Umjetna inteligencija u službi njege kože

Umjetna inteligencija u službi njege kože

Poznati francuski brend u proizvodima za ljepotu i zdravlje kože, La Roche – Posay, lansirao je EFFACLAR SPOTSCAN aplikaciju. Ona pomoću umjetne inteligencije analizira kožu sklonu aknama te daje preporuke i savjete korisnicima.

Dobra je vijest da je aplikacija dostupna i za hrvatsko tržište, a dizajnirana je kako bi omogućila stručan savjet svima koji pate od nepravilnosti kože lica. Upravo su nepravilnosti na koži lica problem kod 80% tinejdžera i 40% odraslih osoba  diljem svijeta.

Uz pomoć umjetne inteligencije i znanstvenih podataka, koji se temelje na analizi velikog broja fotografija, aplikacija personalizira analizu akni korisnika. Zahvaljujući tome pruža točnu analizu, personalizirane savjete i omogućuje praćenje poboljšanja na koži tijekom godine.

Kako bi izradio čim točniji algoritam, La Roche – Posay okupio je dermatologe iz cijelog svijeta koji su analizirali više od 6500 fotografija muškaraca i žena koji predstavljaju razne tipove kože te jačinu izraženosti nepravilnosti na koži. Svi su podaci uneseni u aplikaciju, koja se nalazi na adresi hr.spotscan.com,  i uz pomoć umjetne inteligencije analiziraju fotografiju korisnika te se generiraju rezultati koji variraju na skali od nula do četiri.

"Stvaranje EFFACLAR SPOTSCAN aplikacije značajan je pothvat. Tijekom dvije godine napravili smo šest verzija usluge i analizirali više od 6500 fotografija s pet dermatologa i tri kliničke istraživačke organizacije. Rezultat je usluga s velikom točnosti i pouzdanosti", izjavila je znanstvena direktorica La Roche-Posaya Sophie Seite.

Aplikacija pruža priliku za ponovnu provjeru kože kako bi se utvrdilo je li došlo do poboljšanja. Ujedno šalje i notifikaciju za ponovnu provjeru. Također sadržava mogućnost simulacije rezultata prije i poslije korištenja preporučene rutine njege kože.

Još iz kategorije

Huawei lansirao najbrži svjetski klaster za umjetnu inteligenciju - Atlas 900

Huawei lansirao najbrži svjetski klaster za umjetnu inteligenciju - Atlas 900

19.09.2019. komentiraj

Na konferenciji Huawei Connect 2019., Huawei je lansirao Atlas 9000, najbrži svjetski klaster za umjetnu inteligenciju (AI - Artificial intelligence) koji će služiti za različita testiranja, znanstvena istraživanja i komercijalne inovacije. Moćni Atlas 9000 kombinira snagu nekoliko tisuća Huaweijevih Ascend procesora za umjetnu inteligenciju čime će sve mogućnosti tehnologije umjetne inteligencije dodatno približiti znanstvenoj i poslovnoj zajednici.

Intel predstavio Fronteru, najbrže akademsko superračunalo na svijetu

Intel predstavio Fronteru, najbrže akademsko superračunalo na svijetu

18.09.2019. komentiraj

Dell i Intel su u kolovozu prošle godine najavili da će zajedno dizajnirati Fronteru, superračunalo namijenjenu akademskoj zajednici, vrijedno 60 milijuna američkih dolara i u lipnju ove godine to se ispunilo te je istinska zvijer ugledala svjetlo dana i u ovom je trenutku peto najbrže računalo na svijetu. Ali najbrže ako se gleda isključivo akademska zajednica.

IBM lansirao novu generaciju mainframe računala z15

IBM lansirao novu generaciju mainframe računala z15

17.09.2019. komentiraj

Moćni IBM predstavio je još moćnije središnje računalo (eng., mainframe) i nazvao ga z15. Riječ je o nasljedniku moćnog IBM Z, predstavljenog prije dvije godine kao korak naprijed, što samo znači da ova nova generacija donosi još više i još bolje.