Vertiv predstavio vodič za održivost podatkovnih centara

Vertiv predstavio vodič za održivost podatkovnih centara

Foto: DepositPhotos

Tvrtka Vertiv (objavila je svoj Vodič za održivost podatkovnih centara, (eng. Guide to Data Center Sustainability) online priručnik za vlasnike i operatere podatkovnih centara koji žele smanjiti utjecaj svojih postrojenja na okoliš.

Prema izvješću Međunarodne agencije za energiju, podatkovni centri pokrivaju oko 1% globalne potražnje za električnom energijom. U izvještaju se navodi da je industrija uspjela ograničiti utjecaj rasta kapaciteta na ukupnu potrošnju energije prije 2020. godine poboljšanjem operativne učinkovitosti.

Međutim, 2020. godine globalni promet na internetu naglo je porastao za više od 40%, a Market Intelligence predviđa godišnju stopu rasta od 13% u izgradnji podatkovnih centara u sljedećih pet godina.

Taj trend, u kombinaciji s povećanim fokusom na smanjenje emisija stakleničkih plinova i potrošnje vode, naveo je neke operatere da potraže nova rješenja koja povećavaju iskorištenost opreme i uklanjaju preostale neučinkovitosti, postupno ukidaju tehnologije hlađenja koje intenzivno troše vodu i smanjuju njihovu ovisnost o izvorima energije temeljenim na ugljiku.

„Vidimo osjećaj hitnosti kod operatera u cijeloj industriji da smanje utjecaj svojih operacija na okoliš, a ovaj novi vodič osmišljen je kako bi im pomogao da učine upravo to. Usredotočenost na operativnu učinkovitost omogućila je značajna poboljšanja, ali sada su potrebne nove strategije i inteligentniji sustavi kako bi se smanjile emisije ugljika i korištenje vode kako industrija nastavlja rasti. Kao pružatelj infrastrukturnih rješenja za enterprise korisnike, pružatelje usluga kolokacije i clouda, Vertiv je u dobroj poziciji za razmjenu najboljih praksi i novih dostignuća u ovim sektorima“, rekao je TJ Faze, voditelj ESG strategije i aktivnosti u tvrtki Vertiv.

Još iz kategorije

Osvježeni brend za digitalnu stvarnost

Osvježeni brend za digitalnu stvarnost

28.11.2022.

Digital Realty i Interxion spojili su se 2020. godine, a snažna kombinacija dviju kompanija uz globalni rast Digital Realtyja u posljednje dvije godine rezultirala je tvrtkom koja nudi najveću globalnu platformu za podatkovne centre na svijetu – PlatformDIGITAL.

Vrijeme hibridnog rada ostaje kao i uredi bez papira

Vrijeme hibridnog rada ostaje kao i uredi bez papira

28.11.2022.

Najnovije istraživanje tvrtke Canon Europe otkrilo je da velika većina europskih tvrtki još uvijek nije spremna za suočavanje s izazovima informacijske sigurnosti povezanih s radom na daljinu i hibridnim radom, ističe za ICTbusiness.info Angelina Vučković koja vodi Canonovo B2B poslovanje u regiji i hrvatski ured Canona.

Poslovna inteligencija i Legit otvaraju ured u Osijeku

Poslovna inteligencija i Legit otvaraju ured u Osijeku

24.11.2022.

Poslovna inteligencija i Legit jučer su i službeno otvorile svoj zajednički ured u Osijeku. Pored zagrebačkoga sjedišta u kojem dvije kompanije također dijele prostor, Osijek im je druga lokacija u Hrvatskoj, a Poslovnoj inteligenciji 9. sveukupno.