Mobilne mreže

Vertiv predstavio novi kompaktni litij-ionski ispravljač za primjenu na signalnim odašiljačima te 5G radio mrežama

Vertiv predstavio novi kompaktni litij-ionski ispravljač za primjenu na signalnim odašiljačima te 5G radio mrežama

Vertiv je predstavio novi Vertiv NetSure IPE ispravljač za vanjsku upotrebu koji će operaterima olakšati implementaciju 5G mreža te omogućiti povećanje kapaciteta na područjima gdje postoji veća potreba za procesuiranjem podataka. Navedeni uređaji koji se mogu jednostavno postaviti dostupni su s rezervnom litij-ionskom baterijom, a služe za minimalizaciju gubitka energije napajanja radija na vrhu tornjeva i krovova kao najčešćih vrsta takvih aplikacija. NetSure IPE R48-2000C2 sada je globalno dostupan.

Ovaj vanjski ispravljač primjenjuje se kao dio telekomunikacijske infrastrukture u mobilnim mrežama, gdje je idealan za primjenu u mrežnim edge aplikacijama kao što su 5G mini ćelija, RAN, distribuirane telekomunikacijske mreže te lokacije s visokom potrebom procesuiranja podataka poput sportskih arena, stadiona, sustava javnog prijevoza, trgovine te obrazovnih centara.

Velika potrošnja mobilnih podataka u takvim okolinama može uzrokovati probleme s kapacitetom mreže kojima je kompleksno upravljati. Tehnologija nove generacije NetSure IPE R48-2000C2 vanjskih ispravljača u mogućnosti je brzo i pouzdano napajati potrebne radio stanice kako bi se povećali kapaciteti te proširiti 5G mreže. U slučaju da infrastruktura zakaže, ovisno o opterećenju i kapacitetu baterije, lagane litij-ionske baterije koje ne zahtijevaju održavanje mogu održati mrežu u pogonu sat vremena ili više, s radom na višim temperaturama s bržim punjenjem od olovnih alternativa.

„Povećanje podatkovnog prometa na odašiljačima te drugim oblicima zahtjevnih aplikacija na edge lokacijama mreže osnažilo je potrebu za pouzdanim, kompaktnim i učinkovitim vanjskim energetskim rješenjem. Zato Vertiv NetSure IPE pruža elegantnu soluciju DC napajanja koja odgovara izazovima koja zahtijevaju kritične lokacije“, izjavio je Henrik Nilen, globalni direktor DC ponude napajanja, tvrtka Vertiv.

Vertiv NetSure IPE odlikuje se jednostavnom instalacijama, višestrukim mogućim pozicijama instalacije te malom veličinom ispravljača kojeg ne treba konfigurirati prije instalacije i pokretanja. Sam

ispravljač može se napajati putem izmjenične ili istosmjerne struje, što krajnjem korisniku omogućava svestranost po pitanju korištenja vrste veze koja najbolje odgovara mjestu i mreži. Ispravljač je nositelj IP65 certifikata za upotrebu u ekstremnijim vanjskim okruženjima, a može se opremiti i namjenskom pomoćnom litij-ionskom baterijom za brzo i jednostavno postavljanje u javnim prostorima.