Umjetna inteligencija u službi njege kože

Umjetna inteligencija u službi njege kože

Poznati francuski brend u proizvodima za ljepotu i zdravlje kože, La Roche – Posay, lansirao je EFFACLAR SPOTSCAN aplikaciju. Ona pomoću umjetne inteligencije analizira kožu sklonu aknama te daje preporuke i savjete korisnicima.

Dobra je vijest da je aplikacija dostupna i za hrvatsko tržište, a dizajnirana je kako bi omogućila stručan savjet svima koji pate od nepravilnosti kože lica. Upravo su nepravilnosti na koži lica problem kod 80% tinejdžera i 40% odraslih osoba  diljem svijeta.

Uz pomoć umjetne inteligencije i znanstvenih podataka, koji se temelje na analizi velikog broja fotografija, aplikacija personalizira analizu akni korisnika. Zahvaljujući tome pruža točnu analizu, personalizirane savjete i omogućuje praćenje poboljšanja na koži tijekom godine.

Kako bi izradio čim točniji algoritam, La Roche – Posay okupio je dermatologe iz cijelog svijeta koji su analizirali više od 6500 fotografija muškaraca i žena koji predstavljaju razne tipove kože te jačinu izraženosti nepravilnosti na koži. Svi su podaci uneseni u aplikaciju, koja se nalazi na adresi hr.spotscan.com,  i uz pomoć umjetne inteligencije analiziraju fotografiju korisnika te se generiraju rezultati koji variraju na skali od nula do četiri.

"Stvaranje EFFACLAR SPOTSCAN aplikacije značajan je pothvat. Tijekom dvije godine napravili smo šest verzija usluge i analizirali više od 6500 fotografija s pet dermatologa i tri kliničke istraživačke organizacije. Rezultat je usluga s velikom točnosti i pouzdanosti", izjavila je znanstvena direktorica La Roche-Posaya Sophie Seite.

Aplikacija pruža priliku za ponovnu provjeru kože kako bi se utvrdilo je li došlo do poboljšanja. Ujedno šalje i notifikaciju za ponovnu provjeru. Također sadržava mogućnost simulacije rezultata prije i poslije korištenja preporučene rutine njege kože.

Još iz kategorije

Veritasova nova platforma za upravljanje podacima u tvrtkama

Veritasova nova platforma za upravljanje podacima u tvrtkama

17.07.2019. komentiraj

Veritas Technologies objavila je svoju platformu Enterprise Data Services Platform, objedinjen skup tehnologija koje su stvorene kako bi kompleksnost složenih poslovnih IT sustava učinile apstraktnom. Ova platforma, koju pokreće Veritasov NetBackup 8.2, omogućava korisnicima da na jednostavan način postignu ono što im je najvažnije: visoku dostupnost aplikacija, podatke koji su uvijek zaštićeni i koje je moguće obnoviti, te uvid u podatke koji omogućava operativnu učinkovitost i usklađenost s regulativnim okvirom.

Najuspješnije svjetske kompanije sve češće surađuju s hrvatskim it tvrtkama

Najuspješnije svjetske kompanije sve češće surađuju s hrvatskim it tvrtkama

15.07.2019. komentiraj

Q je trenutno najbrže rastuća softverska agencija u Europi, a u svom portfoliju sadrži najprestižnije svjetske brandove, kao što su The Times, BBC, Facebook, Nestle, Vaillant, Volkswagen, Hilti i mnogi drugi, vole se pohvaliti u kompaniji pod imenom Q.

Digitalna tvornica

Digitalna tvornica

13.07.2019. komentiraj

U Chengduu Siemens upravlja jedna od najmodernijih tvornica u Kini. Ali ne samo to: 2018. je Svjetski gospodarski forum Siemens Electronic Works Chengdu nagradio kao jednu od najmodernijih tvornica svijeta. Tvornica je ogledni primjer za Industriju 4.0 i pokazuje kako digitalizacija potiče inovacije.