Verso Altima grupa započela niz konferencija o sigurnosti

Verso Altima grupa započela niz konferencija o sigurnosti

Foto: DepositPhotos

Verso Altima grupa održala je u zagrebačkom Klubu književnika održala konferenciju o sigurnosti pod nazivom „Secure Your Future Now.“ Na konferenciji je sudjelovalo 60-ak sudionika iz javnog i privatnog sektora iz područja informacijske sigurnosti. Riječ je o prvoj u nizu konferencija koja nakon Zagreba seli u Ljubljanu, potom u Sarajevo kojom će se aktualizirati teme sigurnosti, zakonske regulative te mogućnosti EU financiranja proizvoda i rješenja koji osiguravaju kontinuitet informacijske sigurnosti.

Tema konferencije „Secure Your Future Now“ bila je namijenjena čelnicima i savjetnicima za informacijsku sigurnost te osobama koje sudjeluju u postupcima planiranja i uspostave informacijskih sustava. Sudjelovanje na konferenciji bila je jedinstvena prilika za upoznavanje sa cjelovitom uslugom koja je preduvjet razvoja modernog digitalnog okruženja. Osim toga, s temom “Secure Your Future Now” Verso Altima grupa je donijela priliku za istraživanje najnovijih trendova i zakonskih preduvjeta informacijske sigurnosti, pokrivajući sve segmente koji će pomoći da se iznova definira pojam informacijske sigurnosti te ostvare izvanredne performanse poslovanja.

„Već 17 godina kao sistem integrator specijalist izgrađujemo platforme kritične za poslovanje naših korisnika. Jedan od ključnih aspekata izgradnje takvih platformi jest postizanje maksimalne moguće zaštite istih od kibernetičkih prijetnji i današnji dan posvećen je upravo tome. Niz predavanja i diskusije koje ćemo potaknuti trebala bi nas približiti tom nedostižnom idealu stopostotne sigurnosti od kibernetskih ugroza. Stopostotna zaštita je naravno nemoguća, ali uz dobro educirane timove koji slijede odgovarajuće procedure i koriste primjerene tehnologije rizici se mogu svesti na minimum“, ističe Mladen Tabak osnivač Vero Altima Grupe.

O primjenjivoj EU direktivi govorio je Jurica Čular, iz Zavoda za sigurnost informacijskih sustava, te su potom Igor Gregurec i Ivica Gašparić iz Verso Altima grupe predstavili trendove, potencijale i rješenja u području informacijske i kibernetičke sigurnosti. Thomas Hoffmann, direktor austrijske tvrtke Radar Services, koja je bila partner konferencije u Zagrebu, predstavio je sigurnosni operativni centar (SOC) kao servisnu uslugu. Konferencijske prezentacije i formalni dio susreta zaključila je Ria Bilić iz odjela fondova EU pri Financijskoj agenciji koja je predstavila EU fondove i načine kako do bespovratnih sredstava za ostvarivanje informacijske i kibernetičke sigurnosti. Nakon formalnog dijela uzvanici su razgovarali o dosadašnjim iskustvima te potencijalima primjene informacijske sigurnosti u praksi.

„Četvrta industrijska revolucija koja je u tijeku, preselila je veći dio naše svakodnevnice i poslovanje u brži i dostupniji digitalni svijet. No taj svijet prepun je ranjivosti. Zadatak da ih otkrije prije zlonamjernih upada ima korporativna sigurnost. Upravo informacijska sigurnost i SOC čine snažnu obranu korporacija naspram hakerskih napada koji nastoje otuđiti korisničke podatke, novac, poslovne tajne i drugo“, istaknuo je Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Još iz kategorije

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

19.08.2019. komentiraj

Izlasci u noćne klubove i kafiće u kojima je velika gužva znaju biti poprilično stresni u trenucima kad pokušavate naručiti piće, ali konobari vas ne primjećuju ili se netko bezobrazan gura preko reda. Srećom, moderno doba staje na kraj i takvoj situaciji, a sve zahvaljujući umjetnoj inteligenciji!

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

10.08.2019. komentiraj

Dell Technologies ponudit će cjelovit portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije. Kroz optimizirani dizajn, novi Dell EMC PowerEdge poslužitelji u potpunosti će utjecati na AMD-ovu tehnologiju nove generacije procesora.

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

06.08.2019. komentiraj

Svjestan da je sigurnost glavni prioritet za svaku tvrtku, Canon se udružio sa stručnjacima za kibernetičku sigurnost - tvrtkom McAfee - kako bi korisnicima pružio zaštitu ne samo od postojećih, nego i od budućih sigurnosnih prijetnji.