Uz pomoć KING ICT-a i SAP-a Nova TV slijedi najbolje svjetske prakse

Uz pomoć KING ICT-a i SAP-a Nova TV slijedi najbolje svjetske prakse

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Vodeća hrvatska komercijalna televizija Nova TV u suradnji s KING ICT-em implementirala je novi poslovno-informacijski sustav SAP ERP Central Component (SAP ECC). Prva hrvatska komercijalna televizija Nova TV, krajem 2018. postala je dijelom vodećeg pružatelja medijskih i komunikacijskih usluga u Jugoistočnoj Europi, United Grupe.

Kako bi razvoj poslovanja pratili i odgovarajući IT alati, Nova TV je započela s implementacijom sustava za planiranje resursa poduzeća po uzoru na United Grupu. Radi se o suvremenom poslovno-informacijskom rješenju koji će omogućiti veću usklađenost poslovnih procesa i dati podršku trenutnim i budućim potrebama tvrtke.

Odabrani partner za implementaciju novog sustava je KING ICT koji je već treću godinu za redom proglašen "Best performing SAP PartnerEdge Sell" u Hrvatskoj, a stručnjaci KING ICT-a posjeduju više od 130 SAP certifikata za razna poslovna područja uključujući financije, kontroling, materijalno poslovanje, logistiku i integracije.

Nova TV odlučila se za implementaciju SAP ECC sustava s ciljem standardizacije svog poslovanja i bolje povezivosti s poslovnim sustavima United Grupe. Odlučivši se za ERP rješenje svjetski poznatog proizvođača SAP, Nova TV je u svoje poslovanje uvela najbolje iz suvremene IT prakse. Utjecaj na poslovanje bit će vidljiv u brojnim prednostima, a najznačajnije su standardizirani poslovni procesi, usklađenost sa sustavima ostalih članica grupacije, transparentno izvještavanje i jednostavnije održavanje sustava.

Nova TV nekoliko godina uspješno koristi KING ICT sustav za upravljanje ljudskim potencijalima. Tijekom implementacije SAP projekta, timovi su iskoristili zajednička iskustva i stečena znanja kako bi oba sustava dodatno unaprijedili i integrirali. Inovativni pristup ovim projektima, znatno je skratio rokove implementacije i poboljšao učinkovitost.

Još iz kategorije

Dell Technologies predstavlja pet novih PowerEdge servera

Dell Technologies predstavlja pet novih PowerEdge servera

22.09.2019. komentiraj

Pet potpuno novih PowerEdge servera, dodanih u svjetski portfelj najprodavanijih svjetskih poslužitelja, osmišljen je od temelja kako bi ponudio rješenje za složene i raznolike zahtjeve tradicionalnih, novonastalih i višestrukih opterećenja rada.

Ericsson Nikola Tesla i KING ICT integriraju sustav 112-192 MUP-a

Ericsson Nikola Tesla i KING ICT integriraju sustav 112-192 MUP-a

21.09.2019. komentiraj

Konzorcij, kojeg čine kompanija Ericsson Nikola Tesla i tvrtka KING ICT, potpisao je s Ministarstvom unutarnjih poslova RH (MUP RH) okvirni sporazum na razdoblje od 3 godine te ugovor o nabavi za 2019. godinu, za integraciju sustava 112-192. MUP RH će, uz pomoć isporučenog rješenja, optimizirati komunikaciju, koordinaciju i upravljanje hitnim događajima te omogućiti brzu i neodgodivu reakciju hitnih službi, uključujući pozive na brojeve 112 i 192. Vrijednost sporazuma je gotovo 18 milijuna kuna (bez PDV-a), a ugovora o nabavi za 2019. godinu gotovo 6 milijuna kuna (bez PDV-a)

Auka i 24sata potpisali strateški sporazum o distribuciji aplikacije za mobilno plaćanje Settle

Auka i 24sata potpisali strateški sporazum o distribuciji aplikacije za mobilno plaćanje Settle

19.09.2019. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeća medijska kuća u Hrvatskoj, 24sata, potpisali su danas sporazum o strateškoj suradnji. U sklopu ovog sporazuma, 24sata će promovirati Settle kao aplikaciju za mobilna plaćanja na svim svojim platformama te će javnosti približiti prednosti korištenja ovog rješenja za slanje i primanje novca od obitelji i prijatelja te za jednostavno plaćanje kod trgovaca. Settle je pritom uvijek besplatan za korisnike.