Više od 6000 globalnih korisnika koristi softverska rješenja hrvatske tvrtke GemBox

Više od 6000 globalnih korisnika koristi softverska rješenja hrvatske tvrtke GemBox

Foto: DepositPhotos

Tvrtka GemBox, dobavljač softverskih komponenti razvijenih u .NET-u i Javi, objavila je danas da je premašila brojku od 6000 stranih korisnika. GemBox uspješno posluje već trinaestu godinu za redom, a na tržištu nudi komponente namijenjene ugradnji u veće softverske pakete, s naglaskom na datotečne formate i dobro dokumentirani API.

Korištenjem, primjerice, komponente GemBox.Spreadsheet možete u svoj softverski paket dodati potpunu podršku za uređivanje i pohranu proračunskih tablica, uključujući i otvaranje i spremanje tablica u formatu Microsoftovog Excela. Komponenta GemBox.Document omogućuje, pak, vašim programima da podrže kreiranje, učitavanje, konverziju i ispis uredskih dokumenata uključujući rad s Wordovim formatima datoteka.

Među korisnike GemBoxovih rješenja ubrajaju se globalno poznate tvrtke kao što su Intel, Xerox, BP, Verizon, DHL, Deutsche Bank pa čak i Microsoft, a zvučnija imena među korisnicima međunarodnim organizacijama su svakako UEFA i NASA.

GemBox je osnovan u Zagrebu 2006., a posebnost ove uspješne tvrtke danas je da svim svojim zaposlenicima omogućuje rad od kuće, bez potrebe za dolaskom u ured. Ova mogućnost se bez diskriminacije primjenjuje na sve domaće i strane zaposlenike i GemBox u ovom trenutku nema ured.

„Rano smo shvatili da je stručnjacima koje zapošljavamo fleksibilnost jedna od najvažnijih stvari kada se odlučuju za poslodavca i stoga smo svima njima odlučili ponuditi da rade od doma ili s kojeg god mjesta žele, bez ikakve potrebe da dolaze u ured,“ kaže Željko Švedić, vlasnik GemBoxa. „Ovaj model se pokazao izuzetno uspješnim i danas ga primjenjujemo na sve zaposlenike i suradnike. Dok god obavljate svoj posao i poštujete rokove, nećemo od vas tražiti da se pojavljujete na nekoj lokaciji.“

Isti model Željko primjenjuje i u svojoj drugoj tvrtki TestDome, koju je 2013. osnovao s Marijem Živićem.

TestDome se bavi izradom on-line sustava za testiranje kandidata za posao koji su od neprocjenjive koristi tvrtkama prilikom početnog razvrstavanja prijavljenih. U ponudi su specijalizirani testovi za pojedine vještine iz svijeta IT-a i testovi znanja programskih jezika, ali i općeniti testovi numeričkih i verbalnih vještina i logičkog razmišljanja, kao i testovi koji procjenjuju kandidatove vještine vođenja projekata, digitalnog marketinga, prodaje i raznih drugih područja. Korisnici mogu i sami kreirati vlastita pitanja i testove.

„TestDome trenutno zapošljava 9, a GemBox 6 djelatnika i svi rade od kuće. Nismo nikada imali nikakvih problema s ovakvim načinom rada, a nemaju ga ni naši zaposlenici. Bez obzira na to što radite od doma, nećemo od vas tražiti da budete dostupni 24 sata dnevno ili da radite više od dogovorenog radnog vremena,“ kaže Mario Živić. „Od 9 zaposlenika, 7 ih je iz Hrvatske, a 2 su stranca. Posebnost je naš Davor iz jednog mjesta u okolici Zagreba koji u TestDomeu radi već gotovo godinu dana, a još ga nikad nismo sreli“, ističe Živić.

TestDome je u četiri godine aktivne prodaje svoje usluge došao do impozantne brojke od 3700 korisnika, a prema dosadašnjim trendovima očekuju da će ta brojka premašiti 4000 korisnika do svibnja ove godine.

Korisnici su raznovrsni – gotovo u svim slučajevima je riječ o stranim firmama koje žele što učinkovitije provoditi natječaje za posao, uključujući tvrtke kao što su eBay, PayPal, Turkish Airlines ili First Data. Hrvatskih tvrtki među korisnicima TestDomea je tek 16, tj. manje od pola posto. TestDome od početka veljače među klijentima broji i jednu instituciju Europske Unije koja će njihove testove koristiti za procjenu kandidata u javnoj upravi.

Još iz kategorije

VIDEO: MWC je mjesto gdje vidite gdje ste u odnosu na konkurenciju i što tržište u budućnosti želi

VIDEO: MWC je mjesto gdje vidite gdje ste u odnosu na konkurenciju i što tržište u budućnosti želi

24.03.2019. komentiraj

Mnogi se pitaju zašto ići po sajmovima, da li se s modernim tehnologijama nešto može postići, smanjiti troškove, no sajmovi poput MWC u Barceloni pokazuju da tome zaista nije tako. Jer Barcelona i MWC19 definitivno su bili mjesto gdje ste morali biti i pokazati što znate.

VIDEO: Podaci i umjetna inteligencija grade nove modele

VIDEO: Podaci i umjetna inteligencija grade nove modele

24.03.2019. komentiraj

Kako omogućiti veliku tehnološku transformaciju u kojoj je 5G nešto što dolazi potrebno je omogućiti monetizaciju mreže i stvaranje takvog okruženja gdje će se iz velikih serija podataka, prikupljenih kroz duže vrijeme omogućiti stvaranje predikcija što će se događati. Tako nešto moguće je gledati u optimizaciji već postojećih 4G mobilnog mreža, ali svakako u 5G svijetu koji tek dolazi.

Digitalizacija i robotizacija povećavaju vrijednost proizvoda

Digitalizacija i robotizacija povećavaju vrijednost proizvoda

22.03.2019. komentiraj

Broj tvrtki, zaposlenih, ukupni prihodi i izvoz ICT sektora u Hrvatskoj raste, ali izazov je pronaći adekvatan broj IT stručnjaka. Navedena situacija može se primijeniti i na KING ICT, tvrtku koja je u 2018. potvrdila status jednog od vodećih sistem integratora u regiji s ostvarenih gotovo milijardu kuna prihoda i 500 zaposlenih djelatnika. Poruka je to Plamenka Barišića, predsjednika Uprave KING ICT-a na otvaranju konferencije Dan otvorenih integracija u Zagrebu.