PODATKOVNI CENTRI

Vertiv uvodi nove jednofazne UPS modele s globalnim izlaznim naponom u brzo rastući portfelj litij-ionskih sustava

Prema tvrtki Omdia, očekuje se da će usvajanje litij-ionskih baterija za UPS u podatkovnim centrima nastaviti svoj brzi rast i uskoro dominirati tržištem baterija za UPS, dosežući 65 posto globalnih prihoda do 2030. godine.

Vertiv uvodi nove jednofazne UPS modele s globalnim izlaznim naponom u brzo rastući portfelj litij-ionskih sustava

Vertiv je predstavio je proširenje Vertiv Liebert GXT5 litij-ionskog dvostruko-konverzijskog on-line UPS sustava besprekidnog napajanja za aplikacije s globalnim naponom (GV) (200V-240V; zadano 230V) u rasponu od 5kVA do 10kVA. Ovo proširenje linije Liebert GXT5 litij-ionskih UPS-ova na 10kVA (s dosadašnjih 1-3kVA) dodatno zaokružuje Vertiv portfelj litij-ionskih UPS sustava i rješenja za mrežne edge implementacije.Vertiv sada prihvaća narudžbe za nove 5-10kVA GV modele u Europi, na Bliskom Istoku i u Africi (EMEA) te isporučuje iz postojećih zaliha.

Liebert GXT5 litij-ionski modeli dizajnirani su za manje prostore tipične za mrežne edge implementacije, s konvertibilnim rack/tower dizajnom i visinom od samo 3U (5kVA do 10kVA UPS). GXT5 LI GV modeli uključuju integrirani bypass ormar za održavanječime se čuva dodatni rack U-prostor. Svi Liebert GXT5 litij-ionski UPS sustavi dolaze s petogodišnjim ograničenim jamstvom.

Veća gustoća energije litij-ionskih baterija omogućila je Vertivu da u manjem prostoru osigura dulje vrijeme rada u usporedbi s tipičnim UPS-om s VRLA baterijama, a to vrijeme rada može se produžiti s do osam vanjskih baterijskih kabineta. Uz poboljšane performanse pri višim radnim temperaturama i dulji vijek trajanja, litij-ionske baterije u Liebert GXT5 Lithium-Ion smanjuju ukupne troškove vlasništva do 50 posto u usporedbi s VRLA rješenjima. Osim toga, litij-ionske baterije obično traju osam do 10 godina, za razliku od VRLA baterija koje traju otprilike tri do pet godina, smanjujući ili eliminirajući troškove i poteškoće zamjene baterija tijekom vijeka trajanja UPS-a .

"S ovom proširenom ponudom, Vertiv je spreman iskoristiti očekivani brzi rast litij-ionskih baterija", izjavio je Karsten Winther, predsjednik tvrtke Vertiv za EMEA regiju.

"Liebert GXT5 Lithium-Ion UPS nudi kompaktnost, svestranost i nisko održavanje, predstavljajući učinkovito rješenje koje je savršeno prilagođeno udaljenim lokacijama s minimalnom tehničkom podrškom na licu mjesta“, tvrdi Winther.