Vertiv predstavlja platformu za upravljanje digitalnim IT resursima za poslovne, distribuirane, edge i hibridne mreže

Vertiv predstavlja platformu za upravljanje digitalnim IT resursima za poslovne, distribuirane, edge i hibridne mreže

Vertiv je predstavio Vertiv Avocent ADX Ecosystem, novu generaciju IT platforme za upravljanje koja zadovoljava potrebe podatkovnih centara koje se mijenjanju iz dana u dan. Avocent ADX Ecosystem je osnovni modul uređaja i softvera dizajniran za današnje složenije, hibridne mrežne arhitekture te zadovoljava zahtjeve rada na daljinu, a od sada je dostupan diljem Europe, Bliskog istoka i Afrike (EMEA).

Nastavno na temelje Avocent brenda kojemu korisnici vjeruju godinama, novi Avocent ADX Ecosystem dizajniran je za upotrebu u poslovnim, edge, cloud i kolokacijskim okruženjima. Podržava sigurno i cjelovito iskustvo rada na daljinu dopuštajući zaposlenicima da brzo i besprijekorno pristupaju i upravljaju podatcima, što uključuje radnje poput naprednog inženjeringa i dizajna, uređivanja videozapisa te drugih aplikacija za streaming visoke rezolucije. Avocent ADX Ecosystem uključuje najbrži i najbogatiji 4K KVM na jednom uređaju s najopsežnijim opcijama za upravljanje IT uređaja na tržištu.

Avocent ADX Ecosystem izgrađen je na zajedničkoj arhitekturi, s otvorenim standardima, platformama i API-jevima koji su potrebni korisnicima, dok istovremeno omogućuje brzu, sigurnu i skalabilnu implementaciju IT uređaja od enterprise do edge lokacija. Avocent ADX Ecosytem koristi Avocent Core Insight (Avocent ACI) tehnologiju za dodatno poboljšanje komunikacije s uređajima koji podržavaju Redfish. Ove tehnologije omogućuju Avocent ADX-u savladavanje najtežih prepreka prilikom udaljenog upravljanja distribuiranom i hibridnom arhitekturom, uključujući sustave skaliranja u skladu s rastom mreže, omogućujući siguran pristup određenim korisnicima, dok u isto vrijeme pruža video mogućnosti visoke rezolucije koje odgovaraju modernim tehnologijama, uključujući USB-C konektore.

„Uz brzo rastuće slučajeve uporabe umjetne inteligencije (AI), IoT, 5G i drugih tehnologija s intenzivnijim korištenjem podataka, podatkovni centri svih veličina postaju sve složeniji. Nadalje, IT platforme nalaze se na više lokacija izvan tradicionalnog podatkovnog centra, a od iznimne je važnosti da se platforma za upravljanje IT-jem razvija kako bi imala odgovore na nove izazove te kako bi postala sigurnija, čvršća i korisnija za aplikacije sljedećih generacija. Fokus tvrtke Vertiv na inovativnost i izazove kupaca doveo je do razvoja Avocent ADX Ecosystem, usklađujući moderne i otvorene arhitekture kako bi se omogućila učinkovita, brza i sofisticirana kontrola IT uređaja i infrastrukture, uključujući servere, daljinske senzore i sustave neprekidnog napajanja”, izjavila je Angie McMillin, potpredsjednica i generalna direktorica IT sustava, tvrtka Vertiv.

Avocent ADX Ecosystem uključuje nekoliko zasebnih komponenti, od kojih se svaka može primijeniti samostalno ili u kombinaciji s drugim komponenatama za robustnije korisničko iskustvo. Platforma nudi sigurno i učinkovito upravljanje, kao i kontrolu virtualne i fizičke IT infrastrukture te upravlja KVM i serijskim sesijama za do 100 ili više istodobnih korisnika. Nadalje, rack upravitelj pruža otpornu IP konsolidaciju za različite uređaje, kao i put do skalabilnosti, dok daljinski 4K KVM povećava produktivnost djelujući na većim brzinama sa širom propusnošću u usporedbi s konkurentnim standardom i 4K KVM-om.

Sustav radi učinkovito i sigurno što će postaviti nove standarde u industriji, a posebno je učinkovit za edge lokacije, gdje su razmjer i rast uobičajeni izazov u poslovanju.

Avocent ADX MP1000 Management Platform: Pojednostavljuje upravljanje, kontrolu, sigurnost i automatizaciju virtualne i fizičke IT infrastrukture u cjelovitost enterprise i edge lokacija. Upravlja servisnim procesorima, virtualnim strojevima, IP KVM modulima te uređajima za daljinski pristup.

Avocent ADX RM1048P Rack Manager: Povezuje i upravlja različitim IT uređajima u rack ormaru i može se primijeniti s ili bez Avocent ADX MP1000. On konsolidira IP adrese kako bi umanjio nedostatak IP-a prilikom dodavanja više opreme u rack sustavima. Koristi napajanje putem etherneta (PoE) za smanjenje broja kabela u rack ormarima.

Avocent ADX IPUHD 4K IP KVM Switch: Ovaj novi dodatak portfelju Vertiv KVM može podržati više od 100 korisnika i 48 jedinstvenih ciljeva unutar jedne sesije, isporučujući 4K video i performanse velike brzine (20 GB na uzlaznoj vezi) za omogućavanje upravljanja uređajima i podacima u stvarnom vremenu. Svaki prekidač opremljen je USB-C konektorima s kraćim duljinama kabela. S konsolidacijom PoE -a i IP -a, zahtjevi za kabelima dramatično se smanjuju.

Još iz kategorije

Lexmark komercijalizira svoju interno korištenu IoT platformu

Lexmark komercijalizira svoju interno korištenu IoT platformu

20.10.2021.

Kompanija Lexmark, poznata po printerima, razvila je platformu Interneta stvari (IoT) i predstavila je na komercijalnom tržištu. Namijenjena je poduzećima i naziva se Lexmark Optra IoT Solutions, a javnost je za nju doznala tijekom virtualne IoT konferencije IoT Tech Expo North America.

Vlade država će u 2022. potrošiti 6,5 posto više novca na IT rješenja

Vlade država će u 2022. potrošiti 6,5 posto više novca na IT rješenja

20.10.2021.

Potrošnja na informatičke tehnologije (IT) u sektorima vladajućih struktura svih država svijeta dogodine će dosegnuti 557,3 milijarde američkih dolara, što bi bio rast od 6,5 posto u odnosu na potrošnju iz ove godine, navodi Gartner u istraživanju. Naravno, te promjene i dalje potiče aktualna pandemija koronavirusa.

Četvrti kvartal zaredom tržište printera nastavlja s rastom

Četvrti kvartal zaredom tržište printera nastavlja s rastom

19.10.2021.

Svjetsko tržište perifernih uređaja za printanje poraslo je četvrti kvartal zaredom u drugom tromjesečju 2021., prema podacima kojima barata IDC. Isporuke su porasle za 13,4 posto u odnosu na prošlu godinu, odnosno, na gotovo 22,9 milijuna jedinica.