Windows Azure nadogradnjom dobio nove mogućnosti

Windows Azure nadogradnjom dobio nove mogućnosti

Microsoft je predstavio popis novih značajki za Windows Azure, uključujući SQL Server AlwaysOn podršku, hub-ove za obavijesti i još neka poboljšanja. Nove značajke imaju neke zajedničke teme, s naglaskom na sustave automatizacije koji se mogu koristiti u slučajima kao što je Bing, koji koristi Azure notification sustav putem kojeg se šalju ažuriranja novosti do korisnika.

SQL Server AlwaysOn Availability odlikuje visoka dostupnost i disaster recovery sustav iz izvorno objavljenog SQL Server 2012 sustava. Pruža failover za višestruke baze podataka, te replikaciju i konfiguraciju failover sustava. Kao dio opće dostupnosti , Azure sada podržava cijeli SQL Server AlwaysOn Availability Groups technology skup sustava na Windows Azure Virtual Machines sustavu, uključujući i podršku za SQL Server Availability Group Listeners.

Također na raspolaganju je i repliciranje backup kopija čime se osigurava globalna dostupnost i disaster recovery. U tom smislu, Azure nudi backup SQL poslužitelja putem Windows Azure sustava. Ovom mogućnošću, u slučaju failovera u podatkovnom centru, Azure može vratiti poslužitelje na prijašnje stanje i time omogućiti daljnji nesmetan rad sustava.

Notifikacijske značajke su prvenstveno dizajnirane za developere mobilnih aplikacija koji šalju simultane push obavijesti na niskim latencijama. Bing News aplikacija koristi notifikacijske značajke za ažuriranje vijesti.

Windows Azure tim je predstavio i Austoscaling mogućnost koja služi za optimizaciju performansi sustava i troškova.

Izdavanje ažuriranja s novim mogućnostima postala su tjedna pojava za Windows Azure u proteklih nekoliko mjeseci, što ga stavlja uz bok s Amazon Web servisom i Googleom u pogledu poboljšanja njihovih cloud infrastruktura.

Još iz kategorije

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

18.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja seriju imagePRESS C10010VP koja se temelji na dokazanoj i pouzdanoj tehnološkoj platformi s naprednim mogućnostima automatizacije i rukovanja raznim medijima te postavlja nove standarde u produktivnosti, raznolikosti primjena i kvaliteti.

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

17.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja novi stolni skener koji se lako koristi, s fleksibilnim mogućnostima povezivanja putem USB-a i WiFi-ja kako bi još bolje podržao male tvrtke, bez obzira na to kako je postavljeno njihovo radno okruženje, pojašnjavaju iz kompanije povodom izlaska novog uređaja.

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

15.09.2020. komentiraj

Beskontaktno plaćanje, brza usluga, kratko zadržavanje na blagajnama i kraći red čekanja samo su neki od benefita koje trgovci, ugostitelji te mala i srednja poduzeća, sve češće uvode zbog Covid-19 pandemije, ističu iz Sales peritiasa i dodaju da su njihove „TakoLako“ fiskalne blagajne sada dostupne i na Žutom kliku i u 160 poštanskih ureda Hrvatske pošte.