Veritasov Backup Exec stekao certifikat za Microsoft Azure i Windows Server 2019

Veritasov Backup Exec stekao certifikat za Microsoft Azure i Windows Server 2019

Foto: DepositPhotos

Veritas Technologies dobio je za proizvod Backup Exec certifikat za usklađenost s Microsoft Azureom i Windows Serverom 2019. Najnovija verzija Backup Execa omogućava organizacijama svih veličina da zaštitu podataka prilagode svojim potrebama i da dobiju podršku kojoj mogu vjerovati, neovisno o tome gdje se njihovi podaci nalaze – na fizičkim serverima ili virtualnim strojevima u oblaku.

Sustav za oporavak nakon incidenta (disaster recovery) posljednja je linija obrane u današnjem dinamičnom digitalnom svijetu jer omogućuje organizacijama da brzo obnove svoje podatke i kritične aplikacije u slučaju IT katastrofe, ucjene ransomwareom ili gubitka podataka.

"Iako nema čarobnog odgovora na to koliko će zastoj sustava utjecati na vaše poslovanje, trenutačna istraživanja u industriji pokazuju kako prosječna organizacija trošak utjecaja takvih problema procjenjuje na oko 5600 dolara za svaku minutu neplaniranog zastoja u primarnom računalnom okruženju", pokazao je Gartnerov izvještaj. Kako bi se izbjegli golemi financijski gubici i reputacijska šteta, organizacije trebaju obnoviti svoju ključnu infrastrukturu, što je brže moguće, gdje god se nalazili aplikacije i podaci.

Veritas ima više od 25 godina suradnje s Microsoftom u sklopu koje korisnicima omogućava da zadovolje sve strože i složenije ciljeve zaštite podataka i oporavka od katastrofe. S najnovijom certifikacijom za Veritas Backup Exec, zajednički korisnici Microsofta i Veritasa mogu implementirati prilagođenu zaštitu s prilagodljivim ugovorima o razini usluge (SLA) za okruženja utemeljena na Microsoft Azureu i Windows Serveru 2019 kako bi dodatno optimizirali razinu zaštite i s njom povezane troškove.

Veritas Backup Exec je jedno od prvih rješenja za zaštitu podataka koje je postiglo certifikaciju za Microsoft Azure i Windows Server 2019, što za korisnike znači potpunu podršku od prvog dana javne dostupnosti ovih proizvoda i to bez obzira na vrstu okruženja – u oblaku, virtualna ili fizička. S ovim jedinstvenim rješenjem za zaštitu podataka, organizacije bilo koje veličine sada mogu centralno upravljati i prilagoditi potrebe zaštite svojih aplikacija i suvremenih radnih opterećenja.

Za sustave koji su ključni za poslovanje, Veritas Backup Exec dodaje troškovno učinkovit dodatni sloj zaštite korištenjem usluge povrata podataka u slučaju katastrofe koji se zasniva na Microsoftovom Azure Site Recovery (ASR). Veritas Backup Exec pritom koristi svoju integriranu mogućnost Instant Cloud Recovery za glatku interakciju s tim rješenjem te automatski stvara i ažurira replike kritičnih virtualnih strojeva koji se nalaze izvan ASR-a.

Kada dođe do kritične pogreške u sustavu, korisnici Veritasovog Backup Execa moći će brzo prebaciti sve procese na Azure. Kako bi se postigla ova dodatna razina zaštite, nije potrebno ulagati u sekundarna rješenja ili unaprijed ulagati u licence. Kako bi dodatno optimizirali svoje procese i troškove sigurnosne pohrane podataka, korisnici mogu pokretati testove svojih procedura za oporavak od katastrofe te tako steći potpuno povjerenje u sustav.

Sve operacije sigurnosne pohrane podataka i njihovog povrata jednostavno se konfiguriraju te se njima jednostavno upravlja kroz centralno grafičko sučelje Veritasovog Backupa Execa. To pomaže organizacijama da smanje složenost svojih procedura za sigurnosnu pohranu podataka i njihov povrat. Nova, certificirana verzija Backup Execa na raspolaganju je za preuzimanje uz cijenu od četrdesetak dolara po Front-End terabajtu (FETB) mjesečno.

“Uz ove certifikate za Microsoft Azure i Windows Server 2019, Veritas još jednom dokazuje svoje sposobnosti da brzo zaštiti nove ključne platforme i radna opterećenja”, kaže Simon Jelley, potpredsjednik za upravljanje proizvodima u Veritasu. „Veritas i Microsoft blisko surađuju s ciljem da korisnici mogu lako zaštititi svoje ključne poslovne aplikacije koje imaju na vlastitim sustavima ili pak u privatnom ili javnom oblaku. Korisnici će također imati koristi od Veritasove dugoročne strategije te se mogu pouzdati u to da će postojati podrška za bilo koje buduće novo radno opterećenje“, naglašava Jelley.

„Podrška za Windows Server 2019 u Veritas Netbackup Execu pomoći će našim korisnicima da prihvate nova izdanja rješenja te iskoriste nove mogućnosti koje će im pomoći u modernizaciji infrastrukture“, kaže Guada Casuso, glavni tehnološki direktor za ISV tvrtke u Microsoftu. „Korisnici se mogu pouzdati u to da će radna opterećenja u oblaku ili na fizičkim serverima u tvrtki imati taj dodatni sloj zaštite od strane Veritasa te će im tako njihovo digitalno putovanje prema oblaku biti još jednostavnije“, kaže Casuso.

Još iz kategorije

Digitalna konferencija „Power of Data Spring 2020 Regional“ ulazi u zadnji tjedan održavanja

Digitalna konferencija „Power of Data Spring 2020 Regional“ ulazi u zadnji tjedan održavanja

13.07.2020. komentiraj

U utorak 14. srpnja, s početkom u 14 sati, Mario Jurić (Big Data and Data Science team lead, Megatrend poslovna rješenja) prezentirat će kako BI rješanja integrirati u druge sustave i biti rješenje za neke bitne funkcionalnosti tih sustava.

Huawei alernativu za Uber našao u Boltu

Huawei alernativu za Uber našao u Boltu

10.07.2020. komentiraj

Huawei je unatoč američkim sankcijama posljednja dva mjeseca najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, što je maestralan uspjeh u trenucima pandemije koronavirusa, koji je usporio Samsung, Apple i sve konkurente izvan kineskih granica. Ali, to je vjerojatno samo privremeno stanje pa kineski gigant mora razmišljati dalje i to čini.

Uskoro moguće plaćanje kriptovalutama

Uskoro moguće plaćanje kriptovalutama

10.07.2020. komentiraj

Fiskalna.hr, tvrtka koja se fiskalnim blagajnama bavi od samih početaka uvođenja fiskalizacije, u procesu je razvijanja jedinstvene aplikacije koja će korisnicima omogućiti niz noviteta i tako još više olakšati proces izdavanja računa i vođenja poslovanja, a uskoro se očekuje i plaćanje kriptovalutama.