Više od 6000 globalnih korisnika koristi softverska rješenja hrvatske tvrtke GemBox

Više od 6000 globalnih korisnika koristi softverska rješenja hrvatske tvrtke GemBox

Foto: DepositPhotos

Tvrtka GemBox, dobavljač softverskih komponenti razvijenih u .NET-u i Javi, objavila je danas da je premašila brojku od 6000 stranih korisnika. GemBox uspješno posluje već trinaestu godinu za redom, a na tržištu nudi komponente namijenjene ugradnji u veće softverske pakete, s naglaskom na datotečne formate i dobro dokumentirani API.

Korištenjem, primjerice, komponente GemBox.Spreadsheet možete u svoj softverski paket dodati potpunu podršku za uređivanje i pohranu proračunskih tablica, uključujući i otvaranje i spremanje tablica u formatu Microsoftovog Excela. Komponenta GemBox.Document omogućuje, pak, vašim programima da podrže kreiranje, učitavanje, konverziju i ispis uredskih dokumenata uključujući rad s Wordovim formatima datoteka.

Među korisnike GemBoxovih rješenja ubrajaju se globalno poznate tvrtke kao što su Intel, Xerox, BP, Verizon, DHL, Deutsche Bank pa čak i Microsoft, a zvučnija imena među korisnicima međunarodnim organizacijama su svakako UEFA i NASA.

GemBox je osnovan u Zagrebu 2006., a posebnost ove uspješne tvrtke danas je da svim svojim zaposlenicima omogućuje rad od kuće, bez potrebe za dolaskom u ured. Ova mogućnost se bez diskriminacije primjenjuje na sve domaće i strane zaposlenike i GemBox u ovom trenutku nema ured.

„Rano smo shvatili da je stručnjacima koje zapošljavamo fleksibilnost jedna od najvažnijih stvari kada se odlučuju za poslodavca i stoga smo svima njima odlučili ponuditi da rade od doma ili s kojeg god mjesta žele, bez ikakve potrebe da dolaze u ured,“ kaže Željko Švedić, vlasnik GemBoxa. „Ovaj model se pokazao izuzetno uspješnim i danas ga primjenjujemo na sve zaposlenike i suradnike. Dok god obavljate svoj posao i poštujete rokove, nećemo od vas tražiti da se pojavljujete na nekoj lokaciji.“

Isti model primjenjuje i u svojoj drugoj tvrtki TestDome, koju je 2013. osnovao s Marijem Živićem.

TestDome se bavi izradom on-line sustava za testiranje kandidata za posao koji su od neprocjenjive koristi tvrtkama prilikom početnog razvrstavanja prijavljenih. U ponudi su specijalizirani testovi za pojedine vještine iz svijeta IT-a i testovi znanja programskih jezika, ali i općeniti testovi numeričkih i verbalnih vještina i logičkog razmišljanja, kao i testovi koji procjenjuju kandidatove vještine vođenja projekata, digitalnog marketinga, prodaje i raznih drugih područja. Korisnici mogu i sami kreirati vlastita pitanja i testove.

„TestDome trenutno zapošljava 9, a GemBox 6 djelatnika i svi rade od kuće. Nismo nikada imali nikakvih problema s ovakvim načinom rada, a nemaju ga ni naši zaposlenici. Bez obzira na to što radite od doma, nećemo od vas tražiti da budete dostupni 24 sata dnevno ili da radite više od dogovorenog radnog vremena,“ kaže Mario Živić. „Od 9 zaposlenika, 7 ih je iz Hrvatske, a 2 su stranca. Posebnost je naš Davor iz jednog mjesta u okolici Zagreba koji u TestDomeu radi već gotovo godinu dana, a još ga nikad nismo sreli“, ističe Živić.

TestDome je u četiri godine aktivne prodaje svoje usluge došao do impozantne brojke od 3700 korisnika, a prema dosadašnjim trendovima očekuju da će ta brojka premašiti 4000 korisnika do svibnja ove godine.

Korisnici su raznovrsni – gotovo u svim slučajevima je riječ o stranim firmama koje žele što učinkovitije provoditi natječaje za posao, uključujući tvrtke kao što su eBay, PayPal, Turkish Airlines ili First Data. Hrvatskih tvrtki među korisnicima TestDomea je tek 16, tj. manje od pola posto. TestDome od početka veljače među klijentima broji i jednu instituciju Europske Unije koja će njihove testove koristiti za procjenu kandidata u javnoj upravi.

Još iz kategorije

Kako uspjeti u tisku ukrasne grafike

Kako uspjeti u tisku ukrasne grafike

24.05.2019. komentiraj

Od tapeta i pločica do drveta i stakla, digitalni tisak omogućuje kreativnost i inovacije u području dizajna interijera, otvarajući nove prilike za dizajnere i davatelje usluga tiska (PSP-ove, print service providers). Za dizajnere, robne marke koje nude ukrasnu grafiku i profesionalne dizajnere interijera prednosti digitalnog tiska nude veću kreativnu slobodu bez tehničkih ili ekonomskih ograničenja tradicionalnih tiskarskih procesa. Tisak na zahtjev omogućuje potpunu prilagodbu i uklanja potrebu za skladištenjem, omogućujući više eksperimentiranja i uklanjajući prepreke za ulazak u branšu. Međutim, ključan je čimbenik svjesnost, a razumijevanje mogućnosti digitalnog tiska još nije rasprostranjeno u zajednici dizajnera interijera.

Mrežne tehnologije VERSO i Altima posluju pod nazivom Verso Altima grupa

Mrežne tehnologije VERSO i Altima posluju pod nazivom Verso Altima grupa

22.05.2019. komentiraj

Verso Altima grupa novi je naziv pod kojim će tvrtke Mrežne tehnologije VERSO  i Altima  nakon rebrandinga nastaviti tržišnu ekspanziju. Grupa je u 100 %-tnom hrvatskom privatnom vlasništvu i prepoznati svjetski poslovni integrator, predvodnik u primjeni IoT i Smart City rješenja te partner vodećih svjetskih ponuđača ICT rješenja. Sjedište Grupe je u Zagrebu, dok ima urede u pet zemalja, te zapošljava više od 170 stručnjaka. Formalno pravno Mrežne tehnologije Verso  i Altima  i dalje su zasebni pravni subjekti koji će svoje poslovanje nastaviti s jednom poslovnom strategijom i konsolidiranim izvoznim ciljevima.

Južna Koreja odabrala Linux umjesto Windows 10

Južna Koreja odabrala Linux umjesto Windows 10

22.05.2019. komentiraj

Vlada Južne Koreje donijela je odluku o prelasku s Windows operativnog sustava na Linux i obavit će ga u narednom periodu po cijeni od otprilike 655 milijuna američkih dolara. Sve s ciljem smanjenja troškova, koji bi bili podosta veći kad bi se ostalno vjerno Microsoftu. Ali, razlog prelaska je i prekid ovisnost o jednom operativnom sistemu.