Verso Altima grupa započela niz konferencija o sigurnosti

Verso Altima grupa započela niz konferencija o sigurnosti

Foto: DepositPhotos

Verso Altima grupa održala je u zagrebačkom Klubu književnika održala konferenciju o sigurnosti pod nazivom „Secure Your Future Now.“ Na konferenciji je sudjelovalo 60-ak sudionika iz javnog i privatnog sektora iz područja informacijske sigurnosti. Riječ je o prvoj u nizu konferencija koja nakon Zagreba seli u Ljubljanu, potom u Sarajevo kojom će se aktualizirati teme sigurnosti, zakonske regulative te mogućnosti EU financiranja proizvoda i rješenja koji osiguravaju kontinuitet informacijske sigurnosti.

Tema konferencije „Secure Your Future Now“ bila je namijenjena čelnicima i savjetnicima za informacijsku sigurnost te osobama koje sudjeluju u postupcima planiranja i uspostave informacijskih sustava. Sudjelovanje na konferenciji bila je jedinstvena prilika za upoznavanje sa cjelovitom uslugom koja je preduvjet razvoja modernog digitalnog okruženja. Osim toga, s temom “Secure Your Future Now” Verso Altima grupa je donijela priliku za istraživanje najnovijih trendova i zakonskih preduvjeta informacijske sigurnosti, pokrivajući sve segmente koji će pomoći da se iznova definira pojam informacijske sigurnosti te ostvare izvanredne performanse poslovanja.

„Već 17 godina kao sistem integrator specijalist izgrađujemo platforme kritične za poslovanje naših korisnika. Jedan od ključnih aspekata izgradnje takvih platformi jest postizanje maksimalne moguće zaštite istih od kibernetičkih prijetnji i današnji dan posvećen je upravo tome. Niz predavanja i diskusije koje ćemo potaknuti trebala bi nas približiti tom nedostižnom idealu stopostotne sigurnosti od kibernetskih ugroza. Stopostotna zaštita je naravno nemoguća, ali uz dobro educirane timove koji slijede odgovarajuće procedure i koriste primjerene tehnologije rizici se mogu svesti na minimum“, ističe Mladen Tabak osnivač Vero Altima Grupe.

O primjenjivoj EU direktivi govorio je Jurica Čular, iz Zavoda za sigurnost informacijskih sustava, te su potom Igor Gregurec i Ivica Gašparić iz Verso Altima grupe predstavili trendove, potencijale i rješenja u području informacijske i kibernetičke sigurnosti. Thomas Hoffmann, direktor austrijske tvrtke Radar Services, koja je bila partner konferencije u Zagrebu, predstavio je sigurnosni operativni centar (SOC) kao servisnu uslugu. Konferencijske prezentacije i formalni dio susreta zaključila je Ria Bilić iz odjela fondova EU pri Financijskoj agenciji koja je predstavila EU fondove i načine kako do bespovratnih sredstava za ostvarivanje informacijske i kibernetičke sigurnosti. Nakon formalnog dijela uzvanici su razgovarali o dosadašnjim iskustvima te potencijalima primjene informacijske sigurnosti u praksi.

„Četvrta industrijska revolucija koja je u tijeku, preselila je veći dio naše svakodnevnice i poslovanje u brži i dostupniji digitalni svijet. No taj svijet prepun je ranjivosti. Zadatak da ih otkrije prije zlonamjernih upada ima korporativna sigurnost. Upravo informacijska sigurnost i SOC čine snažnu obranu korporacija naspram hakerskih napada koji nastoje otuđiti korisničke podatke, novac, poslovne tajne i drugo“, istaknuo je Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Još iz kategorije

Tamnih je podataka u tvrtkama danas više od 50 posto pa predstavljaju primamljiv cilj za hakere i ucjenjivače

Tamnih je podataka u tvrtkama danas više od 50 posto pa predstavljaju primamljiv cilj za hakere i ucjenjivače

26.06.2019. komentiraj

Globalne tvrtke i dalje na svojoj računalnoj i mrežnoj infrastrukturi čuvaju velike količine „tamnih podataka“ (dark data) – podataka za koje ne znaju što sadrže – a što privlači cyberkriminalce, otkrilo je novo istraživanje čije je rezultate predstavio Veritas Technologies, vodeća tvrtka na tržištu rješenja za zaštitu podataka u poslovnim okruženjima i softverskih rješenja za pohranu podataka.

Louis Vuitton odabrao Sigfox za globalno praćenje prtljage

Louis Vuitton odabrao Sigfox za globalno praćenje prtljage

21.06.2019. komentiraj

Kao najraniji korisnici novih tehnologija, u Louisu Vuittonu su ugradili novu tehnologiju Monarch kako bi svojim kupcima ponudili korisne uređaje za praćenje njihove prtljage na interkontinentalnim letovima. Povezane obavijesti o prtljazi šalju se izravno na korisnikov smartphone nakon slijetanja. Informiraju korisnike gdje im se nalazi prtljaga, pa čak i je li tijekom putovanja bila otvarana.

Novi IBM-ovi sustavi za pohranu

Novi IBM-ovi sustavi za pohranu

19.06.2019. komentiraj

Kako bi ponudio napredna rješenja za poslovne i tehnološke izazove 21. stoljeća, IBM i hrvatskim poslovnim korisnicima nudi unaprijeđen portfelj za pohranu podataka unutar IBM Storage obitelji. Direktori i voditelji poslovanja u velikim, ali i malim poduzećima, trebaju sigurnu, fleksibilnu i funkcionalnu IT infrastrukturu vrhunskih performansi koja je ujedno i cjenovno prihvatljiva kako bi mogli uspješno poslovati te ići ukorak s poslovanjem 21. stoljeća.