WinDays19 konferencija u Šibeniku s više od 130 predavanja

WinDays19 konferencija u Šibeniku s više od 130 predavanja

WinDays konferencija koja će se održati od 2. do 5. travnja u Amadria Parku u Šibeniku, u svom 19. izdanju donijet će više od 130 predavanja i panel rasprava. Prvi konferencijski dan rezerviran je za WinDays19 Business, drugi s jednim smjerom Digital 4 Innovation za sve sudionike, a posljednja dva za WinDays19 Technology.

WinDays19 Business počinje u utorak, 2. travnja, od 11:00 sati s programom u pet programskih smjerova usredotočenih na ključne industrijske grane: proizvodnju, maloprodaju, financijske institucije, javni sektor, obrazovanje i zdravstvo (Hospital Days). Bernard Gršić, državni tajnik iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, govorit će o digitalnoj transformaciji javne uprave, a Lidija Kralj, pomoćnica ministrice iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, bavit će se digitalnim sazrijevanjem škola i školskog sustava u sklopu smjera javni sektor i obrazovanje.

Dubravko Bundalo iz Microsofta u sklopu smjera proizvodnja održat će predavanje Digital twin / Factory of the future. Siniša Košćina iz IN2 pričat će o redizajnu bolničkih procesa korištenjem pametnih podataka na pametan način u sklopu Hospital Daysa, odnosno smjera zdravstvo. Hrvoje Bujas iz Crnog jajeta predstavit će sales trendove u online svijetu tijekom smjera maloprodaja. Marija Božičev iz EY-a Hrvatska bavit će se disruptivnim tehnologijama i regulatornim izazovima u financijskoj industriji u sklopu smjera financijske institucije. To su tek neka od više od 30 predavanja prvog programskog dana, a raspored je dostupan na WinDays web stranici

Zajednički program za sve sudionike u srijedu, 3. travnja, počinje od 9:00 sati. Uz već najavljene Haydna Shaughnessyja te Luku Abrusa iz Fivea, Tomislava Cara iz Infinuma, Željka Baka iz Infobipa i Gorana Kalanja iz Serengetija, u srijedu će u sklopu zajedničkog programa za sve sudionike predavati i Davor Aničić, voditelj razvoja poslovanja Styria Data Science tima, te Robert Preskar, voditelj digitalizacije u Rimac Automobilima.

Aničić će na svom predavanju govoriti o tome kako umjetna inteligencija mijenja medijsku industriju te kako njenom primjenom Data Science tim mijenja način na koji čitatelji konzumiraju digitalne sadržaje. Preskar će se baviti Digitalnom transformacijom u Rimac Automobilima, odnosno pojasniti kako u Rimac Automobilima gledaju na digitalnu transformaciju, što smatraju ključnim u tom procesu te koliko na „digitalno“ utječe ljudski faktor. Ilija Brajković iz Kontre govorit će o automatizaciji poslovanja kao dijelu digitalne transformacije, a Daria Brashkina iz Microsofta o etici na području umjetne inteligencije.

WinDays19 Technology konferencija u četvrtak i petak, 4. i 5. travnja, bavit će se novostima iz IT svijeta koje će donijeti više od 80 stranih i domaćih predavača. Održavat će se sedam predavanja istovremeno, a podijeljena su u četiri programska smjera: aplikacije i infrastruktura, moderno radno okruženje, podaci i umjetna inteligencija te platforma za poslovne aplikacije.

Među predavačima su brojna poznata imena koja se najčešće nalaze pri vrhu liste najbolje ocijenjenih predavača, kao što su, primjerice, Damir Dobrić, Adis Jugo, Ivica Ivančić, Luka Gospodnetić, Ognjen Bajić, Ana Roje – Ivančić i Aleksandar Drašković. Dolazi i niz novih stranih predavača koje sudionici do sada nisu imali prilike susresti na WinDaysima, među kojima su Yoad Dvir, Tomas Ruzgys, Giulio Vian, Tarmo Tikerpae i Andre Melancia.

Još iz kategorije

Canon u Nizozemskoj održao svoj godišnji događaj za korisnike

Canon u Nizozemskoj održao svoj godišnji događaj za korisnike

18.04.2019. komentiraj

Tvrtka Canon Europe u svom je centru za korisnička iskustva u nizozemskom gradu Venlo organizirala godišnji događaj za korisnike „Cutting Edge“. Na tom su događaju predstavljene inovacije u ponudi rješenja za tisak na pojedinačne listove i održane demonstracije rada i utjecaja na rast poslovanja.

Microsoft lansirao Visual Studio 2019 za Windows i Mac

Microsoft lansirao Visual Studio 2019 za Windows i Mac

15.04.2019. komentiraj

Microsoftov Visual Studio 2019 za Windows i Mac službeno je dostupan, a može ga se preuzeti s visualstudio.microsoft.com/downloads. Uključuje asistirano popunjavanje kod od strane umjetne inteligencije uvrštene kroz Visual Studio Intelli Core i to je ono čime se Microsoft najviše ponosi i samim time najviše ističe.

Schneider Electric proširuje Galaxy UPS seriju

Schneider Electric proširuje Galaxy UPS seriju

13.04.2019. komentiraj

Tvrtka Schneider Electric predstavila je Galaxy VS, visokoučinkovit, trofazni modularni uređaj za neprekidno napajanje (UPS). On je jednostavan za upotrebu, snage od 10 do 100 kW te je dizajniran da zadovolji ključne zahtjeve za energijom IT, komercijalnih i industrijskih postrojenja.