Veritasova rješenja testirana su i posve prilagođena za Amazonov AWS Outposts

Veritasova rješenja testirana su i posve prilagođena za Amazonov AWS Outposts

Foto: Fotolia ilustracija

Tvrtka Veritas Technologies objavila je potpunu podršku za AWS Outposts. AWS Outposts su rackovi koji objedinjuju servere i sustave za pohranu podataka, a sadrže hardver koji je dizajnirao Amazon kako bi ovi rackovi u tvrtkama radili kao lokalni serveri i sustavi za pohranu podataka dok su istovremeno spojeni s nizom AWS-ovih usluga u oblaku. Veritas je testirao AWS Outposts servere a korisnicima koji ih odluče primijeniti u vlastitim okruženjima može pomoći prilagodbom arhitekture kompleksnih računalnih zadataka tako da se uspješno izvršavaju na AWS-u.

Korisnici Amazonovog AWS-a i Veritasa vjerojatno se već oslanjaju na određene računalne procese i zadatke koji moraju ostati unutar tvrtke tijekom niza godina, poput aplikacija koje zahtijevaju nisku latenciju i koje nisu osjetljive na bilo kakva kašnjenja pa se stoga moraju nalaziti u samoj tvrtki. Ovaj profil korisnika želi u vlastitom podatkovnom centru imati AWS-ove računalne servise i servise za pohranu, ali istovremeno ih želi integrirati s ostatkom aplikacija koje imaju u samom oblaku, AWS-u.

Dosad ovim korisnicima nisu bili na raspolaganju isti alati, hardver, API sučelja i funkcionalnosti koji bi izjednačili mogućnosti primjene u vlastitoj mreži i u oblaku te tako ponudili cjelovito hibridno iskustvo. AWS Outposts odgovara na ove izazove ponudom rackova servera i sustava za pohranu – pri čemu se radi o istom hardveru koji Amazonov AWS i sam koristi u svojim regionalnim podatkovnim centrima za javni oblak – pa AWS servisi, infrastruktura i operativni modeli korisnicima postaju dostupni na njihovoj lokaciji. Uz AWS Outposts, i Veritas pomaže korisnicima da prebrode izazove upravljanja infrastrukturom koja se proteže od lokalne mreže do sustava u oblaku te da ostvare pozitivne učinke ovakvog hibridnog modela.

„Današnja objava potvrda je trajnog širenja suradnje između Veritasa i AWS-a“, rekao je Deepak Mohan, izvršni potpredsjednik za zaštitu podataka u velikim tvrtkama i za pitanja usklađenosti u Veritasu. „Podrška za AWS Outposts u Veritasovom NetBackupu™ korisnicima pruža provjereno rješenje za dostupnost i zaštitu podataka, kako u oblaku, tako i u prostoru vlastite tvrtke i rubnim točkama vlastite mreže. Uz NetBackup, korisnici mogu zaštititi svoje poslovne sustave neovisno o tome gdje se nalaze i gdje se aplikacije izvršavaju“, zaključio je Mohan.

Kako bi mogao ponuditi ovo rješenje i postati jedan od prvih partnera, članova AWS-ove partnerske mreže (AWS Partner Network) s podrškom za AWS Outposts, Veritas je radio direktno s timom zaduženim za AWS Outposts. To je uključivalo implementaciju NetBackupovog Amazon Machine Image (AMI) na AWS Outposts i primjenu rješenja za izradu sigurnosnih kopija i povrat podataka za kritične aplikacije između AWS Outpostsa i Amazonovog Simple Storage Servicea (Amazon S3). Potvrda usklađenosti Veritasovog NetBackupa sa sustavima AWS Outposts je što sada i u lokalnim AWS okruženjima Veritas nudi zaštitu primjerenu velikim tvrtkama po kojoj je poznat.

Još iz kategorije

Canon predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 imageRUNNER 2425

Canon predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 imageRUNNER 2425

31.07.2020. komentiraj

Canon CEE je predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 – imageRUNNER 2425. Ti pouzdani pisači visoke funkcionalnosti koji se lako koriste istinski su nasljednik iznimno dobro prodavane serije imageRUNNER 2520, nude veću produktivnost i mogućnosti povezivanja, naprednu sigurnost te nizak ukupan trošak posjedovanja, što ih čini sjajnim dodatkom manjim i srednjim uredima koji trebaju ispis i skeniranje u većem obimu.

Novi regionalni projekt IN2 grupe za OTP Osiguranje

Novi regionalni projekt IN2 grupe za OTP Osiguranje

30.07.2020. komentiraj

Za OTP Osiguranje u Srbiji IN2 grupa završava implementaciju rješenja INsurance2 Front Office za prodaju proizvoda osiguranja u poslovnicama Vojvođanske banke. Ova implementacija je uvod i priprema za predstojeću integraciju OTP banke i Vojvođanske banke koja slijedi u svibnju 2021. godine. Integracijom će nastati druga komercijalna banka po veličini u Srbiji, a broj poslovnica koje koriste ovo rješenje povećat će se sa sadašnjih 90 na 210.

Usmjerenost na elektroničke usluge i digitalno poslovanje stavlja kibernetičku sigurnost na vrh liste prioriteta

Usmjerenost na elektroničke usluge i digitalno poslovanje stavlja kibernetičku sigurnost na vrh liste prioriteta

22.07.2020. komentiraj

Hrvatska pošta krenula je u veliki proces digitalizacije svojih usluga, a jedna od ključnih stvari na koje pritom treba paziti svakako je cbyer sigurnost, osiguranje kontinuiteta poslovanja, ističe u razgovoru za ICTbusiness.info voditeljica odjela cyber sigurnosti Hrvatske pošte Danijela Marijanović.