VAIO i Sony mogli bi se uskoro naći u borbi prsa o prsa

VAIO i Sony mogli bi se uskoro naći u borbi prsa o prsa

Sve je nekako u znaku CES-a, najvećeg tehnološkog događaja ove godine koji se odvija u Las Vegasu u siječnju. Dolaze nam vijesti kako mnoge tvrtke spremaju razna iznenađenja u vezi predstavljanja svojih proizvoda, pa je tako i VAIO najavio svoj pametni telefon.

Zanimljivo je kako VAIO više nije dio Sonyja jer je Sony odlučio prodati ovaj brand. VAIO se uvijek povezuje s laptopima i brand je imao dosta uspjeha. Povoljna cijena i dobri prijenosni uređaji - to su bile glavne odlike VAIO branda.

Sony na CES-u namjerava predstaviti svoje Sony Xperia uređaje, a VAIO svoj pametni telefon, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će proći sučeljavanje. Za sada se samo zna kako će VAIO pametni telefon imati zaslon od 5 -inča.

Možda će kod Sonyja prevladati i određena zabrinutost jer VAIO dolazi s pametnim telefon. Uzrok zabrinutosti moglo bi biti to što mnogi kupci još uvijek povezuju VAIO s Sonyjem, pa bi automatski razni Sony fanovi mogli kupovati VAIO pametne telefone. To se Sonyju sigurno ne bi svidjelo...

Još iz kategorije

Dell Technologies predstavlja pet novih PowerEdge servera

Dell Technologies predstavlja pet novih PowerEdge servera

22.09.2019. komentiraj

Pet potpuno novih PowerEdge servera, dodanih u svjetski portfelj najprodavanijih svjetskih poslužitelja, osmišljen je od temelja kako bi ponudio rješenje za složene i raznolike zahtjeve tradicionalnih, novonastalih i višestrukih opterećenja rada.

Ericsson Nikola Tesla i KING ICT integriraju sustav 112-192 MUP-a

Ericsson Nikola Tesla i KING ICT integriraju sustav 112-192 MUP-a

21.09.2019. komentiraj

Konzorcij, kojeg čine kompanija Ericsson Nikola Tesla i tvrtka KING ICT, potpisao je s Ministarstvom unutarnjih poslova RH (MUP RH) okvirni sporazum na razdoblje od 3 godine te ugovor o nabavi za 2019. godinu, za integraciju sustava 112-192. MUP RH će, uz pomoć isporučenog rješenja, optimizirati komunikaciju, koordinaciju i upravljanje hitnim događajima te omogućiti brzu i neodgodivu reakciju hitnih službi, uključujući pozive na brojeve 112 i 192. Vrijednost sporazuma je gotovo 18 milijuna kuna (bez PDV-a), a ugovora o nabavi za 2019. godinu gotovo 6 milijuna kuna (bez PDV-a)

Auka i 24sata potpisali strateški sporazum o distribuciji aplikacije za mobilno plaćanje Settle

Auka i 24sata potpisali strateški sporazum o distribuciji aplikacije za mobilno plaćanje Settle

19.09.2019. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeća medijska kuća u Hrvatskoj, 24sata, potpisali su danas sporazum o strateškoj suradnji. U sklopu ovog sporazuma, 24sata će promovirati Settle kao aplikaciju za mobilna plaćanja na svim svojim platformama te će javnosti približiti prednosti korištenja ovog rješenja za slanje i primanje novca od obitelji i prijatelja te za jednostavno plaćanje kod trgovaca. Settle je pritom uvijek besplatan za korisnike.