Velika važnost hlađenja podatkovnih centara

Velika važnost hlađenja podatkovnih centara

Foto: DepositPhotos

Schneider Electric  najavio je svoju novu paletu Uniflair rješenja za hlađenje s vijčanim kompresorima za velike podatkovne centre. Novi asortiman pruža učinkovitost i  preciznost uz mogućnost konfiguracije kako bi se prilagodio trenutnim i budućim izazovima hlađenja data centara.

Novi rashladni sustavi s hlađenjem na zrak pružaju povećani kapacitet hlađenja uz manju potrošnju električne energije i osiguravaju visoku energetsku učinkovitost u svim uvjetima. Uniflair sustavi hlađenja s vijčanim kompresorima su među prvim rješenjima koja koriste rashladna sredstva s niskim potencijalom globalnog zagrijavanja (GWP).

„Imajući na umu održivost, dizajnirali smo najnoviji zračni hladnjak Uniflair Chiller koji poduzećima pruža izvanrednu energetsku učinkovitost i pouzdanost, čak i u izazovnim uvjetima. Korištenjem zelenih rashladnih sredstava, u kombinaciji sa smanjenom potrošnjom energije, čitav asortiman potvrđuje Schneiderovu predanost svrsishodnim inovacijama i održivosti, a istovremeno omogućavajući kupcima rješenje prilagodljivo za budućnost“, rekao je Pankaj Pathak, direktor Cooling segmenta Secure Power odjela kompanije Schneider Electric.

Schneider-ovi najnoviji Uniflair sustavi od 300 do 2200 kW predstavljaju velika poboljšanja u sferi učinkovitosti i pouzdanosti hlađenja podatkovnih centara. Sustavi hlađenja, u novim veličinama i konfiguracijama nude modularnu konfiguraciju i pakirani su za jednostavniju i bržu implementaciju infrastrukture, integriraju sustav slobodnog hlađenja koji koristi vanjski zrak kako bi minimizirali potrošnju energije, bez utjecaja na veličinu jedinice, smanjuju godišnju potrošnju energije i troškove posjedovanja.

Još iz kategorije

S jasnom vizijom za budućnost IN2 grupa uvijek je ispred svog vremena

S jasnom vizijom za budućnost IN2 grupa uvijek je ispred svog vremena

30.06.2022.

IN2 grupa slavi 30 godina tijekom kojih je digitalizirala suvremen život svakoga građana Hrvatske. 'Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe', naglasio je Denis Jašarević, predsjednik Uprave IN2 grupe.

Span osvojio nagradu 2022 Microsoftov partner u Ukrajini

Span osvojio nagradu 2022 Microsoftov partner u Ukrajini

30.06.2022.

Span je objavio da je osvojio nagradu Microsoft Ukraine Partner of the Year 2022. Tvrtka je nagrađena među svjetskim vrhunskim Microsoftovim partnerima za demonstriranje izvrsnosti u inovacijama i implementaciji korisničkih rješenja temeljenih na Microsoft tehnologiji.

AMD patentirao automatski overclocking memorije u Ryzen procesorima

AMD patentirao automatski overclocking memorije u Ryzen procesorima

29.06.2022.

Nedavni patent koji je predstavio AMD opisuje aplikaciju koja može automatski izvršiti overclocking memorije za Ryzen CPU, odnosno, potencijalno postati pristupačnijim za korištenje entuzijastima.