Valamar u sezonu ulazi s novim web stranicama

Valamar u sezonu ulazi s novim web stranicama

Foto: Dražen Tomić

Najveća turistička grupacija u Hrvatskoj Valamar u novu turističku sezonu ulazi uz novi redizajnirani i korisnički prilagođeniji web za koji smatraju kako će im pomoći postizanju još boljih prodajnih rezultata. Novi web na adresi www.valamar.com bit će i rezervacijski centar za gotovo 40 Valamarovih objekata i to hotela i kampova na pet lokacija u Hrvatskoj.

Upravo zahvaljujući poboljšanjima Valamr već sada bilježi porast rezervacija u odnosu na prošlu godinu s novom stranicom je 20 posto veći, a prihod 30 posto veći, pohvalila se direktorica marketinga Valamara Iva Kutle i dodala kako u ukupnoj prodaji oko četvrtine čini upravo online prodaja.

„Nova web stranica ima izmijenjen dizajn i arhitekturu, značajno je skraćen put od pregleda određene destinacije do samog online rezerviranja, a dodatne informacije o određenom objektu poput cijene i tipa sobe prikazuju se puno ranije u procesu pregleda“, istaknula je Iva Kutle.

Prema njezinim riječima dodane su i nove funkcionalnosti poput dinamičnih filtera za pretragu, koji omogućavaju puno brže pretraživanje po destinacijama ili pak ključnoj riječi i nazivu objekta. Posjetitelji web stranice od sada mogu odabirom određenog objekta pogledati i recenzije koje su za taj objekt ostavljali posjetitelji poznatih turističkih portala Booking.com, HolidayCheck ili Expedie.

Novi web nastao je nakon gotovo jednogodišnje analize ponašanja i želja posjetitelja, objašnjava Iva Kutle dodaje kako je sam razvoj, o čijoj cijeni nije željela govoriti, obavljen u hrvatskoj slovenskoj kooperaciji.

Dizajn i arhitekturu nove Valamarove web stranice bio je povjeren slovenskoj agenciji Renderspace, dok je softverski razvoj preuzeo porečki Infosit.

Kako bi posjetitelji imali što kvalitetniji uvid u izgled objekta, postavljene su značajno veće i kvalitetnije fotografije, a svi tekstovi na stranici su ponovno napisani i prilagođeni SEO (Search Engine Optimization) strategiji koju Valamar primjenjuje u izradi svojih online sadržaja, pojašnjava Iva Kutle. To znači da su poštivana pravila i korištene ključne riječi koje svim korisnicima omogućuju brže i detaljnije pretraživanje na poznatim svjetskim tražilicama poput Googlea. Napravljena je i snažna integracija web stranice s društvenim mrežama te je omogućeno dijeljenje sadržaja stranice na Facebooku, Twitteru i Google+, zaključuje Iva Kutle.

Još iz kategorije

Uskoro novo izdanje Change Con konferencije

Uskoro novo izdanje Change Con konferencije

23.07.2019. komentiraj

Četvrto izdanje konferencije Change u Hrvatsku dovodi brojna svjetska imena iz industrije koja će svoje znanje podijeliti s rastućom IT zajednicom u Hrvatskoj i regiji, a konferencija je posvećena razvoju softvera i enterprise rješenjima. Organizator konferencije je KING ICT, a održat će se 28. rujna u tvornici Kraš u Zagrebu.

STORM Informatika predstavlja komunikacijsku platformu Omnichannel

STORM Informatika predstavlja komunikacijsku platformu Omnichannel

23.07.2019. komentiraj

Napredak i unapređenje korisničkog iskustva danas su visoko na listi prioriteta gotovo svake tvrtke. Upravo korisničko iskustvo klijenata je ono što će tvrtkama u budućnosti donositi ključnu prednost u odnosu na konkurenciju, a ne cijena ili funkcija proizvoda i usluga jer su današnjem korisniku najbitniji personalizirano iskustvo, proaktivnost i komunikacija na različitim kanalima.

Dugo čekanje u redu riješeno mobilnom aplikacijom

Dugo čekanje u redu riješeno mobilnom aplikacijom

18.07.2019. komentiraj

Addiko banka uvela je mobilnu aplikaciju QLine putem koje klijenti mogu dobiti svoj redni broj bez potrebe za čekanjem u redu, a u poslovnici borave samo onoliko koliko trebaju kako bi obavili posao. S QLine aplikacijom Addiko banka klijentima na jednostavan način omogućuje brže i praktičnije obavljanje poslova u poslovnici banke, bez nepotrebnog gubitka vremena čekajući u redu.