TOP 5 besplatnih .NET Core ekstenzija za Visual Studio 2019

TOP 5 besplatnih .NET Core ekstenzija za Visual Studio 2019

Microsoftov Visual Studio 2019 za Windows i Mac službeno je dostupan otpočetka travnja, a može ga se preuzeti s visualstudio.microsoft.com/downloads. I bez obzira što je tek počeo s radom, već su dostupne neke korisne ekstenzije kako bi developeri mogli što prije i što bolje početi s programiranjem.

Neovisno o tome što .NET Core 3 nije bio potpuno spreman kad i Visual Studio 2019, stigle su brojne ekstenzije koje "pokrivaju" područje više nego dobro i donosimo njih pet trenutno najboljih i besplatnih, a da su vezane s .Net Core 3 i Visual Studio 2019 na bilo koji način.

Convert Project To .NET Core 3

Riječ je o eksperimentalnom radu Briana Lagunasa i obećava. Njegova mogućnost je konvertiranje Windows Presentation Foundation (WPF) za korištenje s .NET Core 3. Preuzeta je dosad 456 puta i instalirana 367 puta, s prosječnom ocjenom četiri od strane korisnika. Najviša je petica pa se ovaj projekt može nazvati vrlo dobrim.

Dotfuscator - .NET Obfuscator & App Hardening

Donosi ih PreEmptive Solutions s ciljem poboljšanja usklađenosti i kočenja napada kontra .NET  Xamarin, UWP, .NET Core i Unity aplikacija. Dolazi s edicijom za zajednicu, koja je besplatna, ali i s onom premium koja se plaća. Već je 26 tisuća puta pregledana, ima prosječnu ocjenu 4,2 i 18 recenzija. Kad se radi o sigurnosti, svakako sjajno rješenje.

.NET Core REST API Template

Iza svega stoji Jon Mikel Inza i njegov projekt dizajniran je kako bi ubrzao kreiranje NET Core 2.1.x API projekata, iako, kao i drugi koji ciljaju na v2.x .NET Core verzije, može se nadograditi na .NET Core 3. Uz projekt dolazi dokumentacija kako koristiti projekt i dosad već ima 22550 preuzimanja i 15287 instalacija, uz savršenu peticu kao ocjenu. To dovoljno govori...

C# Console App Boilerplate

Kreator Wei Ye kroz svoj projekt nudi template bazirane na C# i bez obzira što skromno tvrdi da je riječ "samo o još jednom projektu takve vrste", bilježi 9500 instalacija i ima jednu recenziju. S ocjenom pet. Ekstenzija radi s VS 2019 i 2017.

OpenAPI (Swagger) Connected Service

Ekstenzija načinjena od strane Dmitrija Pavlova omogućava povezanim uređajima za Visual Studio generirati OpenAPI (Swagger) Web usluge. Zasad je ekstenzija preuzeta 1267 puta i instalirana 729 puta, a dobila je i tri rcenzije s ocjenom pet.

Još iz kategorije

Konferencija Data Science Economy pokazala budućnost

Konferencija Data Science Economy pokazala budućnost

20.05.2019. komentiraj

Program konferencije Data Science Economy 2019 okupio je više od 250 sudionika. Taj podatak čini ju najvećim domaćim okupljanjem podatkovnih znanstvenika, poslovnih analitičara, konzultanata i stručnjaka te onih koji žele ostvariti karijeru na području Data Sciencea.

Kupci ne žele obećanja, već funkcionalna rješenja

Kupci ne žele obećanja, već funkcionalna rješenja

17.05.2019. komentiraj

Ekskluzivni Sigfox operater za Hrvatsku, IoT Net Adria, okupio je više od 300 stručnjaka na Touchpointu, prvoj Sigfox konferenciji u Hrvatskoj. Ovogodišnji susret tehnoloških stručnjaka, developera hardvera i softvera, stručnjaka iz poslovnog sektora i znanstvenika održao se nakon uspješno odrađene prve faze, odnosno izgradnje IoT mreže a druga faza, implementacija rješenja na hrvatskom tržištu, uskoro kreće.

Europske automobilske tvrtke okreću se IBM-u za hibridni cloud i umjetnu inteligenciju

Europske automobilske tvrtke okreću se IBM-u za hibridni cloud i umjetnu inteligenciju

16.05.2019. komentiraj

Europske kompanije Volkswagen i Moovster iz Njemačke te Vinturas iz Niozemske najavile su partnerstvo s IBM-om vezano uz hibridni cloud i umjetnu inteligenciju, koje se veže uz automobilsku industriju.