati. Ovaj poziv prethodno je bio planiran za ožujak ove godine, no odgođen je zbog okolnosti nastalih širenjem bolesti COVID-19 u čitavoj Europi, pojašnjavaju iz domaćeg telekom regulatora HAKOM-a.

Ericsson zbog utjecaja pandemije koronavirusom promjenio prognozu za 5G pretplate

Ericsson zbog utjecaja pandemije koronavirusom promjenio prognozu za 5G pretplate

20.05.2020. komentiraj

Ericsson je morao s 11. svibnjem promijeniti prognozu o 5G pretplatama na globalnoj razini do 2025. jer se zbog pandemije koronavirusa razvoj ubrzao, kao i širenje dostupnosti te nove tehnologije. Dakle, po novom prognoza sugerira da će za pet godina biti 2,8 milijardi 5G pretplata, a ne 2,6 milijardi kako su u švedskoj kompaniji isticali tijekom studenog prošle godine.

Svjetska pandemija SARS CoV 2 zaustavila drugi dio austrijske 5G aukcije i prebacila ju na kolovoz

Svjetska pandemija SARS CoV 2 zaustavila drugi dio austrijske 5G aukcije i prebacila ju na kolovoz

17.05.2020. komentiraj

Austrijski regulator RTR donio je odluku kako će druga polovica kolovoza biti novi datum za početak aukcije 5G, nakon što je bio prisiljen odgoditi taj korak zbog izbijanja Covid-19.