Trusted Insight, nova platforma za institucionalne i LP investitore

Trusted Insight, nova platforma za institucionalne i LP investitore

Foto: Fotolia

Nedavno je startan zanimljiv startup projekt pod nazivom Trusted Insight, koji ima ambiciju postati poput AngelList mreže koja povezuje institucionalne ulagače koji na raspolaganju za upravljanje imaju milijardu dolara. Što to znači? Dakle, umjesto spajanja anđela investitora i venture capital investitora sa startup tvrtkama, Trusted Insight stvara platformu za umrežavanje između fond menadžera i investicijskih institucija.

U osnovi bilo koji institucionalni investitori koji žele povećati zaradu (tj. venture capital investitori, tvrtke za trgovanje nekretninama, hedge fondovi) mogu koristiti Trusted Insight kako bi se povezali i zatražili financiranje od velikih zaklada, institucija ili mirovinskih i državnih fondova. Startup projekt već sada ima oko trećine svjetskih institucionalnih investitora koji su se prijavili, uključujući mirovinske fondove, hedge fondove, zaklade, privatne dioničke fondove i pravno-imovinske fondove.

Ako zbrojimo imovinu kojom upravljaju korisnici koji imaju svoje profile, dolazimo do iznosa u milijardama dolara. Ttvrtka je također pokrenula krug financiranja od strane Data Collective, Founders Fund, RRE Ventures, Morado Ventures, Real Ventures, 500 Startups, Alexis Ohanian, Garry Tan, Eric Chen i Marleen Groen.

Institucije koriste platformu kako bi ostale u kontaktu s fond menadžerima i investicijskim prilikama, te su fond menadžeri prema navodima koji dolaze iz startup tvrtke prikupili stotine milijuna dolara zahvaljujući održavanju kontakata i veza.

No web stranica je više od LinkedIn-a za investitore. Na stranicama se također nudi personalizirani news feed o specifičnim temama koje korisnika zanimaju, a menadžeri također mogu pratiti svoj portfelj prema fondovima, geografiji i klasi imovine.

Trusted Insight navodi da trenutno na platformi imaju 40 000 limited-partnership investitora iz 98 zemalja diljem svijeta, te da se svakog tjedna priključi novih 30 000 institucionalnih investitora.

Još iz kategorije

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

18.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja seriju imagePRESS C10010VP koja se temelji na dokazanoj i pouzdanoj tehnološkoj platformi s naprednim mogućnostima automatizacije i rukovanja raznim medijima te postavlja nove standarde u produktivnosti, raznolikosti primjena i kvaliteti.

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

17.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja novi stolni skener koji se lako koristi, s fleksibilnim mogućnostima povezivanja putem USB-a i WiFi-ja kako bi još bolje podržao male tvrtke, bez obzira na to kako je postavljeno njihovo radno okruženje, pojašnjavaju iz kompanije povodom izlaska novog uređaja.

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

15.09.2020. komentiraj

Beskontaktno plaćanje, brza usluga, kratko zadržavanje na blagajnama i kraći red čekanja samo su neki od benefita koje trgovci, ugostitelji te mala i srednja poduzeća, sve češće uvode zbog Covid-19 pandemije, ističu iz Sales peritiasa i dodaju da su njihove „TakoLako“ fiskalne blagajne sada dostupne i na Žutom kliku i u 160 poštanskih ureda Hrvatske pošte.