Uz pomoć KING ICT-a i SAP-a Nova TV slijedi najbolje svjetske prakse

Uz pomoć KING ICT-a i SAP-a Nova TV slijedi najbolje svjetske prakse

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Vodeća hrvatska komercijalna televizija Nova TV u suradnji s KING ICT-em implementirala je novi poslovno-informacijski sustav SAP ERP Central Component (SAP ECC). Prva hrvatska komercijalna televizija Nova TV, krajem 2018. postala je dijelom vodećeg pružatelja medijskih i komunikacijskih usluga u Jugoistočnoj Europi, United Grupe.

Kako bi razvoj poslovanja pratili i odgovarajući IT alati, Nova TV je započela s implementacijom sustava za planiranje resursa poduzeća po uzoru na United Grupu. Radi se o suvremenom poslovno-informacijskom rješenju koji će omogućiti veću usklađenost poslovnih procesa i dati podršku trenutnim i budućim potrebama tvrtke.

Odabrani partner za implementaciju novog sustava je KING ICT koji je već treću godinu za redom proglašen "Best performing SAP PartnerEdge Sell" u Hrvatskoj, a stručnjaci KING ICT-a posjeduju više od 130 SAP certifikata za razna poslovna područja uključujući financije, kontroling, materijalno poslovanje, logistiku i integracije.

Nova TV odlučila se za implementaciju SAP ECC sustava s ciljem standardizacije svog poslovanja i bolje povezivosti s poslovnim sustavima United Grupe. Odlučivši se za ERP rješenje svjetski poznatog proizvođača SAP, Nova TV je u svoje poslovanje uvela najbolje iz suvremene IT prakse. Utjecaj na poslovanje bit će vidljiv u brojnim prednostima, a najznačajnije su standardizirani poslovni procesi, usklađenost sa sustavima ostalih članica grupacije, transparentno izvještavanje i jednostavnije održavanje sustava.

Nova TV nekoliko godina uspješno koristi KING ICT sustav za upravljanje ljudskim potencijalima. Tijekom implementacije SAP projekta, timovi su iskoristili zajednička iskustva i stečena znanja kako bi oba sustava dodatno unaprijedili i integrirali. Inovativni pristup ovim projektima, znatno je skratio rokove implementacije i poboljšao učinkovitost.

Još iz kategorije

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

02.06.2020. komentiraj

Zagrebačka softverska i dizajnerska agencija Q odlučila je da u želji da radna atmosfera bude još bolja i da zaposlenici međusobno više komuniciraju, osmisliti Jenz. To je aplikacija koju su prvo testirali među sobom, a sada ju planiraju pustiti „u svijet“.

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.