Zoom, Slack i Twilio postaju neizostavan dio svakog poslovanja

Zoom, Slack i Twilio postaju neizostavan dio svakog poslovanja

Foto: Antonio Jularić

Softver za suradnju u poslovnom okruženju Slack, kao i Zoom, te komunikacijski alati kao Twilio i Zendesk dobivaju sve veći značaj u poslovnom svijetu jer zaposlenici donose aplikacije na posao ili im podižu vrijednost. Pokazuje to kroz svoje istraživanje tržišta Expensify.

U izvještaju za siječanj analizirano je 200 milijuna transakcija kroz njegov sustav kako bi prikazao na što kompanije troše novac. Očekivano, najviše se troši na hranu, putovanja, prijevoz, Uber Lyft, Amazon i Starbucks, ali sve češće se troši i na navedene softverske alate.

Primjerice, korporativnim kreditnim karticama se kupuju rješenja za Amazon Web Services (AWS), Salesforce, ali i ono što je tema cijele ove priče - Slack, Zoom, Twilio i Zendesk. Svaki od njih u osjetnom je porastu. Pa tako kroz četvrti kvartal prošle godine vidimo da je Zoom s tri tisuće potpisanih korporativnih računa skočio na šest tisuća, Slack s dvije na četiri tisuće, Twilio s jedne na tri tisuće i Zendesk s jedne na dvije tisuće. Dakle, svi su "skakali" za sto ili više posto na godišnjoj razini!

Očito je da su ti alati postali potreba pa uskoro neće biti čuđenja što ostvaruju takve poslovne rezultate. Jer, za one koji ne znaju, primjerice Slack je aplikacija objedinjuje sve u jedno i nudi cijeli asortiman vezan uz komunikaciju na jednom mjestu. Koliko je tako nešto popularno potvrđuje činjenica da Slack ima oko osam milijuna aktivnih korisnika na dnevnoj razini i oko tri milijuna pretplatnika.

Samo, problem za Slack je što potencijal prepoznaju i veće kompanije pa je tako početkom studenog 2016. Microsoft predstavio konkurentsku aplikaciju pod nazivom Teams. On donosi u jednom chat, notes i planiranje, a može i sam po sebi biti alat kojim se promovira bolja organizacija i produktivnost u radnom okruženju tako što konstantno bilježi koji oblik komunikacije se najčešće koristi i na kojem je vrijeme potrebno za odgovori najkraće.

Ali, nije to previše naštetilo, kao ni to što je stigao poveći broj konkurenata. Zasad je tržište dovoljno veliko za sve.

Još iz kategorije

NASA je blizu finalizacije svojeg sustava za upravljanje prometom dronovima u gradovima

NASA je blizu finalizacije svojeg sustava za upravljanje prometom dronovima u gradovima

22.02.2019. komentiraj

Američka svemirska agencija (NASA) spremna je za posljednje detaljne testove vezane uz upravljanje dronovima i izvest će ga u Nevadi. Bit će to konačni dokaz koliko se isplatio rad na novoj tehnologiji kroz posljednje četiri godine, i to sve u suradnji sa Saveznom upravom za civilno zrakoplovstvo (FAA).

Zagrebački Q Software otvorio ured u New Yorku

Zagrebački Q Software otvorio ured u New Yorku

21.02.2019. komentiraj

Zagrebačka IT tvrtka Q Software, jedna od najbrže rastućih IT kompanija u Europi prema Deloitteu, od početka ove godine posluje i na novoj lokaciji. Svoj šesti globalni ured otvorili su u New Yorku, digitalnom hubu istočne obale Sjedinjenih Američkih Država. Ured se nalazi u središtu New Yorka, točnije na Manhattanu, a osim te lokacije Q posluje još i iz Züricha, Osla, Belfasta, Los Angelesa te Zagreba, gdje se nalazi sjedište kompanije.

Startup iz Hrvatske može se natjecati s američkim startupima

Startup iz Hrvatske može se natjecati s američkim startupima

19.02.2019. komentiraj

Tijekom proteklih nekoliko godina, Repsly je evoluirao iz Field Team Management rješenja u Retail Execution Optimization rješenje, prema CEO-u Repsly Matu Brogieu. On je siguran da s naglaskom na umjetnu inteligenciju, prepoznavanje slike i strojno učenje mogu dodati veću vrijednost svojim klijentima.