Veritasova rješenja testirana su i posve prilagođena za Amazonov AWS Outposts

Veritasova rješenja testirana su i posve prilagođena za Amazonov AWS Outposts

Foto: Fotolia ilustracija

Tvrtka Veritas Technologies objavila je potpunu podršku za AWS Outposts. AWS Outposts su rackovi koji objedinjuju servere i sustave za pohranu podataka, a sadrže hardver koji je dizajnirao Amazon kako bi ovi rackovi u tvrtkama radili kao lokalni serveri i sustavi za pohranu podataka dok su istovremeno spojeni s nizom AWS-ovih usluga u oblaku. Veritas je testirao AWS Outposts servere a korisnicima koji ih odluče primijeniti u vlastitim okruženjima može pomoći prilagodbom arhitekture kompleksnih računalnih zadataka tako da se uspješno izvršavaju na AWS-u.

Korisnici Amazonovog AWS-a i Veritasa vjerojatno se već oslanjaju na određene računalne procese i zadatke koji moraju ostati unutar tvrtke tijekom niza godina, poput aplikacija koje zahtijevaju nisku latenciju i koje nisu osjetljive na bilo kakva kašnjenja pa se stoga moraju nalaziti u samoj tvrtki. Ovaj profil korisnika želi u vlastitom podatkovnom centru imati AWS-ove računalne servise i servise za pohranu, ali istovremeno ih želi integrirati s ostatkom aplikacija koje imaju u samom oblaku, AWS-u.

Dosad ovim korisnicima nisu bili na raspolaganju isti alati, hardver, API sučelja i funkcionalnosti koji bi izjednačili mogućnosti primjene u vlastitoj mreži i u oblaku te tako ponudili cjelovito hibridno iskustvo. AWS Outposts odgovara na ove izazove ponudom rackova servera i sustava za pohranu – pri čemu se radi o istom hardveru koji Amazonov AWS i sam koristi u svojim regionalnim podatkovnim centrima za javni oblak – pa AWS servisi, infrastruktura i operativni modeli korisnicima postaju dostupni na njihovoj lokaciji. Uz AWS Outposts, i Veritas pomaže korisnicima da prebrode izazove upravljanja infrastrukturom koja se proteže od lokalne mreže do sustava u oblaku te da ostvare pozitivne učinke ovakvog hibridnog modela.

„Današnja objava potvrda je trajnog širenja suradnje između Veritasa i AWS-a“, rekao je Deepak Mohan, izvršni potpredsjednik za zaštitu podataka u velikim tvrtkama i za pitanja usklađenosti u Veritasu. „Podrška za AWS Outposts u Veritasovom NetBackupu™ korisnicima pruža provjereno rješenje za dostupnost i zaštitu podataka, kako u oblaku, tako i u prostoru vlastite tvrtke i rubnim točkama vlastite mreže. Uz NetBackup, korisnici mogu zaštititi svoje poslovne sustave neovisno o tome gdje se nalaze i gdje se aplikacije izvršavaju“, zaključio je Mohan.

Kako bi mogao ponuditi ovo rješenje i postati jedan od prvih partnera, članova AWS-ove partnerske mreže (AWS Partner Network) s podrškom za AWS Outposts, Veritas je radio direktno s timom zaduženim za AWS Outposts. To je uključivalo implementaciju NetBackupovog Amazon Machine Image (AMI) na AWS Outposts i primjenu rješenja za izradu sigurnosnih kopija i povrat podataka za kritične aplikacije između AWS Outpostsa i Amazonovog Simple Storage Servicea (Amazon S3). Potvrda usklađenosti Veritasovog NetBackupa sa sustavima AWS Outposts je što sada i u lokalnim AWS okruženjima Veritas nudi zaštitu primjerenu velikim tvrtkama po kojoj je poznat.

Još iz kategorije

Huawei razvio umjetnu inteligenciju za zaštitu šuma, pomoć slijepima i održivu proizvodnju hrane

Huawei razvio umjetnu inteligenciju za zaštitu šuma, pomoć slijepima i održivu proizvodnju hrane

20.01.2020. komentiraj

Huawei je razvio program TECH4ALL temeljen na tehnologijama umjetne inteligencije koji je usmjeren spašavanju ugroženih jedinki životinja. Program se naslanja na ciljeve o održivom razvoju Ujedinjenih naroda (UN) i pokušava spriječiti daljnju eroziju biološke raznolikosti koja se negativno održava i na kvalitetu života ljudi na okolnim područjima.

Širenje hibridnih modela obrade podataka jedan je od novih trendova podatkovnih centara

Širenje hibridnih modela obrade podataka jedan je od novih trendova podatkovnih centara

18.01.2020. komentiraj

Nova godina donosi brojne nove trendove u svim područjima poslovanja. Posljednjih godina intenzivirale su se rasprave o efektivnosti clouda, što je rezultiralo zaključkom da je optimalno rješenje hibridan model koji inkorporira javne i privatne cloud modele i edge assets u postojeću jezgru. Ovakav inovativni pristup upravljanju podacima jedan je od pet novih trendova podatkovnih centara koje su identificirali stručnjaci iz Vertiva, globalnog pružatelja usluga kritične digitalne infrastrukture.

Combis izabran za Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator partnera

Combis izabran za Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator partnera

15.01.2020. komentiraj

Jedna od najvećih domaćih ICT tvrtki Combis, u vlasništvu HT-a, postala je Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator. Tako se Combis priključio izabranoj grupi Channel Partner kompanija koje zadovoljavaju Platinum Innovator performanse, sposobnosti i poslovne zahtjeve Palo Alto Networks NextWave Channel Partner programa.