Veritasova nova platforma za upravljanje podacima u tvrtkama

Veritasova nova platforma za upravljanje podacima u tvrtkama

Foto: Depositphotos

Veritas Technologies objavila je svoju platformu Enterprise Data Services Platform, objedinjen skup tehnologija koje su stvorene kako bi kompleksnost složenih poslovnih IT sustava učinile apstraktnom. Ova platforma, koju pokreće Veritasov NetBackup 8.2, omogućava korisnicima da na jednostavan način postignu ono što im je najvažnije: visoku dostupnost aplikacija, podatke koji su uvijek zaštićeni i koje je moguće obnoviti, te uvid u podatke koji omogućava operativnu učinkovitost i usklađenost s regulativnim okvirom.

„Složenost današnje infrastrukture ide na štetu mogućnosti IT odjela da ispune uvjete koje pred njih postavljaju zahtjevi suvremenog poslovanja koje uvijek mora biti online“, kaže Greg Hughes, glavni izvršni direktor Veritasa.

„Naša nova platforma, Enterprise Data Services Platform, koju pokreće NetBackup 8.2, omogućava tvrtkama da postignu kontrolu nad svojim podacima kako bi lakše upravljale rastom, smanjile moguće negativne utjecaje ucjenjivačkih napada (ransomware) te istovremeno ispunile uvjete koji se u pogledu usklađenosti s regulativom postavljaju i pred sustave u tvrtki i pred one u oblaku“, kaže Hughes.

Iako većina tvrtki vjeruje da je potrebno napraviti sigurnosne kopije većine podataka, stvarnost je, zapravo, vrlo drugačija. Nedavno istraživanje „Vrijednost podataka“ koje je za Veritas provela tvrtka Vanson Bourne pokazalo je kako je čak 52 posto podataka u tvrtkama zapravo „tamno“ te se na njih ne primjenjuju odgovarajuće politike upravljanja podacima. Zašto do toga dolazi? U većini slučajeva, zbog toga što tvrtke ne znaju koji sve podaci postoje te gdje se sve nalaze. NetBackup 8.2 pomaže tvrtkama da riješe ovaj problem tako što podržava više od 500 izvora podataka i više od 150 mjesta za pohranu podataka, uključujući i 60 pružatelja usluge pohrane u oblaku. To je najsvestraniji i najlakše proširiv pristup upravljanju podacima koji se danas može pronaći na tržištu.

„Telefónica je dugogodišnji korisnik NetBackupa. Koristimo ovo rješenje kako bismo zaštitili podatke na svim našim sustavima te kako bismo ispunili uvjete koji se postavljaju u pogledu regulative“, naglasio je Ajit Sharma, direktor za IT u optimizaciji poslovnih procesa u Telefónici UK.

„Izuzetno smo zadovoljni zbog mogućnosti koje pruža nova Veritasova platforma, Enterprise Data Services Platform, te načinom na koji nadograđuje mogućnosti NetBackupa, dajući nam istovremeno sposobnost standardizacije i pojednostavljivanja načina na koji upravljamo našim podacima“, zaključuje Sharma.

Prava tehnologija u 24/7 poslovanju treba omogućiti potpunu apstrakciju infrastrukture. Treba pritom podržavati bilo koji OS, bilo koju aplikaciju, hypervisor, oblak ili način pohrane podataka; treba također pružiti mogućnost automatizacije i orkestracije procesa povrata podataka i testiranja; te, konačno, mora tvrtkama dati mogućnost da nadziru aplikacije, njihovu dostupnost i performanse. Sve ovo pruža Veritas InfoScale i to je glavni razlog zašto mu tvrtke vjeruju.

Nedavno istraživanje „Vrijednost podataka“ pokazalo je da 83 posto ispitanih tvrtki misli kako stvaranje odvojenih silosa podataka negativno utječe na sposobnost njihove organizacije da dokažu svoju usklađenost s regulativom. Kako bi riješio ovaj problem, Veritas sada predstavlja nov, objedinjen alat za uvid u podatke – Veritas Information Studio – koji pruža jasnu vidljivost, mogućnost provođenja ciljanih analiza te poduzimanja konkretnih koraka vezanih uz podatke.

Information Studio najnoviji je dodatak Veritasovom portfelju rješenja za uvid u podatke, Insights, koji također uključuje i APTARE, vodeće rješenje za analitiku IT sustava i upravljanje sustavima za pohranu podataka i sigurnosnih kopija u hibridnim okruženjima temeljenima na oblaku (cloud).

„Eksponencijalni rast količine podataka, izražene prijetnje kao što su ucjenjivački napadi (ransomware) te vrlo ranjivo regulatorno okruženje koje se neprestano mijenja nisu novi izazovi za tvrtke, ali složenost IT sustava utječe na mogućnost IT odjela da riješe ove izazove i tvrtkama omoguće bolje poslovanje“, naglasio je Phil Goodwin, direktor istraživanja u IDC-u.

„Apstrakcijom ove složenosti, uz istovremeno poboljšanje dostupnosti aplikacija, IT odjeli u tvrtkama čine korak naprijed, a upravo ovim novim rješenjima pomaže im i Veritas“, zaključuje Goodwin.

Još iz kategorije

Dell Technologies i AT&T suradnja na Open Source Edge Computing platformi i 5G Software infrastrukturi

Dell Technologies i AT&T suradnja na Open Source Edge Computing platformi i 5G Software infrastrukturi

22.08.2019. komentiraj

Dell Technologies i AT&T zajedno istražuju razvoj ključnih područja otvorene infrastrukture za mreže nove generacije, koje će biti potrebne davateljima usluga prilikom podržavanja usluga u 5G svijetu, tvrde iz ove dvije kompanije i dodaju da 5G nije samo evolucija od 4G. 5G zahtijeva masovnu transformaciju te softversko definiranu, raščlanjenu i otvorenu infrastrukturu za automatizaciju isporuke i upravljanja mobilnim uslugama i nove telemetrije na temelju analitike kako bi se osigurala konzistentna razina usluga.

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

19.08.2019. komentiraj

Izlasci u noćne klubove i kafiće u kojima je velika gužva znaju biti poprilično stresni u trenucima kad pokušavate naručiti piće, ali konobari vas ne primjećuju ili se netko bezobrazan gura preko reda. Srećom, moderno doba staje na kraj i takvoj situaciji, a sve zahvaljujući umjetnoj inteligenciji!

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

10.08.2019. komentiraj

Dell Technologies ponudit će cjelovit portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije. Kroz optimizirani dizajn, novi Dell EMC PowerEdge poslužitelji u potpunosti će utjecati na AMD-ovu tehnologiju nove generacije procesora.