Vipnet u ponudu uvrstio Vip Smart Home uslugu

Vipnet u ponudu uvrstio Vip Smart Home uslugu

Foto: DepositPhotos

Domaći telekom operater Vipnet od ovog tjedna uvodi značajnu novost u svoju ponudu za krajnje korisnike. Riječ je o usluzi Vip Smart Home koja kombinira razne pametne uređaje.

Usluga se sastoji od upravljačke jedinice, pametne utičnice, kamere za zatvoreni prostor, višenamjenskog senzora i senzora za vrata ili prozor, a korisnik uređajima upravlja preko mobilne aplikacije. Upravljačka jedinica zadužena je za komunikaciju između pametnog telefona i uređaja. Bilo kakve promjene unutar stana ili neovlašteno otvaranje prozora i vrata automatski će biti javljene korisniku putem mobilne aplikacije.

Senzor za  vrata i prozore omogućava kontrolu pokreta vrata i prozora, dok višenamjenski senzor služi za  automatsko otkrivanje pokreta te omogućuje mjerenje temperature i intenziteta svjetla. Unutarnja kamera omogućava snimanje unutarnjeg prostora, a uz visoku rezoluciju i radijus od 115 stupnjeva korisnik može registrirati sve što se događa u njegovom domu. S pametnom utičnicom moguće je ručno ili automatsko upravljanje električnim uređajima ili rasvjetnim sustavima.

Bolja kontrola nad uređajima unutar kuće ili stana, kao i racionalizacija potrošnje električne energije, neke su od glavnih prednosti spomenute usluge. Ona korisnicima također može pomoći ako sumnjaju da je određeni kućanski aparat ostao upaljen, ili omogućiti regulaciju grijanja s udaljene lokacije. Korisnici, ovisno o potrebama, mogu dodavati druge smart home proizvode koje samostalno kupuju poput Amazon Echo i Amazon Dot ili Philips Hue žarulje.

Usluga je dostupna svim privatnim Vip korisnicima uz fiksnu, mobilnu i podatkovnu uslugu po cijeni od 9 kn jednokratno uz ostatak na rate, ovisno o tarifi koja se koristi. Uslugu je trenutno moguće kupiti u Vip web shopu ili u Vip centru u Gajevoj u Zagrebu gdje se može i isprobati u praksi.

Još iz kategorije

M SAN na tržište Hrvatske i regije dovodi profesionalne dronove Geoscan

M SAN na tržište Hrvatske i regije dovodi profesionalne dronove Geoscan

13.07.2018. komentiraj

M SAN je pokrenuo distribuciju visokoprofesionalnih dronova tvrtke Geoscan Ltd. za područja Hrvatske, Bosne i Hercegovina, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Kosova. Geoscanovi dronovi namijenjeni su profesionalnim korisnicima s područja upravljanja i zaštite javnih i privatnih dobara kao što su vatrogasna zaštita i spašavanje, agronomija, šumarstvo i vodnog upravljanje, urbanizam, građevinarstvo, geodezija i katastarska izmjera te energetika i rudarstvo.

Raiffeisenbank Hrvatska kreće u projekt digitalizacije banke

Raiffeisenbank Hrvatska kreće u projekt digitalizacije banke

13.07.2018. komentiraj

Raiffeisenbank Hrvatska izabrala je kompaniju Payten, člana Asseco SEE Grupe, za tehnološkog partnera u projektu digitalizacije poslovnica u području isporuke bankomata, automatskih šalterskih blagajni te aplikativnih rješenja koja bankomat pretvaraju u multikanalno mjesto komunikacije između banke i klijenata.

Emirates prva aviokompanija koja nudi VR usluge

Emirates prva aviokompanija koja nudi VR usluge

08.07.2018. komentiraj

Zrakoplovna kompanija Emirates predstavila je 3D modele sjedala, postajući time prvi zrakoplovni prijevoznik koji je uveo web tehnologiju virtualne stvarnosti na svoju digitalnu platformu. 3D model sjedala je vizualizacijska platforma koji prikazuje pogled od 360 stupnjeva na unutrašnjost aviona Emirates A380 i Emirates Boeing 777, pružajući korisnicima priliku da istraže svoja sjedala, prostranu kabinu i Emiratesove proizvode koji su dostupni na letu.+