Valamar u sezonu ulazi s novim web stranicama

Valamar u sezonu ulazi s novim web stranicama

Foto: Dražen Tomić

Najveća turistička grupacija u Hrvatskoj Valamar u novu turističku sezonu ulazi uz novi redizajnirani i korisnički prilagođeniji web za koji smatraju kako će im pomoći postizanju još boljih prodajnih rezultata. Novi web na adresi www.valamar.com bit će i rezervacijski centar za gotovo 40 Valamarovih objekata i to hotela i kampova na pet lokacija u Hrvatskoj.

Upravo zahvaljujući poboljšanjima Valamr već sada bilježi porast rezervacija u odnosu na prošlu godinu s novom stranicom je 20 posto veći, a prihod 30 posto veći, pohvalila se direktorica marketinga Valamara Iva Kutle i dodala kako u ukupnoj prodaji oko četvrtine čini upravo online prodaja.

„Nova web stranica ima izmijenjen dizajn i arhitekturu, značajno je skraćen put od pregleda određene destinacije do samog online rezerviranja, a dodatne informacije o određenom objektu poput cijene i tipa sobe prikazuju se puno ranije u procesu pregleda“, istaknula je Iva Kutle.

Prema njezinim riječima dodane su i nove funkcionalnosti poput dinamičnih filtera za pretragu, koji omogućavaju puno brže pretraživanje po destinacijama ili pak ključnoj riječi i nazivu objekta. Posjetitelji web stranice od sada mogu odabirom određenog objekta pogledati i recenzije koje su za taj objekt ostavljali posjetitelji poznatih turističkih portala Booking.com, HolidayCheck ili Expedie.

Novi web nastao je nakon gotovo jednogodišnje analize ponašanja i želja posjetitelja, objašnjava Iva Kutle dodaje kako je sam razvoj, o čijoj cijeni nije željela govoriti, obavljen u hrvatskoj slovenskoj kooperaciji.

Dizajn i arhitekturu nove Valamarove web stranice bio je povjeren slovenskoj agenciji Renderspace, dok je softverski razvoj preuzeo porečki Infosit.

Kako bi posjetitelji imali što kvalitetniji uvid u izgled objekta, postavljene su značajno veće i kvalitetnije fotografije, a svi tekstovi na stranici su ponovno napisani i prilagođeni SEO (Search Engine Optimization) strategiji koju Valamar primjenjuje u izradi svojih online sadržaja, pojašnjava Iva Kutle. To znači da su poštivana pravila i korištene ključne riječi koje svim korisnicima omogućuju brže i detaljnije pretraživanje na poznatim svjetskim tražilicama poput Googlea. Napravljena je i snažna integracija web stranice s društvenim mrežama te je omogućeno dijeljenje sadržaja stranice na Facebooku, Twitteru i Google+, zaključuje Iva Kutle.

Još iz kategorije

Huawei lansirao najbrži svjetski klaster za umjetnu inteligenciju - Atlas 900

Huawei lansirao najbrži svjetski klaster za umjetnu inteligenciju - Atlas 900

19.09.2019. komentiraj

Na konferenciji Huawei Connect 2019., Huawei je lansirao Atlas 9000, najbrži svjetski klaster za umjetnu inteligenciju (AI - Artificial intelligence) koji će služiti za različita testiranja, znanstvena istraživanja i komercijalne inovacije. Moćni Atlas 9000 kombinira snagu nekoliko tisuća Huaweijevih Ascend procesora za umjetnu inteligenciju čime će sve mogućnosti tehnologije umjetne inteligencije dodatno približiti znanstvenoj i poslovnoj zajednici.

Intel predstavio Fronteru, najbrže akademsko superračunalo na svijetu

Intel predstavio Fronteru, najbrže akademsko superračunalo na svijetu

18.09.2019. komentiraj

Dell i Intel su u kolovozu prošle godine najavili da će zajedno dizajnirati Fronteru, superračunalo namijenjenu akademskoj zajednici, vrijedno 60 milijuna američkih dolara i u lipnju ove godine to se ispunilo te je istinska zvijer ugledala svjetlo dana i u ovom je trenutku peto najbrže računalo na svijetu. Ali najbrže ako se gleda isključivo akademska zajednica.

IBM lansirao novu generaciju mainframe računala z15

IBM lansirao novu generaciju mainframe računala z15

17.09.2019. komentiraj

Moćni IBM predstavio je još moćnije središnje računalo (eng., mainframe) i nazvao ga z15. Riječ je o nasljedniku moćnog IBM Z, predstavljenog prije dvije godine kao korak naprijed, što samo znači da ova nova generacija donosi još više i još bolje.