Umjetna inteligencija u službi njege kože

Umjetna inteligencija u službi njege kože

Poznati francuski brend u proizvodima za ljepotu i zdravlje kože, La Roche – Posay, lansirao je EFFACLAR SPOTSCAN aplikaciju. Ona pomoću umjetne inteligencije analizira kožu sklonu aknama te daje preporuke i savjete korisnicima.

Dobra je vijest da je aplikacija dostupna i za hrvatsko tržište, a dizajnirana je kako bi omogućila stručan savjet svima koji pate od nepravilnosti kože lica. Upravo su nepravilnosti na koži lica problem kod 80% tinejdžera i 40% odraslih osoba  diljem svijeta.

Uz pomoć umjetne inteligencije i znanstvenih podataka, koji se temelje na analizi velikog broja fotografija, aplikacija personalizira analizu akni korisnika. Zahvaljujući tome pruža točnu analizu, personalizirane savjete i omogućuje praćenje poboljšanja na koži tijekom godine.

Kako bi izradio čim točniji algoritam, La Roche – Posay okupio je dermatologe iz cijelog svijeta koji su analizirali više od 6500 fotografija muškaraca i žena koji predstavljaju razne tipove kože te jačinu izraženosti nepravilnosti na koži. Svi su podaci uneseni u aplikaciju, koja se nalazi na adresi hr.spotscan.com,  i uz pomoć umjetne inteligencije analiziraju fotografiju korisnika te se generiraju rezultati koji variraju na skali od nula do četiri.

"Stvaranje EFFACLAR SPOTSCAN aplikacije značajan je pothvat. Tijekom dvije godine napravili smo šest verzija usluge i analizirali više od 6500 fotografija s pet dermatologa i tri kliničke istraživačke organizacije. Rezultat je usluga s velikom točnosti i pouzdanosti", izjavila je znanstvena direktorica La Roche-Posaya Sophie Seite.

Aplikacija pruža priliku za ponovnu provjeru kože kako bi se utvrdilo je li došlo do poboljšanja. Ujedno šalje i notifikaciju za ponovnu provjeru. Također sadržava mogućnost simulacije rezultata prije i poslije korištenja preporučene rutine njege kože.

Još iz kategorije

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

29.05.2020. komentiraj

Stvari se vrlo brzo mijenjaju u branši digitalnog tiska širokog formata. Ova tehnologija se sve češće koristi i izvan uobičajenih segmenata tradicionalnog oglašavanja i znakova velikog formata. Uz rast tiska tapeta i dekoracija interijera, tržište grafike širokog formata postaje uzbudljivije nego ikad.

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

27.05.2020. komentiraj

Poslovanje u oblaku, osiguranje kontinuiteta poslovanja u krizi samo su neke od tema koje su se nametnule posljednjih tjedana i mjeseci kada je svijet pogodila jedna velika kriza, a pritom Zagreb još i potres i to su teme o kojima smo porazgovarali s voditeljem informacijske sigurnosti u Setcoru Vedranom Vujasinovićem.