VMware predstavio Network Hypervisor

VMware predstavio Network Hypervisor

Foto: Fotolia

VMware je najavio svoju platformu za virtualizaciju mreža temeljenu na vlastitoj unutarnjoj tehnologiji koju je razvila Nicira, startup tvrtka koju je VMware prošle godine kupio. NSX je mrežni hipervizor koji odvaja poslužitelje. Otkriva virtualne mreže koji imaju mogućnost programiranja, slično kao i virtualni strojevi. No, ovo je još uvijek sve novo. U 2009 i 2010 , bilo je više virtualnih od fizičkih opterećenja koja se izvode unutar podatkovnih centara. Sada broj virtualnih portova raste u odnosu na fizičke portove.

Razlog sve veće pojave mrežne virtualizacije su neviđene količine podataka s kojima se tvrtke u svojim fizičkim mrežama ne mogu nositi. Za upravljanje takvog naleta podataka, tvrtke moraju programirati svoju infrastrukturu. Fizičke mreže po tom pitanju su usko grlo.

Mrežna virtualizacija je novi koncept u IT svijetu. Na VMworld godišnjoj konferenciji u San Franciscu, bilo je riječi o tome kako se ne bi trebalo fokusirati na ono što tvrtka upravo radi, već na probleme koje kupac pokušava riješiti.

Ova vijest je značajna zato što se VMware u određenoj mjeri odvojio od Cisca, svog dugogodišnjeg partnera. No, ovaj potez je u određenoj mjeri bio neizbježan, zbog sve većeg broja softvera koji se izdaje. Ipak, VMware je suočen s jakom konkurencijom, poput Cisca koji postaje dobavljač servera, no tu je i Microsoft koji agresivno smanjuje troškove svoje Hyper-V virtualizacijske tehnologije.

Još iz kategorije

Cisco Engage Tech Days – Budite u toku s najnovijim tehnološkim rješenjima

Cisco Engage Tech Days – Budite u toku s najnovijim tehnološkim rješenjima

19.09.2020. komentiraj

U godini koja je donijela niz poslovnih izazova, izuzetno je važno biti u toku s najnovijim tehnološkim rješenjima. Bilo da se radi o sigurnosnim, kolaboracijskim i mrežnim rješenjima ili podatkovnim centrima – sve novosti i primjere dobrih praksi doznajte na Cisco Engage Tech Days događaju.

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

18.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja seriju imagePRESS C10010VP koja se temelji na dokazanoj i pouzdanoj tehnološkoj platformi s naprednim mogućnostima automatizacije i rukovanja raznim medijima te postavlja nove standarde u produktivnosti, raznolikosti primjena i kvaliteti.

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

17.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja novi stolni skener koji se lako koristi, s fleksibilnim mogućnostima povezivanja putem USB-a i WiFi-ja kako bi još bolje podržao male tvrtke, bez obzira na to kako je postavljeno njihovo radno okruženje, pojašnjavaju iz kompanije povodom izlaska novog uređaja.