Upravljanje kontinuitetom poslovanja – novi izazovi

Upravljanje kontinuitetom poslovanja – novi izazovi

Foto: Fotolia

Mnogi niti žele, a na sreću niti ne mogu zamisliti što znači ostati bez svih ili barem dijela podataka koji su godinama skupljani u informatičkom sustavu i koji se koriste za brojne analize i predviđanje poslovanja.

Jedno od rješenja je uvođenje sustava za upravljanje kontinuitetom poslovanja (BCM-Business Continuity Management) o čemu će se u 9. i 10. svibnja ove godine održati konferencija u najvećem regionalnom podatkovnom centru DataCross Data Center u Jastrebarskom s ciljem predstavljanja novih tehnoloških i financijskih standarda u upravljanju poslovanjem i rizicima poslovanja.

Na jednom mjestu okupit će se vodeći regionalni stručnjaci iz poslovnog i tehnološkog okruženja te kroz predavanja, panel diskusije i neformalno druženje predstaviti vlastita znanja i iskustva te ponuditi moguća rješenja na području upravljanja kontinuitetom u poslovanju.

Uz sve veću globalnu složenost poslovanja, neprestanim tehnološkim razvojem, inovacijama i rješenjima, upravljanje kontinuitetom poslovnih procesa važno je pitanje za sve sudionike procesa – vlasnike, uprave, menadžere i djelatnike operative.

Neke od tema o kojima će biti govora na konferenciji su poslovni razlozi upravljanja održivošću poslovanja, aktualno zakonodavstvo i standardi, pogled na upravljanje održivošću poslovanja iz perspektive regulatora financijskog tržišta.

Posebna područja gdje je BCM važan što će biti i teme su bankarstvo, državna uprava, ali pritom treba progovoriti i o ljudima koji su često najslabija karika, tehnologiji, cloud computingu kao jednom rješenju. Jedna od ključnih stvari za BCM svakako je i sgurnost što će također biti jedna od tema konferencije.

Još iz kategorije

IN2 BIS za KBC Sestre milosrdnice vrijedan 4,1 milijuna kuna

IN2 BIS za KBC Sestre milosrdnice vrijedan 4,1 milijuna kuna

25.05.2020. komentiraj

IN2 i Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice potpisali su ugovor kojim se nastavlja informatizacija KBC-a i povezivanje sve tri lokacije u jedinstveni informacijski sustav, a projekt je vrijedan 4,1 milijuna kuna.

Huawei Enterprise BG zajedno s partnerima ubrzava digitalnu transformaciju industrija i društva

Huawei Enterprise BG zajedno s partnerima ubrzava digitalnu transformaciju industrija i društva

24.05.2020. komentiraj

Digitalizacija mnogih industrija je u proteklih nekoliko mjeseci ušla u fazu eksplozivnog razvoja, potaknute su brojne inovacije i povećana učinkovitost, a primjena novih ICT tehnologija poput 5G, AI i računarstva u cloudu značajno je ubrzala digitalnu transformaciju u vertikalnim industrijama i u mnogim javnim sustavima, tvrde u Huaweiju.

Tri ključna savjeta za radno osposobljavanje zaposlenika na daljinu pomoću BYO računala

Tri ključna savjeta za radno osposobljavanje zaposlenika na daljinu pomoću BYO računala

20.05.2020. komentiraj

U svjetlu novih pravila rada od kuće, mnoge kompanije, uključujući i VMware, suočene su između ostalog i s novim načinima radnog osposobljavanja svojih novih zaposlenika. Cijeli svijet bilježi zastoje u dostavama; isporuke računalnih dijelova i novih radnih računala za naše korisnike kasne nekoliko tjedana ili čak mjeseci dok istovremeno raste broj onih koji rade od kuće. Novi zaposlenici moraju započeti obavljati dužnosti iz svojih kućnih ureda a u ovoj situaciji, velika većina njih neće uskoro dobiti korporativno računalo pa čak niti na posudbu. Kako takvim zaposlenicima omogućiti početak rada usprkos svim zastojima? Jedan od načina svakako može biti uvođenje poslovne politike o BYO (donesi svoje vlastito) računalima.