Umjetna inteligencija u službi njege kože

Umjetna inteligencija u službi njege kože

Poznati francuski brend u proizvodima za ljepotu i zdravlje kože, La Roche – Posay, lansirao je EFFACLAR SPOTSCAN aplikaciju. Ona pomoću umjetne inteligencije analizira kožu sklonu aknama te daje preporuke i savjete korisnicima.

Dobra je vijest da je aplikacija dostupna i za hrvatsko tržište, a dizajnirana je kako bi omogućila stručan savjet svima koji pate od nepravilnosti kože lica. Upravo su nepravilnosti na koži lica problem kod 80% tinejdžera i 40% odraslih osoba  diljem svijeta.

Uz pomoć umjetne inteligencije i znanstvenih podataka, koji se temelje na analizi velikog broja fotografija, aplikacija personalizira analizu akni korisnika. Zahvaljujući tome pruža točnu analizu, personalizirane savjete i omogućuje praćenje poboljšanja na koži tijekom godine.

Kako bi izradio čim točniji algoritam, La Roche – Posay okupio je dermatologe iz cijelog svijeta koji su analizirali više od 6500 fotografija muškaraca i žena koji predstavljaju razne tipove kože te jačinu izraženosti nepravilnosti na koži. Svi su podaci uneseni u aplikaciju, koja se nalazi na adresi hr.spotscan.com,  i uz pomoć umjetne inteligencije analiziraju fotografiju korisnika te se generiraju rezultati koji variraju na skali od nula do četiri.

"Stvaranje EFFACLAR SPOTSCAN aplikacije značajan je pothvat. Tijekom dvije godine napravili smo šest verzija usluge i analizirali više od 6500 fotografija s pet dermatologa i tri kliničke istraživačke organizacije. Rezultat je usluga s velikom točnosti i pouzdanosti", izjavila je znanstvena direktorica La Roche-Posaya Sophie Seite.

Aplikacija pruža priliku za ponovnu provjeru kože kako bi se utvrdilo je li došlo do poboljšanja. Ujedno šalje i notifikaciju za ponovnu provjeru. Također sadržava mogućnost simulacije rezultata prije i poslije korištenja preporučene rutine njege kože.

Još iz kategorije

Konferencija Data Science Economy pokazala budućnost

Konferencija Data Science Economy pokazala budućnost

20.05.2019. komentiraj

Program konferencije Data Science Economy 2019 okupio je više od 250 sudionika. Taj podatak čini ju najvećim domaćim okupljanjem podatkovnih znanstvenika, poslovnih analitičara, konzultanata i stručnjaka te onih koji žele ostvariti karijeru na području Data Sciencea.

Kupci ne žele obećanja, već funkcionalna rješenja

Kupci ne žele obećanja, već funkcionalna rješenja

17.05.2019. komentiraj

Ekskluzivni Sigfox operater za Hrvatsku, IoT Net Adria, okupio je više od 300 stručnjaka na Touchpointu, prvoj Sigfox konferenciji u Hrvatskoj. Ovogodišnji susret tehnoloških stručnjaka, developera hardvera i softvera, stručnjaka iz poslovnog sektora i znanstvenika održao se nakon uspješno odrađene prve faze, odnosno izgradnje IoT mreže a druga faza, implementacija rješenja na hrvatskom tržištu, uskoro kreće.

Europske automobilske tvrtke okreću se IBM-u za hibridni cloud i umjetnu inteligenciju

Europske automobilske tvrtke okreću se IBM-u za hibridni cloud i umjetnu inteligenciju

16.05.2019. komentiraj

Europske kompanije Volkswagen i Moovster iz Njemačke te Vinturas iz Niozemske najavile su partnerstvo s IBM-om vezano uz hibridni cloud i umjetnu inteligenciju, koje se veže uz automobilsku industriju.