Veritas koristi umjetnu inteligenciju i strojno učenje kako bi predvidio i spriječio nedostupnost sustava

Veritas koristi umjetnu inteligenciju i strojno učenje kako bi predvidio i spriječio nedostupnost sustava

Foto: DepositPhotos

Veritas Technologies objavila je Veritas Predictive Insights, novo rješenje koje koristi umjetnu inteligenciju (AI) i tehnologiju strojnog učenja (ML) kako bi pružilo najbolju proaktivnu podršku korisnicima.

Oslanjajući se na višegodišnju analizu kriptiranih podataka koji su primljeni od tisuća Veritasovih uređaja koji se nalaze kod korisnika, Veritasov Predictive Insights koristi AI/ML alate smještene u oblaku kako bi nadzirao zdravlje sustava, otkrio potencijalne probleme i proaktivno reagirao prije nego što se problemi dogode. Predictive Insights također proširuje dostupnost Veritasovih proizvoda i pozitivno utječe na zadovoljstvo korisnika time što smanjuje planirano vrijeme downtimea (vrijeme nedostupnosti sustava), ubrzava rješavanje problema u slučaju pogrešaka i smanjuje trošak posjedovanja sustava.

Uvjeti u poslovnim okruženjima stalno se mijenjaju, što dovodi do sve većeg naglaska na pohranu podataka, upravljanje i pristup podacima, te zaštitu podataka. Međutim, tvrtke danas također moraju obaviti ove zadaće imajući u vidu potrebu za što manjim vremenom nedostupnosti – potrebno je izbjeći neplanirano održavanje te osigurati ispunjavanje uvjeta definiranih SLA ugovorima (Service Level Agreement) koje imaju s proizvođačima rješenja.

Najnoviji proizvod Veritasa odgovor je na rastuću zabrinutost korisnika koji traže rješenje za pojednostavljeno upravljanje podacima i infrastrukturom dok istovremeno žele smanjiti rizike i troškove povezane s vremenom nedostupnosti sustava tijekom kojega ne mogu pristupiti svojim ključnim poslovnim podacima.

Veritasov Predictive Insights obrađuje milijune događaja, što IT administratorima daje priliku da izbjegnu umor zbog velikog broja notifikacija te da se, umjesto toga, posvete događajima koji su zaista značajni.

Analitički uvid u niz potencijalnih problema

Veritasov Predictive Insights sustav je koji pruža proaktivnu podršku, uključujući proaktivno održavanje, predviđanje performansi i kapaciteta sustava, kao i provjeru usklađenosti sa zakonskom regulativom i propisima. Sve ove funkcionalnosti temelje se na snazi umjetne inteligencije (AI) te kontinuiranim ML modelima koji počivaju na godinama prikupljenih podataka od desetaka tisuća instalacija kod Veritasovih korisnika. U sprezi s podacima koji pristižu od IT stručnjaka u realnom vremenu, Veritasov AI/ML sustav omogućava prediktivni uvid u okruženje kod korisnika, što u konačnici dovodi do proaktivnih preporuka i koraka kojima se poboljšava rad poslovnog sustava.

"Always On" mogućnost Veritasovog Predictive Insightsa omogućava inteligentno donošenje odluka temeljem dostupnih podataka. Korisnicima se time nudi obogaćeno iskustvo u podršci koja je brza, proaktivna i predviđa moguće probleme. Korisnici Veritasovih uređaja koji imaju uključenu opciju automatske podrške mogu se odmah osloniti na prednosti Veritasovog Predictive Insights te tako brzo ostvariti poboljšani ROI zbog posjedovanja uređaja i smanjiti troškove povezane s vremenom nedostupnosti.

Kada korisnik uključi funkcionalnost automatske podrške na Veritasovom uređaju, telemetrijski se podaci kontinuirano prikupljaju i obrađuju u AI/ML sustavu, stvarajući indeks pouzdanosti sustava (SRS, System Reliability Score) za svaki uređaj.

Prikupljene informacije dostupne su na kontrolnoj ploči te se na njih mogu osloniti kako Veritasovi stručnjaci, tako i osoblje na strani samog korisnika. Temeljem SRS indeksa i podataka koji stoje iza njega, tim za podršku i tim kod korisnika mogu poduzeti proaktivne korake koje je identificirao sustav za analitiku. To, primjerice, može uključivati notifikacije u slučaju potrebe za instaliranjem zakrpa ili, pak, informaciju o potrebi slanja tima za podršku na lice mjesta.

Veritasov Predictive Insights na raspolaganju je odmah za Veritasove NetBackup uređaje, dok će na uređajima Access i Flex biti dostupan tijekom narednih tromjesečja.

Još iz kategorije

Tamnih je podataka u tvrtkama danas više od 50 posto pa predstavljaju primamljiv cilj za hakere i ucjenjivače

Tamnih je podataka u tvrtkama danas više od 50 posto pa predstavljaju primamljiv cilj za hakere i ucjenjivače

26.06.2019. komentiraj

Globalne tvrtke i dalje na svojoj računalnoj i mrežnoj infrastrukturi čuvaju velike količine „tamnih podataka“ (dark data) – podataka za koje ne znaju što sadrže – a što privlači cyberkriminalce, otkrilo je novo istraživanje čije je rezultate predstavio Veritas Technologies, vodeća tvrtka na tržištu rješenja za zaštitu podataka u poslovnim okruženjima i softverskih rješenja za pohranu podataka.

Louis Vuitton odabrao Sigfox za globalno praćenje prtljage

Louis Vuitton odabrao Sigfox za globalno praćenje prtljage

21.06.2019. komentiraj

Kao najraniji korisnici novih tehnologija, u Louisu Vuittonu su ugradili novu tehnologiju Monarch kako bi svojim kupcima ponudili korisne uređaje za praćenje njihove prtljage na interkontinentalnim letovima. Povezane obavijesti o prtljazi šalju se izravno na korisnikov smartphone nakon slijetanja. Informiraju korisnike gdje im se nalazi prtljaga, pa čak i je li tijekom putovanja bila otvarana.

Novi IBM-ovi sustavi za pohranu

Novi IBM-ovi sustavi za pohranu

19.06.2019. komentiraj

Kako bi ponudio napredna rješenja za poslovne i tehnološke izazove 21. stoljeća, IBM i hrvatskim poslovnim korisnicima nudi unaprijeđen portfelj za pohranu podataka unutar IBM Storage obitelji. Direktori i voditelji poslovanja u velikim, ali i malim poduzećima, trebaju sigurnu, fleksibilnu i funkcionalnu IT infrastrukturu vrhunskih performansi koja je ujedno i cjenovno prihvatljiva kako bi mogli uspješno poslovati te ići ukorak s poslovanjem 21. stoljeća.