Vertiv predstavio prefabricirana rješenja od strukturalnog drva za povećanje održivosti podatkovnih centara u Sjevernoj Americi i EMEA zemljama

Vertiv predstavio prefabricirana rješenja od strukturalnog drva za povećanje održivosti podatkovnih centara u Sjevernoj Americi i EMEA zemljama

Vertiv je predstavio svoju inovaciju pod imenom Vertiv TimberMod verziju svog Vertiv Power Module i SmartMod portfelja, koja koristi masivno drvo kao ključnu strukturalnu komponentu umjesto čelika za prefabricirana modularna (PFM) rješenja podatkovnih centara.

Dostupno u Sjevernoj Americi te Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA), ovo inovativno rješenje odražava predanost tvrtke Vertiv podržavanju ciljeva održivosti svojih korisnika, upotrebom ekološki prihvatljivijeg materijala koji može smanjiti iscrpljivanje resursa i niže emisije CO2.

Strukturalno drvo ako je dobiveno iz održivih izvora, predstavlja obnovljivi građevinski materijal koji ima potencijal smanjenja iscrpljivanja resursa i smanjenja ugljičnog otiska do tri puta u usporedbi s čelikom, temeljem izračuna smanjenja emisija CO2  metodom cradle-to-gate, gdje je u obzir uzet materijal i njegov transport  na gradilište. Ova ekološki prihvatljiva opcija u skladu je s misijom tvrtke Vertiv da ponudi rješenja koja zadovoljavaju standard visokih performansi te pridonose globalnim naporima za smanjenje emisije CO2.

Vertiv TimberMod ispunjava relevantne građevinske strukturalne zahtjeve te pruža kvalitetnu izvedbu u pogledu otpornosti na seizmičke aktivnosti, vjetrovitih sila i nosivosti. Osim svog strukturalnog integriteta, ovo inovativno rješenje dodaje estetsku dimenziju arhitekturi podatkovnih centara, besprijekorno se stapajući s različitim okolinama svojim elegantnim dizajnom.

„Posvećeni smo pronalaženju inovativnih rješenja koja mogu pomoći smanjiti ugljični otisak podatkovnih centara kroz korištenje ekološki prihvatljivih građevinskih materijala i procesa", istaknuo je Viktor Petik, potpredsjednik i voditelj odjela za integrirana modularna rješenja za EMEA regiju u tvrtki Vertiv. „Uključivanjem materijala iz obnovljivih izvora, Vertiv TimberMod ne pruža samo ekološki prihvatljivu opciju, već svojim beskompromisnim performansama stvara pozitivan utjecaj na okoliš i na operativnu učinkovitost naših kupaca.“

„Iako drveni podatkovni centri nisu novost, postali su mnogo dostupniji sada kada veliki dobavljač modularnih podatkovnih centara nudi drvene varijante građevinskih blokova podatkovnog centra, uz inženjersko jamstvo da će ostati pouzdani“, istaknuo je Vlad Galabov, direktor za cloud i podatkovne centre u tehnološkoj istraživačkoj i savjetodavnoj grupi Omdia.

Vertiv TimberMod je predstavljen na prošlotjednoj konferenciji za medije „Vertiv Driving Innovation 2023: The Prefabricated Modular Revolution“ te je najnoviji dodatak rastućem portfelju standardnih i prilagodljivih prefabriciranih modularnih rješenja. Fleksibilnost kapaciteta Vertiv prefabriciranih modularnih rješenja čini ih idealnim izborom za podatkovne centre svih veličina, od malih i srednjih do hyperscale podatkovnih centara, nudeći skalabilnost i prilagodljivost koja se podudara s dinamičkim rastom poslovanja. Jednostavna implementacija i fleksibilnost ključne su značajke koje osiguravaju da korisnici mogu proširiti mogućnosti podatkovnog centra bez poteškoća.