TradeMonster kao primjer hibridne HTML5 aplikacije

TradeMonster kao primjer hibridne HTML5 aplikacije

Foto: Fotolia

Izgrađene nn pravi način, aplikacije mogu imati osjećaj elegancije koji kupcima pruža optimalno iskustvo. Google+ iPad aplikacija ima tu ljepotu i upotrebljivost, a i Flipboard pruža slično iskustvo.

Prema vijestima koje donosi Wall Street & Technology, koji također obuhvaća maloprodajne trgovine, iPad ubrzano zamjenjuje desktop računala. Nekoliko tvrtki napustilo je HTML 5 platformu za razvoj aplikacija, dok se LinkedIn prebacio na vlastite razvijene aplikacije, kao i Xero, uspješni online servis za pružanje SaaS usluga.

Za neupućene, hibridne aplikacije napisane su web tehnologijama koje se pokreću unutar originalne platforme na kojoj je aplikacija nastala. Na primjer, hibridna iPad aplikacija biti će napisana na HTML5 platformi s dodatkom Javascripta i CSS-a. Razvojni okviri za izgradnju nove vrste aplikacija su PhoneGap i appMobi, koji su dio Intela, a vrijedi spomeuniti i Conduit te Icenium kao primjere nove vrste razvojnih okvira.

TradeMonster je HTML5 aplikacija omotana u iOS omot, koja čini dvije stvari: daje aplikaciji status i korisnost na iPadu, te praktičnost posjedovanja koda na poslužitelju. Cilj je napraviti iPad jednakim kao desktop računalo uz jednaku sigurnost i jednostavan pristup koji dolazi s vlastitim pristupom kodu.

TradeMonster pokazuje kako hibridna mobilna aplikacija može biti održiva u najzahtjevnijem okruženju. Tu se ne radi o pitanju što je bolje, jedno ili drugo, već TradeMonster ilustrira kako iOS i HTML5 mogu utjecati na razvoj prvorazrednog aplikacijskog iskustva te može poslužiti kao model za zamjenu desktopa.

Standardni framework okviri nisu bili dostatni za potrebe TradeMonster aplikacije, pa tako aplikacija podržava rad do 4 računa istovremeno, te se može mijenjati izgled, dok kupac može vidjeti stanje računa i portfolio u stvarnom vremenu.

HTML5 radi na različitim platformama, ali dovesti aplikaciju da funkcionira ispravno u takvom fragmentiranom krajoliku je druga priča. TradeMonster je zabilježio i nekoliko univerzalnih problema koji se javljaju na uređajima, a problemi se odnose na opcije Requests, Animation, Memory footprint, Event handling.

CTO Sanjib Sahoo navodi kako je TradeMonster aplikacija razvijena prema njihovim potrebama,te ono što su razvili nije univerzalni odgovor za enterprise mobile developere. No, bez obzira na to iskustvo pokazuje da su hibridne aplikacije održive.

Još iz kategorije

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

18.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja seriju imagePRESS C10010VP koja se temelji na dokazanoj i pouzdanoj tehnološkoj platformi s naprednim mogućnostima automatizacije i rukovanja raznim medijima te postavlja nove standarde u produktivnosti, raznolikosti primjena i kvaliteti.

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

17.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja novi stolni skener koji se lako koristi, s fleksibilnim mogućnostima povezivanja putem USB-a i WiFi-ja kako bi još bolje podržao male tvrtke, bez obzira na to kako je postavljeno njihovo radno okruženje, pojašnjavaju iz kompanije povodom izlaska novog uređaja.

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

15.09.2020. komentiraj

Beskontaktno plaćanje, brza usluga, kratko zadržavanje na blagajnama i kraći red čekanja samo su neki od benefita koje trgovci, ugostitelji te mala i srednja poduzeća, sve češće uvode zbog Covid-19 pandemije, ističu iz Sales peritiasa i dodaju da su njihove „TakoLako“ fiskalne blagajne sada dostupne i na Žutom kliku i u 160 poštanskih ureda Hrvatske pošte.