TOP 5 besplatnih .NET Core ekstenzija za Visual Studio 2019

TOP 5 besplatnih .NET Core ekstenzija za Visual Studio 2019

Microsoftov Visual Studio 2019 za Windows i Mac službeno je dostupan otpočetka travnja, a može ga se preuzeti s visualstudio.microsoft.com/downloads. I bez obzira što je tek počeo s radom, već su dostupne neke korisne ekstenzije kako bi developeri mogli što prije i što bolje početi s programiranjem.

Neovisno o tome što .NET Core 3 nije bio potpuno spreman kad i Visual Studio 2019, stigle su brojne ekstenzije koje "pokrivaju" područje više nego dobro i donosimo njih pet trenutno najboljih i besplatnih, a da su vezane s .Net Core 3 i Visual Studio 2019 na bilo koji način.

Convert Project To .NET Core 3

Riječ je o eksperimentalnom radu Briana Lagunasa i obećava. Njegova mogućnost je konvertiranje Windows Presentation Foundation (WPF) za korištenje s .NET Core 3. Preuzeta je dosad 456 puta i instalirana 367 puta, s prosječnom ocjenom četiri od strane korisnika. Najviša je petica pa se ovaj projekt može nazvati vrlo dobrim.

Dotfuscator - .NET Obfuscator & App Hardening

Donosi ih PreEmptive Solutions s ciljem poboljšanja usklađenosti i kočenja napada kontra .NET  Xamarin, UWP, .NET Core i Unity aplikacija. Dolazi s edicijom za zajednicu, koja je besplatna, ali i s onom premium koja se plaća. Već je 26 tisuća puta pregledana, ima prosječnu ocjenu 4,2 i 18 recenzija. Kad se radi o sigurnosti, svakako sjajno rješenje.

.NET Core REST API Template

Iza svega stoji Jon Mikel Inza i njegov projekt dizajniran je kako bi ubrzao kreiranje NET Core 2.1.x API projekata, iako, kao i drugi koji ciljaju na v2.x .NET Core verzije, može se nadograditi na .NET Core 3. Uz projekt dolazi dokumentacija kako koristiti projekt i dosad već ima 22550 preuzimanja i 15287 instalacija, uz savršenu peticu kao ocjenu. To dovoljno govori...

C# Console App Boilerplate

Kreator Wei Ye kroz svoj projekt nudi template bazirane na C# i bez obzira što skromno tvrdi da je riječ "samo o još jednom projektu takve vrste", bilježi 9500 instalacija i ima jednu recenziju. S ocjenom pet. Ekstenzija radi s VS 2019 i 2017.

OpenAPI (Swagger) Connected Service

Ekstenzija načinjena od strane Dmitrija Pavlova omogućava povezanim uređajima za Visual Studio generirati OpenAPI (Swagger) Web usluge. Zasad je ekstenzija preuzeta 1267 puta i instalirana 729 puta, a dobila je i tri rcenzije s ocjenom pet.

Još iz kategorije

Huawei lansirao najbrži svjetski klaster za umjetnu inteligenciju - Atlas 900

Huawei lansirao najbrži svjetski klaster za umjetnu inteligenciju - Atlas 900

19.09.2019. komentiraj

Na konferenciji Huawei Connect 2019., Huawei je lansirao Atlas 9000, najbrži svjetski klaster za umjetnu inteligenciju (AI - Artificial intelligence) koji će služiti za različita testiranja, znanstvena istraživanja i komercijalne inovacije. Moćni Atlas 9000 kombinira snagu nekoliko tisuća Huaweijevih Ascend procesora za umjetnu inteligenciju čime će sve mogućnosti tehnologije umjetne inteligencije dodatno približiti znanstvenoj i poslovnoj zajednici.

Intel predstavio Fronteru, najbrže akademsko superračunalo na svijetu

Intel predstavio Fronteru, najbrže akademsko superračunalo na svijetu

18.09.2019. komentiraj

Dell i Intel su u kolovozu prošle godine najavili da će zajedno dizajnirati Fronteru, superračunalo namijenjenu akademskoj zajednici, vrijedno 60 milijuna američkih dolara i u lipnju ove godine to se ispunilo te je istinska zvijer ugledala svjetlo dana i u ovom je trenutku peto najbrže računalo na svijetu. Ali najbrže ako se gleda isključivo akademska zajednica.

IBM lansirao novu generaciju mainframe računala z15

IBM lansirao novu generaciju mainframe računala z15

17.09.2019. komentiraj

Moćni IBM predstavio je još moćnije središnje računalo (eng., mainframe) i nazvao ga z15. Riječ je o nasljedniku moćnog IBM Z, predstavljenog prije dvije godine kao korak naprijed, što samo znači da ova nova generacija donosi još više i još bolje.