Veritasova nova platforma za upravljanje podacima u tvrtkama

Veritasova nova platforma za upravljanje podacima u tvrtkama

Foto: Depositphotos

Veritas Technologies objavila je svoju platformu Enterprise Data Services Platform, objedinjen skup tehnologija koje su stvorene kako bi kompleksnost složenih poslovnih IT sustava učinile apstraktnom. Ova platforma, koju pokreće Veritasov NetBackup 8.2, omogućava korisnicima da na jednostavan način postignu ono što im je najvažnije: visoku dostupnost aplikacija, podatke koji su uvijek zaštićeni i koje je moguće obnoviti, te uvid u podatke koji omogućava operativnu učinkovitost i usklađenost s regulativnim okvirom.

„Složenost današnje infrastrukture ide na štetu mogućnosti IT odjela da ispune uvjete koje pred njih postavljaju zahtjevi suvremenog poslovanja koje uvijek mora biti online“, kaže Greg Hughes, glavni izvršni direktor Veritasa.

„Naša nova platforma, Enterprise Data Services Platform, koju pokreće NetBackup 8.2, omogućava tvrtkama da postignu kontrolu nad svojim podacima kako bi lakše upravljale rastom, smanjile moguće negativne utjecaje ucjenjivačkih napada (ransomware) te istovremeno ispunile uvjete koji se u pogledu usklađenosti s regulativom postavljaju i pred sustave u tvrtki i pred one u oblaku“, kaže Hughes.

Iako većina tvrtki vjeruje da je potrebno napraviti sigurnosne kopije većine podataka, stvarnost je, zapravo, vrlo drugačija. Nedavno istraživanje „Vrijednost podataka“ koje je za Veritas provela tvrtka Vanson Bourne pokazalo je kako je čak 52 posto podataka u tvrtkama zapravo „tamno“ te se na njih ne primjenjuju odgovarajuće politike upravljanja podacima. Zašto do toga dolazi? U većini slučajeva, zbog toga što tvrtke ne znaju koji sve podaci postoje te gdje se sve nalaze. NetBackup 8.2 pomaže tvrtkama da riješe ovaj problem tako što podržava više od 500 izvora podataka i više od 150 mjesta za pohranu podataka, uključujući i 60 pružatelja usluge pohrane u oblaku. To je najsvestraniji i najlakše proširiv pristup upravljanju podacima koji se danas može pronaći na tržištu.

„Telefónica je dugogodišnji korisnik NetBackupa. Koristimo ovo rješenje kako bismo zaštitili podatke na svim našim sustavima te kako bismo ispunili uvjete koji se postavljaju u pogledu regulative“, naglasio je Ajit Sharma, direktor za IT u optimizaciji poslovnih procesa u Telefónici UK.

„Izuzetno smo zadovoljni zbog mogućnosti koje pruža nova Veritasova platforma, Enterprise Data Services Platform, te načinom na koji nadograđuje mogućnosti NetBackupa, dajući nam istovremeno sposobnost standardizacije i pojednostavljivanja načina na koji upravljamo našim podacima“, zaključuje Sharma.

Prava tehnologija u 24/7 poslovanju treba omogućiti potpunu apstrakciju infrastrukture. Treba pritom podržavati bilo koji OS, bilo koju aplikaciju, hypervisor, oblak ili način pohrane podataka; treba također pružiti mogućnost automatizacije i orkestracije procesa povrata podataka i testiranja; te, konačno, mora tvrtkama dati mogućnost da nadziru aplikacije, njihovu dostupnost i performanse. Sve ovo pruža Veritas InfoScale i to je glavni razlog zašto mu tvrtke vjeruju.

Nedavno istraživanje „Vrijednost podataka“ pokazalo je da 83 posto ispitanih tvrtki misli kako stvaranje odvojenih silosa podataka negativno utječe na sposobnost njihove organizacije da dokažu svoju usklađenost s regulativom. Kako bi riješio ovaj problem, Veritas sada predstavlja nov, objedinjen alat za uvid u podatke – Veritas Information Studio – koji pruža jasnu vidljivost, mogućnost provođenja ciljanih analiza te poduzimanja konkretnih koraka vezanih uz podatke.

Information Studio najnoviji je dodatak Veritasovom portfelju rješenja za uvid u podatke, Insights, koji također uključuje i APTARE, vodeće rješenje za analitiku IT sustava i upravljanje sustavima za pohranu podataka i sigurnosnih kopija u hibridnim okruženjima temeljenima na oblaku (cloud).

„Eksponencijalni rast količine podataka, izražene prijetnje kao što su ucjenjivački napadi (ransomware) te vrlo ranjivo regulatorno okruženje koje se neprestano mijenja nisu novi izazovi za tvrtke, ali složenost IT sustava utječe na mogućnost IT odjela da riješe ove izazove i tvrtkama omoguće bolje poslovanje“, naglasio je Phil Goodwin, direktor istraživanja u IDC-u.

„Apstrakcijom ove složenosti, uz istovremeno poboljšanje dostupnosti aplikacija, IT odjeli u tvrtkama čine korak naprijed, a upravo ovim novim rješenjima pomaže im i Veritas“, zaključuje Goodwin.

Još iz kategorije

Energetska učinkovitost podatkovnih centara

Energetska učinkovitost podatkovnih centara

04.06.2020. komentiraj

Schneider Electric sklopio je partnerstvo s EcoDataCenterom radi izgradnje podatkovnog centra s ultra-niskim ugljičnim otiskom u središtu svoje HPC kolokacije u Falunu u Švedskoj, a kako samo tvrde želeći postati jedan od najodrživijih podatkovnih centara u skandinavskim zemljama, Schneider Electricov EcoStruxure Building Operation, Galaxy VX UPS s litij-ionskim napajanjem i MasterPact MTZ samo su neka od rješenja koja objektu za kolokaciju omogućuju predanost postizanju klimatske pozitivnosti. Uz to, umreženi servisni centar tvrtke Schneider Electric osigurava daljinski nadzor i 24/7 pristup središtu EcoDataCentra.

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

02.06.2020. komentiraj

Zagrebačka softverska i dizajnerska agencija Q odlučila je da u želji da radna atmosfera bude još bolja i da zaposlenici međusobno više komuniciraju, osmisliti Jenz. To je aplikacija koju su prvo testirali među sobom, a sada ju planiraju pustiti „u svijet“.

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.