Nastavak pozitivnih trendova

Undabot očekuje rast od 50 posto uz planirane prihode za 2023. u visini 4.5 milijuna eura

Undabot očekuje rast od 50 posto uz planirane prihode za 2023. u visini 4.5 milijuna eura

Ove godine Undabot očekuje nastavak pozitivnog poslovanje i nastavak rasta ključnih pokazatelja i to uz rast prihoda od 50 posto, a sve to uz proslavu 10 godina poslovanja. Najavljeno je otvaranje ureda u Osijeku, ali i u jednoj od europskih zemalja gdje očekuju rast poslovanja.

Undabot je predstavio i novu mobilnu i TV platforma za streaming audio-vizualnog sadržaja i video igara, cliq.de, koju je kompanija izradila za svog njemačkog klijenta CLIQ Digital.

Hrvoje Kapetanović, izvršni direktor Undabota, naglasio je rast prihoda od 37 posto u prošloj godini u odnosu na 2021., te rast prihoda od 92 posto u prvom kvartalu tekuće godine u odnosu na isto razdoblje lani. Istaknuo je kako Undabot planira zaključiti prvu polovicu 2023. s 2,4 milijuna eura prihoda.

Udio izvoza u prihodima 2022. godine je iznosio 86 posto, a u prvom kvartalu 2023. 98 posto. Većina inozemnih klijenata dolazi iz zemalja sjeverne i zapadne Europe, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a.

Kako je pojasnio Kapetanović Undabot nudi cjelokupna tehnološka rješenja kroz usluge tehničkog konzaltinga, dizajna i razvoja kompleksnih web i mobilnih rješenja po mjeri klijenta. U svom radu koristi široki raspon tehnologija i pažljivo bira one koje zadovoljavaju specifične potrebe svakog projekta. Neki od referentnih projekata rađeni su za klijente kao što su Coca-Cola Hellenic Group, CLIQ Digital, Styria Media Group, Austrijska pošta, A1 Telekom Austria Group, Wiener Osiguranje, Njuškalo, Foreo i Nova TV.

Clutch, najveća svjetska platforma za rangiranje IT kompanija, u zadnje tri godine ih je uvrstila među najbolje sotfverske tvrtke u svijetu, a osvajali su i nagrade na prestižnim strukovnim natjecanjima, kao što su W3, Web Excellence Awards, Mixx i Pioneers.

Undabot zapošljava 70 visoko kvalificiranih tehnoloških stručnjaka, od čega su 40 posto žene. U posljednje tri godine broj zaposlenih je udvostručen.

Kapetanović izložio je i planove za budućnost, koji se odnose na proširenje portfolia usluga, daljnje širenje na tržištima SAD-a, sjeverne i zapadne Europe i otvaranje ureda u inozemstvu.

Ana Šeler, Head od Design, predstavila je Undabotove usluge izrade dizajna rješenja i neke od nagrađivanih projekata. Posebno se osvrnula na nedavno lansiranu platformu za streaming audio-vizualnog sadržaja i video igara, cliq.de. Platforma je rađena za njemačko tržište, za klijenta CLIQ Digital, specijaliziranog za online oglašavanje i kreiranje streaming usluga koje se oglašavaju ciljanim korisnicima.

Događaju se priključio i George Ursateanu, izvršni direktor tvrtke CLIQ Digital, koji je prisutnima detaljnije prezentirao funkcionalnosti aplikacije cliq.de, suradnju s Undabotom i planove za daljnji razvoj. Istaknuo je kako je CLIQ Digital prisutan u više od 30 zemalja svijeta, s uredima u Amsterdamu, Londonu, Parizu i Torontu i sjedištem u Duesseldorfu, a izlistan je na frankfurtskoj burzi.

"Više od deset godina sanjali smo o razvoju platforme cliq.de. Undabot se pokazao kao vrlo profesionalan, predan i fleksibilan partner. Impresionirani smo njihovom multidisciplinarnom ekspertizom“, ističe Ursateanu.