Valamar u sezonu ulazi s novim web stranicama

Valamar u sezonu ulazi s novim web stranicama

Foto: Dražen Tomić

Najveća turistička grupacija u Hrvatskoj Valamar u novu turističku sezonu ulazi uz novi redizajnirani i korisnički prilagođeniji web za koji smatraju kako će im pomoći postizanju još boljih prodajnih rezultata. Novi web na adresi www.valamar.com bit će i rezervacijski centar za gotovo 40 Valamarovih objekata i to hotela i kampova na pet lokacija u Hrvatskoj.

Upravo zahvaljujući poboljšanjima Valamr već sada bilježi porast rezervacija u odnosu na prošlu godinu s novom stranicom je 20 posto veći, a prihod 30 posto veći, pohvalila se direktorica marketinga Valamara Iva Kutle i dodala kako u ukupnoj prodaji oko četvrtine čini upravo online prodaja.

„Nova web stranica ima izmijenjen dizajn i arhitekturu, značajno je skraćen put od pregleda određene destinacije do samog online rezerviranja, a dodatne informacije o određenom objektu poput cijene i tipa sobe prikazuju se puno ranije u procesu pregleda“, istaknula je Iva Kutle.

Prema njezinim riječima dodane su i nove funkcionalnosti poput dinamičnih filtera za pretragu, koji omogućavaju puno brže pretraživanje po destinacijama ili pak ključnoj riječi i nazivu objekta. Posjetitelji web stranice od sada mogu odabirom određenog objekta pogledati i recenzije koje su za taj objekt ostavljali posjetitelji poznatih turističkih portala Booking.com, HolidayCheck ili Expedie.

Novi web nastao je nakon gotovo jednogodišnje analize ponašanja i želja posjetitelja, objašnjava Iva Kutle dodaje kako je sam razvoj, o čijoj cijeni nije željela govoriti, obavljen u hrvatskoj slovenskoj kooperaciji.

Dizajn i arhitekturu nove Valamarove web stranice bio je povjeren slovenskoj agenciji Renderspace, dok je softverski razvoj preuzeo porečki Infosit.

Kako bi posjetitelji imali što kvalitetniji uvid u izgled objekta, postavljene su značajno veće i kvalitetnije fotografije, a svi tekstovi na stranici su ponovno napisani i prilagođeni SEO (Search Engine Optimization) strategiji koju Valamar primjenjuje u izradi svojih online sadržaja, pojašnjava Iva Kutle. To znači da su poštivana pravila i korištene ključne riječi koje svim korisnicima omogućuju brže i detaljnije pretraživanje na poznatim svjetskim tražilicama poput Googlea. Napravljena je i snažna integracija web stranice s društvenim mrežama te je omogućeno dijeljenje sadržaja stranice na Facebooku, Twitteru i Google+, zaključuje Iva Kutle.

Još iz kategorije

NASA je blizu finalizacije svojeg sustava za upravljanje prometom dronovima u gradovima

NASA je blizu finalizacije svojeg sustava za upravljanje prometom dronovima u gradovima

22.02.2019. komentiraj

Američka svemirska agencija (NASA) spremna je za posljednje detaljne testove vezane uz upravljanje dronovima i izvest će ga u Nevadi. Bit će to konačni dokaz koliko se isplatio rad na novoj tehnologiji kroz posljednje četiri godine, i to sve u suradnji sa Saveznom upravom za civilno zrakoplovstvo (FAA).

Zagrebački Q Software otvorio ured u New Yorku

Zagrebački Q Software otvorio ured u New Yorku

21.02.2019. komentiraj

Zagrebačka IT tvrtka Q Software, jedna od najbrže rastućih IT kompanija u Europi prema Deloitteu, od početka ove godine posluje i na novoj lokaciji. Svoj šesti globalni ured otvorili su u New Yorku, digitalnom hubu istočne obale Sjedinjenih Američkih Država. Ured se nalazi u središtu New Yorka, točnije na Manhattanu, a osim te lokacije Q posluje još i iz Züricha, Osla, Belfasta, Los Angelesa te Zagreba, gdje se nalazi sjedište kompanije.

Startup iz Hrvatske može se natjecati s američkim startupima

Startup iz Hrvatske može se natjecati s američkim startupima

19.02.2019. komentiraj

Tijekom proteklih nekoliko godina, Repsly je evoluirao iz Field Team Management rješenja u Retail Execution Optimization rješenje, prema CEO-u Repsly Matu Brogieu. On je siguran da s naglaskom na umjetnu inteligenciju, prepoznavanje slike i strojno učenje mogu dodati veću vrijednost svojim klijentima.