Tržište IT sigurnosnih rješenja vrijedno 13,67 milijuna dolara

Tržište IT sigurnosnih rješenja vrijedno 13,67 milijuna dolara

Foto: Fotolia (ilustracija)

Prema istraživanju IDC Adriaticsa tržište softvera za sigurnost informatičkih sustava u Hrvatskoj u 2012. godini dosegla je vrijednost od 13,67 milijuna USD, odnosno rast od 7,1 posto u odnosu na 2011. godinu, objašnjava IDC-ev analitičar Ivan Juras.

Na tu temu IDC će sredinom svibnja održati u Zagrebu konferenciju o IT sigurnosti i sigurnosti podatkovnih datacentara, a osim već spomenutih brojki IDC se će predstaviti i detaljno istraživanje hrvatskog tržišta softvera za sigurnost IT sustava za prošlu godinu te srednjoročne prognoze rasta.

„Najveće prijetnje s kojima se kompanije i organizacije trenutno susreću nisu više hakerski napadi, virusi ili neodgovorni zaposlenici. Novi neprijatelj je velik broj podataka i informacija“, ističe Thomas Vavra, potpredsjednik IDC CEMA za softverske tehnologije.

Još iz kategorije

Postoje li nedostatci u sustavima podatkovnih centara, istraživanje kaže da

Postoje li nedostatci u sustavima podatkovnih centara, istraživanje kaže da

21.02.2020. komentiraj

Da usluge podatkovnih centara ispunjavaju njihove svakodnevne potrebe potvrđuje tek 29 posto utjecajnih klijenata, dok samo 6 posto smatra da se podatkovni centri pravovremeno ažuriraju prijevremeno, predviđajući njihove potrebe. Takve zaključke moguće je pronaći u izvještaju najnovijeg zajedničkog istraživanja tvrtki Forbes Insights i Vertiv (NYSE: VRT)  - “The Modern Data Center: How IT is Adapting to New Technologies and Hyperconnectivity. Istraživanje se temelji na odgovorima 150 ispitanika na vodećim funkcijama podatkovnih centara te sistemskih inženjerima koji pružaju podatkovne usluge u različitim poslovnim sektorima diljem svijeta.

Osnovana udruga croAI koja će baviti promocijom umjetne inteligencije i rješenja baziranih na AI-u

Osnovana udruga croAI koja će baviti promocijom umjetne inteligencije i rješenja baziranih na AI-u

20.02.2020. komentiraj

CroAI okuplja kao Udruga za umjetnu inteligenciju vodeće hrvatske tvrtke iz područja umjetne inteligencije te podržavajuće članove, a to su sve tvrtke ili pojedinci koji razumiju utjecaj umjetne inteligencije na sve aspekte života i žele biti dio pozitivne promjene hrvatskog društva kroz adekvatnu primjenu umjetne inteligencije.

Startup airt predstavio svoje rješenje za banke

Startup airt predstavio svoje rješenje za banke

19.02.2020. komentiraj

Hrvatski AI startup Airt, kojeg su osnovali Davor Runje i Hajdi Ćenan, predstavio je jučer svoje fintech rješenje namijenjeno malim i srednjim bankama koje zanima umjetna inteligencija (AI) kako bi bolje upoznale svoje korisnike te im na bolji način ponudile i komunicirale svoje proizvode i usluge. Kako ističu osnivači njihovo se rješenje trenutno koristi na hrvatskom tržištu i u regiji, a ubrzo će biti dostupno u cijelom svijetu.