Inovativno rješenje

Vertiv predstavio novo rješenje prefabriciranog modularnog podatkovnog centra

Vertiv predstavio novo rješenje prefabriciranog modularnog podatkovnog centra

Vertiv je predstavio Vertiv MegaMod i Vertiv MegaMod Plus, inovativno prefabricirano modularno rješenje podatkovnog centra dostupnog u proširivim jedinicama od 0,5 ili 1 megavata za IT opterećenja do 2 megavata ili više. Visokokvalitetni prefabricirani moduli testirani su i integrirani s vodećim u industriji Vertiv portfeljom sustava za upravljanje napajanjem, sustava za termalni menadžment, monitoringa na daljinu te rackova s IT opremom kako bi omogućili iznimne performanse, što u konačnici pomaže tvrtkama smanjiti vrijeme postavljanja do 40% u usporedbi s tradicionalnim načinom gradnje podatkovnih centara. Ova prefabricirana rješenja sad su dostupna diljem Europe, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA regija).

Danas, tvrtke diljem svijeta su utrci da implementiraju kvalitetnu snagu procesuiranja na novim lokacijama kako bi odgovorili na potrebe koje stvaraju digitalni proizvodi i usluge. MegaMod, kao i varijanta MegaMod Plus koja pruža do 25% više kapaciteta za rackove i sustave hlađenja, omogućava korisnicima proširenje core-to-edge mreža podatkovnih centara te brzu implementaciju novih resursa računalstva s nižim početnim troškovima, većom predvidljivošću te manje rizika naspram tradicionalnih oblika podatkovnih centara, što se može zahvaliti razvoju industrije te visokim standardima kontrole kvalitete. Obje solucije se mogu proširivati u podatkovnim centrima većih kapaciteta horizontalno i vertikalno, pri čemu MegaMod omogućava rashladne kapacitete unutar odjeljka IT opreme, dok MegaMod Plus uključuje posebne module za hlađenje, čime se povećava prostor za IT opremu unutar zasebnog odjeljka.

„Povijesno gledano, pogoni podatkovnih centara gradili su se tradicionalnim putem na samoj lokaciji, što je zahtijevalo više vremena te velika kapitalna ulaganja. Međutim, trendovi digitalizacije natjerali su investitore te operatere podatkovnih centara da razmisle o ovom pristupu. Kako potražnja za digitalnim uslugama raste, vlasnici podatkovnih centara se mogu lakše prilagoditi tom razvoju te, ako mogu, ubrzati proširenje kapaciteta. Dobra vijest je da su prefabricirani modularni podatkovni centri poput Vertiv MegaModa ti koji omogućavaju brzo djelovanje“, izjavio je Viktor Petik, potpredsjednik za Integrirana modularna rješenja za regiju Europe, Bliskog Istoka i Afrike te član Uprave Vertiv Croatia.

Fleksibilno rješenje kapaciteta je idealno za podatkovne centre srednje veličine, koje se može lako implementirati i proširiti kako poslovne potrebe rastu. Vertiv također omogućava end-to-end usluge za jednostavan start up i neometan operativni rad, uključujući instalaciju, puštanje u rad, održavanje, monitoring na daljinu te obuku zaposlenika.