Valamar u sezonu ulazi s novim web stranicama

Valamar u sezonu ulazi s novim web stranicama

Foto: Dražen Tomić

Najveća turistička grupacija u Hrvatskoj Valamar u novu turističku sezonu ulazi uz novi redizajnirani i korisnički prilagođeniji web za koji smatraju kako će im pomoći postizanju još boljih prodajnih rezultata. Novi web na adresi www.valamar.com bit će i rezervacijski centar za gotovo 40 Valamarovih objekata i to hotela i kampova na pet lokacija u Hrvatskoj.

Upravo zahvaljujući poboljšanjima Valamr već sada bilježi porast rezervacija u odnosu na prošlu godinu s novom stranicom je 20 posto veći, a prihod 30 posto veći, pohvalila se direktorica marketinga Valamara Iva Kutle i dodala kako u ukupnoj prodaji oko četvrtine čini upravo online prodaja.

„Nova web stranica ima izmijenjen dizajn i arhitekturu, značajno je skraćen put od pregleda određene destinacije do samog online rezerviranja, a dodatne informacije o određenom objektu poput cijene i tipa sobe prikazuju se puno ranije u procesu pregleda“, istaknula je Iva Kutle.

Prema njezinim riječima dodane su i nove funkcionalnosti poput dinamičnih filtera za pretragu, koji omogućavaju puno brže pretraživanje po destinacijama ili pak ključnoj riječi i nazivu objekta. Posjetitelji web stranice od sada mogu odabirom određenog objekta pogledati i recenzije koje su za taj objekt ostavljali posjetitelji poznatih turističkih portala Booking.com, HolidayCheck ili Expedie.

Novi web nastao je nakon gotovo jednogodišnje analize ponašanja i želja posjetitelja, objašnjava Iva Kutle dodaje kako je sam razvoj, o čijoj cijeni nije željela govoriti, obavljen u hrvatskoj slovenskoj kooperaciji.

Dizajn i arhitekturu nove Valamarove web stranice bio je povjeren slovenskoj agenciji Renderspace, dok je softverski razvoj preuzeo porečki Infosit.

Kako bi posjetitelji imali što kvalitetniji uvid u izgled objekta, postavljene su značajno veće i kvalitetnije fotografije, a svi tekstovi na stranici su ponovno napisani i prilagođeni SEO (Search Engine Optimization) strategiji koju Valamar primjenjuje u izradi svojih online sadržaja, pojašnjava Iva Kutle. To znači da su poštivana pravila i korištene ključne riječi koje svim korisnicima omogućuju brže i detaljnije pretraživanje na poznatim svjetskim tražilicama poput Googlea. Napravljena je i snažna integracija web stranice s društvenim mrežama te je omogućeno dijeljenje sadržaja stranice na Facebooku, Twitteru i Google+, zaključuje Iva Kutle.

Još iz kategorije

Energetska učinkovitost podatkovnih centara

Energetska učinkovitost podatkovnih centara

04.06.2020. komentiraj

Schneider Electric sklopio je partnerstvo s EcoDataCenterom radi izgradnje podatkovnog centra s ultra-niskim ugljičnim otiskom u središtu svoje HPC kolokacije u Falunu u Švedskoj, a kako samo tvrde želeći postati jedan od najodrživijih podatkovnih centara u skandinavskim zemljama, Schneider Electricov EcoStruxure Building Operation, Galaxy VX UPS s litij-ionskim napajanjem i MasterPact MTZ samo su neka od rješenja koja objektu za kolokaciju omogućuju predanost postizanju klimatske pozitivnosti. Uz to, umreženi servisni centar tvrtke Schneider Electric osigurava daljinski nadzor i 24/7 pristup središtu EcoDataCentra.

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

02.06.2020. komentiraj

Zagrebačka softverska i dizajnerska agencija Q odlučila je da u želji da radna atmosfera bude još bolja i da zaposlenici međusobno više komuniciraju, osmisliti Jenz. To je aplikacija koju su prvo testirali među sobom, a sada ju planiraju pustiti „u svijet“.

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.