Upravljanje kontinuitetom poslovanja – novi izazovi

Upravljanje kontinuitetom poslovanja – novi izazovi

Foto: Fotolia

Mnogi niti žele, a na sreću niti ne mogu zamisliti što znači ostati bez svih ili barem dijela podataka koji su godinama skupljani u informatičkom sustavu i koji se koriste za brojne analize i predviđanje poslovanja.

Jedno od rješenja je uvođenje sustava za upravljanje kontinuitetom poslovanja (BCM-Business Continuity Management) o čemu će se u 9. i 10. svibnja ove godine održati konferencija u najvećem regionalnom podatkovnom centru DataCross Data Center u Jastrebarskom s ciljem predstavljanja novih tehnoloških i financijskih standarda u upravljanju poslovanjem i rizicima poslovanja.

Na jednom mjestu okupit će se vodeći regionalni stručnjaci iz poslovnog i tehnološkog okruženja te kroz predavanja, panel diskusije i neformalno druženje predstaviti vlastita znanja i iskustva te ponuditi moguća rješenja na području upravljanja kontinuitetom u poslovanju.

Uz sve veću globalnu složenost poslovanja, neprestanim tehnološkim razvojem, inovacijama i rješenjima, upravljanje kontinuitetom poslovnih procesa važno je pitanje za sve sudionike procesa – vlasnike, uprave, menadžere i djelatnike operative.

Neke od tema o kojima će biti govora na konferenciji su poslovni razlozi upravljanja održivošću poslovanja, aktualno zakonodavstvo i standardi, pogled na upravljanje održivošću poslovanja iz perspektive regulatora financijskog tržišta.

Posebna područja gdje je BCM važan što će biti i teme su bankarstvo, državna uprava, ali pritom treba progovoriti i o ljudima koji su često najslabija karika, tehnologiji, cloud computingu kao jednom rješenju. Jedna od ključnih stvari za BCM svakako je i sgurnost što će također biti jedna od tema konferencije.

Još iz kategorije

Oracle predstavio rješenja za digitalizaciju procesa upravljanja ljudskim resursima

Oracle predstavio rješenja za digitalizaciju procesa upravljanja ljudskim resursima

19.10.2019. komentiraj

Utjecaj digitalizacije u području upravljanja ljudskim resursima nije vidljiv samo kroz smanjenje i automatizaciju administrativnih zadataka, već i kroz razvoj novih kompetencija, nove oblike zapošljavanja i procese upravljanja ljudskim resursima. Pronalazak talenata i njihovo zadržavanje u firmama jedan je od osnovnih izazova s kojima se HR menadžeri danas aktivno susreću, a najbolje prakse, konkretna rješenja i mogućnosti prezentirani su na danas održanom Oracle seminaru HR u digitalno doba.

Nova serija imagePROGRAF PRO

Nova serija imagePROGRAF PRO

19.10.2019. komentiraj

Nova serija imagePROGRAF PRO olakšat će korisnicima tisak na velike formate i učiniti ga lakšim nego ikad prije – bez obzira na to da li je riječ o fotografima ili vlasnicima tvrtke za profesionalni tisak. Dojmljivi posteri umjetničkih djela s tiskom bez obruba zadivit će svakoga i nije ih potrebno obrezivati ni uokvirivati. Sada je moguće još brže pretvoriti ideje u otisnute radove – ali i dobit – i to uz minimalne ručne intervencije. Uz pet novih modela korisnici mogu biti sigurni da postoji imagePROGRAF PRO za svakoga. Svi dolaze s novim razinama automatskog rukovanja medijima i pametnijim mogućnostima rada nego ikad prije.

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

15.10.2019. komentiraj

Schneider Electric okupio je  2. i 3. listopada u Barceloni, na Innovation Summitu više od 3.500 klijenata, partnera, dobavljača i influencera te značajan broj ljudi koji su događaj pratili virtualno. Bila je to prilika da svi oni čuju najnovije smjernice ka digitalizaciji gospodarstva te upravljanju energetskim resursima, kao i o ključnim globalnim temama poput samoodrživosti, energetskoj i operativnoj učinkovitosti, povezivosti i sigurnosti.