Vertiv predstavio novi plug-and-play mikro podatkovni sustav za edge computing

Vertiv predstavio novi plug-and-play mikro podatkovni sustav za edge computing

Vertiv je predstavio potpuno tvornički sastavljen mikro podatkovni centar dizajniran za brzu i laganu instalaciju na edge lokacijama što bližim krajnjim korisnicima te ostalim manjim IT prostorima. Dostupan sada u Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA regija), Vertiv VRC-S inkorporira jedinicu za distribuciju energije (rPDU – rack power distribution unit), Energy Star 2.0 certificirani Vertiv Liebert® GXT5 neprekidni sustav napajanja (UPS - uninterruptible power supply), softver i senzore za monitoring, kao i najnoviji Vertiv VRC sustav hlađenja u visokoefikasnom IT ormaru koji pruža cjelovito rješenje.

„Odabir i primjena mikro podatkovnog centra nikada nije bila brža i lakša, a sada se može i virtualno doživjeti s novom aplikacijom proširene stvarnosti. Vertiv VRC-S vrlo je učinkovito plug and play rješenje koje se može isporučiti na lokaciju s integriranim UPS-om, koji napaja hlađenje unutar serverskog ormara i pričuvnu ventilaciju u slučaju kvara, kao i distribuciju električne energije za IT sustave s unaprijed postavljenim sustavom monitoringa za jednostavno spajanje s napajanjem i mrežom u vašem postrojenju. Ova nova ponuda je rezultat strateškog pristupa tvrtke Vertiv koji se oslanja na inovativnost proizvoda te najnovijim R&D investicijama, koje će progresivno omogućiti više edge-ready mikro podatkovnih centara tržištu“, izjavio je Alex Pope, potpredsjednik integriranih rack rješenja za Vertiv u EMEA regiji.

Kao idealno rješenje za namjenu u trgovinama i dostavama, transportu, zdravstvu te lakoj industriji, Vertiv VRC-S je dostupan u nekoliko verzija unaprijed konstruiranih standardnih modela koji mogu biti dostavljeni u samo nekoliko dana, kao i instalirani u samo nekoliko sati. Vertiv

VRC-S mikro podatkovni centar može se isprobati i virtualno putem najnovije Vertiv XR aplikacije za pametne telefone na temelju proširene stvarnosti. Ova aplikacija omogućava kupcima istraživanje svih komponenti jedinice, dok se u isto vrijeme otkrivaju načini rada i ključne značajke koje nisu vidljive golim okom, donoseći cjeloviti sustav funkcionalnosti koji je jedinstven na tržištu.

Više informacija o tome kako AR iskustvo pomaže u demonstraciji Vertiv VRC-S mikro podatkovnog centra možete pronaći na Vertiv web stranici, dok Vertiv XR aplikaciju možete preuzeti s Google Play trgovine (Android) i Apple trgovine (iOS).

Mikro podatkovni centri dizajnirani su za podršku edge computing aplikacijama, što znači primjenu kritičnih resursa u manjim IT prostorima gdje god su potrebni. Za razliku od prefabriciranih modularnih podatkovnih centara koji su tipično veće samostalno instalacije koje se koriste izvan glavne infrastrukture ili na udaljenim lokacijama, mikro podatkovni centri veličine standardnog IT ormara mogu biti iskorišteni u različitim okolinama kao što su uredi, klinike, maloprodajne trgovine te ostalim trgovačkim ili industrijskim prostorima. Vertiv VRC-S unaprijed je projektiran i tvornički integriran kako bi pružio maksimalnu pouzdanost, učinkovitost te brzinu postavljanja / instalacije.

Kućište Vertiv VRC-S mikro podatkovnog koristi poseban prolaz za hladan i topao zrak unutar ormara za efikasan protok i prevenciju nagomilavanja topline. Jedinica hlađenja montirana unutar ormara specijalno je osmišljena i dizajnirana za edge computing IT opterećenja. Koristeći kombinaciju ventilatora s promjenjivom brzinom te kompresora varijabilne brzine, ova jedinica prilagođava kapacitet hlađenja prema stvarnoj disperziji IT topline, što minimalizira potrošnju energije. Vertiv Liebert® GXT5 online visokoefikasni UPS sustav dvostruke konverzije omogućava kontinuitet napajanja za sve integrirane komponente, uključujući 3.5 kW sustav za hlađenje te pričuvnu ventilaciju. Nadalje, Vertiv Geist rPDU omogućava distribuciju električne energije s upravljanjem na razini utičnice te uključuje Vertiv Inteligentni Director  softver za upravljanje kako bi se omogućio daljinski monitoring i menadžment cijelog sustava napajanja i hlađenja kroz jedinstvenu IP adresu za jednostavno upravljanje na daljinu, kao i prediktivno održavanje.

Vertiv VRC-S dolazi s trogodišnjim jamstvom koje pokriva cjelokupni sustav. Instalacija i preventivne usluge održavanja dostupne su kroz Vertiv usluge servisa koje provode lokalni i visokostručni profesionalci, kao i partneri.

Još iz kategorije

Hrvatske tvrtke sve više prepoznaju prednosti cjelokupnih rješenja baziranih na Salesforcu

Hrvatske tvrtke sve više prepoznaju prednosti cjelokupnih rješenja baziranih na Salesforcu

23.06.2021.

Domaća IT i konzultantska scena bogatija je za novog člana tvrtka LeverUP Consulting, s uredima u Zagrebu i Talinu o čemu smo razgovarali s direktoricom Dariom Kulikovom koja ističe kako su specijalizirani za implementaciju, nadogradnju i održavanje CRM sustava te da su certificirani partner američke tvrtke Salesforce.

Digitalni tisak u novoj tehnološkoj eri

Digitalni tisak u novoj tehnološkoj eri

17.06.2021.

Canon Europe predstavlja dvije nove napredne mogućnosti automatizacije - jedinicu za praćenje i jedinicu za provjeru za digitalne tiskarske strojeve u boji iz serije imagePRESS C10010VP. Ti noviteti predstavljaju dodatnu podršku korisnicima u tiskarskim produkcijskim okruženjima za postizanje otisaka najviše kvalitete za manje vremena i bez ručnih intervencija rukovatelja.

Značajan iskorak Compinga uz kupnju tvrtke Data Target

Značajan iskorak Compinga uz kupnju tvrtke Data Target

17.06.2021.

Nakon što je Comping preuzeo dio poslovanja Megatrenda razgovarali smo s predsjednikom Uprave Alojzijem Jukićem koji ističe kako je to s jedne strane to je širenje portfelja naših usluga i proizvoda, ali i direktno ubrzavanje poslovanja.