Veritasov Backup Exec stekao certifikat za Microsoft Azure i Windows Server 2019

Veritasov Backup Exec stekao certifikat za Microsoft Azure i Windows Server 2019

Foto: DepositPhotos

Veritas Technologies dobio je za proizvod Backup Exec certifikat za usklađenost s Microsoft Azureom i Windows Serverom 2019. Najnovija verzija Backup Execa omogućava organizacijama svih veličina da zaštitu podataka prilagode svojim potrebama i da dobiju podršku kojoj mogu vjerovati, neovisno o tome gdje se njihovi podaci nalaze – na fizičkim serverima ili virtualnim strojevima u oblaku.

Sustav za oporavak nakon incidenta (disaster recovery) posljednja je linija obrane u današnjem dinamičnom digitalnom svijetu jer omogućuje organizacijama da brzo obnove svoje podatke i kritične aplikacije u slučaju IT katastrofe, ucjene ransomwareom ili gubitka podataka.

"Iako nema čarobnog odgovora na to koliko će zastoj sustava utjecati na vaše poslovanje, trenutačna istraživanja u industriji pokazuju kako prosječna organizacija trošak utjecaja takvih problema procjenjuje na oko 5600 dolara za svaku minutu neplaniranog zastoja u primarnom računalnom okruženju", pokazao je Gartnerov izvještaj. Kako bi se izbjegli golemi financijski gubici i reputacijska šteta, organizacije trebaju obnoviti svoju ključnu infrastrukturu, što je brže moguće, gdje god se nalazili aplikacije i podaci.

Veritas ima više od 25 godina suradnje s Microsoftom u sklopu koje korisnicima omogućava da zadovolje sve strože i složenije ciljeve zaštite podataka i oporavka od katastrofe. S najnovijom certifikacijom za Veritas Backup Exec, zajednički korisnici Microsofta i Veritasa mogu implementirati prilagođenu zaštitu s prilagodljivim ugovorima o razini usluge (SLA) za okruženja utemeljena na Microsoft Azureu i Windows Serveru 2019 kako bi dodatno optimizirali razinu zaštite i s njom povezane troškove.

Veritas Backup Exec je jedno od prvih rješenja za zaštitu podataka koje je postiglo certifikaciju za Microsoft Azure i Windows Server 2019, što za korisnike znači potpunu podršku od prvog dana javne dostupnosti ovih proizvoda i to bez obzira na vrstu okruženja – u oblaku, virtualna ili fizička. S ovim jedinstvenim rješenjem za zaštitu podataka, organizacije bilo koje veličine sada mogu centralno upravljati i prilagoditi potrebe zaštite svojih aplikacija i suvremenih radnih opterećenja.

Za sustave koji su ključni za poslovanje, Veritas Backup Exec dodaje troškovno učinkovit dodatni sloj zaštite korištenjem usluge povrata podataka u slučaju katastrofe koji se zasniva na Microsoftovom Azure Site Recovery (ASR). Veritas Backup Exec pritom koristi svoju integriranu mogućnost Instant Cloud Recovery za glatku interakciju s tim rješenjem te automatski stvara i ažurira replike kritičnih virtualnih strojeva koji se nalaze izvan ASR-a.

Kada dođe do kritične pogreške u sustavu, korisnici Veritasovog Backup Execa moći će brzo prebaciti sve procese na Azure. Kako bi se postigla ova dodatna razina zaštite, nije potrebno ulagati u sekundarna rješenja ili unaprijed ulagati u licence. Kako bi dodatno optimizirali svoje procese i troškove sigurnosne pohrane podataka, korisnici mogu pokretati testove svojih procedura za oporavak od katastrofe te tako steći potpuno povjerenje u sustav.

Sve operacije sigurnosne pohrane podataka i njihovog povrata jednostavno se konfiguriraju te se njima jednostavno upravlja kroz centralno grafičko sučelje Veritasovog Backupa Execa. To pomaže organizacijama da smanje složenost svojih procedura za sigurnosnu pohranu podataka i njihov povrat. Nova, certificirana verzija Backup Execa na raspolaganju je za preuzimanje uz cijenu od četrdesetak dolara po Front-End terabajtu (FETB) mjesečno.

“Uz ove certifikate za Microsoft Azure i Windows Server 2019, Veritas još jednom dokazuje svoje sposobnosti da brzo zaštiti nove ključne platforme i radna opterećenja”, kaže Simon Jelley, potpredsjednik za upravljanje proizvodima u Veritasu. „Veritas i Microsoft blisko surađuju s ciljem da korisnici mogu lako zaštititi svoje ključne poslovne aplikacije koje imaju na vlastitim sustavima ili pak u privatnom ili javnom oblaku. Korisnici će također imati koristi od Veritasove dugoročne strategije te se mogu pouzdati u to da će postojati podrška za bilo koje buduće novo radno opterećenje“, naglašava Jelley.

„Podrška za Windows Server 2019 u Veritas Netbackup Execu pomoći će našim korisnicima da prihvate nova izdanja rješenja te iskoriste nove mogućnosti koje će im pomoći u modernizaciji infrastrukture“, kaže Guada Casuso, glavni tehnološki direktor za ISV tvrtke u Microsoftu. „Korisnici se mogu pouzdati u to da će radna opterećenja u oblaku ili na fizičkim serverima u tvrtki imati taj dodatni sloj zaštite od strane Veritasa te će im tako njihovo digitalno putovanje prema oblaku biti još jednostavnije“, kaže Casuso.

Još iz kategorije

Beč prvi u Austriji uveo električno vozilo za prikupljanje otpada

Beč prvi u Austriji uveo električno vozilo za prikupljanje otpada

14.06.2019. komentiraj

Bečom od ovog tjedna prometuje prvo električno vozilo za prikupljanje otpada. Prvi kamion ove vrste u cijeloj Austriji jučer je javnosti predstavljen u okviru klimatske konferencije R20 koju je pokrenulo slavni hollywoodski glumac austrijskog porijekla Arnold Schwarzengger.

AMD i Samsung dogovorili strateško partnerstvo na području razvoja mobilnih grafičkih čipova

AMD i Samsung dogovorili strateško partnerstvo na području razvoja mobilnih grafičkih čipova

14.06.2019. komentiraj

Samsung i AMD sklopili su partnerstvo koje se tiče IP mobilne grafike bazirane na Radeon tehnologiji, koja troši iznimno malo energije i pruža iznimno visoke performanse. Ukratko, novi je to iskorak Samsunga po pitanju razvoja pametnih telefona.

Verso Altima grupa započela niz konferencija o sigurnosti

Verso Altima grupa započela niz konferencija o sigurnosti

13.06.2019. komentiraj

Verso Altima grupa održala je u zagrebačkom Klubu književnika održala konferenciju o sigurnosti pod nazivom „Secure Your Future Now.“ Na konferenciji je sudjelovalo 60-ak sudionika iz javnog i privatnog sektora iz područja informacijske sigurnosti. Riječ je o prvoj u nizu konferencija koja nakon Zagreba seli u Ljubljanu, potom u Sarajevo kojom će se aktualizirati teme sigurnosti, zakonske regulative te mogućnosti EU financiranja proizvoda i rješenja koji osiguravaju kontinuitet informacijske sigurnosti.