Uz pomoć KING ICT-a i SAP-a Nova TV slijedi najbolje svjetske prakse

Uz pomoć KING ICT-a i SAP-a Nova TV slijedi najbolje svjetske prakse

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Vodeća hrvatska komercijalna televizija Nova TV u suradnji s KING ICT-em implementirala je novi poslovno-informacijski sustav SAP ERP Central Component (SAP ECC). Prva hrvatska komercijalna televizija Nova TV, krajem 2018. postala je dijelom vodećeg pružatelja medijskih i komunikacijskih usluga u Jugoistočnoj Europi, United Grupe.

Kako bi razvoj poslovanja pratili i odgovarajući IT alati, Nova TV je započela s implementacijom sustava za planiranje resursa poduzeća po uzoru na United Grupu. Radi se o suvremenom poslovno-informacijskom rješenju koji će omogućiti veću usklađenost poslovnih procesa i dati podršku trenutnim i budućim potrebama tvrtke.

Odabrani partner za implementaciju novog sustava je KING ICT koji je već treću godinu za redom proglašen "Best performing SAP PartnerEdge Sell" u Hrvatskoj, a stručnjaci KING ICT-a posjeduju više od 130 SAP certifikata za razna poslovna područja uključujući financije, kontroling, materijalno poslovanje, logistiku i integracije.

Nova TV odlučila se za implementaciju SAP ECC sustava s ciljem standardizacije svog poslovanja i bolje povezivosti s poslovnim sustavima United Grupe. Odlučivši se za ERP rješenje svjetski poznatog proizvođača SAP, Nova TV je u svoje poslovanje uvela najbolje iz suvremene IT prakse. Utjecaj na poslovanje bit će vidljiv u brojnim prednostima, a najznačajnije su standardizirani poslovni procesi, usklađenost sa sustavima ostalih članica grupacije, transparentno izvještavanje i jednostavnije održavanje sustava.

Nova TV nekoliko godina uspješno koristi KING ICT sustav za upravljanje ljudskim potencijalima. Tijekom implementacije SAP projekta, timovi su iskoristili zajednička iskustva i stečena znanja kako bi oba sustava dodatno unaprijedili i integrirali. Inovativni pristup ovim projektima, znatno je skratio rokove implementacije i poboljšao učinkovitost.

Još iz kategorije

Proširena stvarnost poboljšava operativnu učinkovitost uobičajenih aplikacija

Proširena stvarnost poboljšava operativnu učinkovitost uobičajenih aplikacija

20.11.2019. komentiraj

Proširena stvarnost postaje sve popularnija jer korisnicima omogućuje superponiranje tj. vizualno umetanje aktualnih podataka ili virtualnih predmeta na uređaj, opremu, ili pak postrojenje iz stvarnog okruženja. Aplikacije proširene stvarnosti koriste GPS uređaje za praćenje položaja korisnika, kompas za praćenje orijentacije uređaja i kameru za snimanje okruženja. U tom kontekstu, Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, lansirao je aplikaciju EcoStruxure Augmented Operator Advisor.

PwC proglašen liderom za savjetovanje za područje kibernetičke sigurnosti

PwC proglašen liderom za savjetovanje za područje kibernetičke sigurnosti

19.11.2019. komentiraj

PwC je proglašen liderom u dvama izvješćima pod nazivom „The Forrester Wave: Cybersecurity Consulting Services in Asia Pacific” za 4. tromjesečje 2019. i „The Forrester Wave: European Cybersecurity Consulting Providers”, također za 4. tromjesečje 2019.Q4 2019. pohvalili su se iz ove konzultantske tvrtke.

Tranformacija tvrtke u eri digitalizacije i digitalne transformacije

Tranformacija tvrtke u eri digitalizacije i digitalne transformacije

19.11.2019. komentiraj

Devetu godinu zaredom, od 21. do 22. studenoga ove godine, u zagrebačkome hotelu Westin održat će se konferencija GALP 2019 (Green and Lean Production). Konferencija, koju organizira tvrtka Culmena, bavit će se temom Izazovi transformacije u Pametno poduzeće: Lean & Green kao potpora digitalizaciji, a svoja će praktična iskustva podijeliti i Rimac Automobili te Amazon Web Services.