TOP 5 besplatnih .NET Core ekstenzija za Visual Studio 2019

TOP 5 besplatnih .NET Core ekstenzija za Visual Studio 2019

Microsoftov Visual Studio 2019 za Windows i Mac službeno je dostupan otpočetka travnja, a može ga se preuzeti s visualstudio.microsoft.com/downloads. I bez obzira što je tek počeo s radom, već su dostupne neke korisne ekstenzije kako bi developeri mogli što prije i što bolje početi s programiranjem.

Neovisno o tome što .NET Core 3 nije bio potpuno spreman kad i Visual Studio 2019, stigle su brojne ekstenzije koje "pokrivaju" područje više nego dobro i donosimo njih pet trenutno najboljih i besplatnih, a da su vezane s .Net Core 3 i Visual Studio 2019 na bilo koji način.

Convert Project To .NET Core 3

Riječ je o eksperimentalnom radu Briana Lagunasa i obećava. Njegova mogućnost je konvertiranje Windows Presentation Foundation (WPF) za korištenje s .NET Core 3. Preuzeta je dosad 456 puta i instalirana 367 puta, s prosječnom ocjenom četiri od strane korisnika. Najviša je petica pa se ovaj projekt može nazvati vrlo dobrim.

Dotfuscator - .NET Obfuscator & App Hardening

Donosi ih PreEmptive Solutions s ciljem poboljšanja usklađenosti i kočenja napada kontra .NET  Xamarin, UWP, .NET Core i Unity aplikacija. Dolazi s edicijom za zajednicu, koja je besplatna, ali i s onom premium koja se plaća. Već je 26 tisuća puta pregledana, ima prosječnu ocjenu 4,2 i 18 recenzija. Kad se radi o sigurnosti, svakako sjajno rješenje.

.NET Core REST API Template

Iza svega stoji Jon Mikel Inza i njegov projekt dizajniran je kako bi ubrzao kreiranje NET Core 2.1.x API projekata, iako, kao i drugi koji ciljaju na v2.x .NET Core verzije, može se nadograditi na .NET Core 3. Uz projekt dolazi dokumentacija kako koristiti projekt i dosad već ima 22550 preuzimanja i 15287 instalacija, uz savršenu peticu kao ocjenu. To dovoljno govori...

C# Console App Boilerplate

Kreator Wei Ye kroz svoj projekt nudi template bazirane na C# i bez obzira što skromno tvrdi da je riječ "samo o još jednom projektu takve vrste", bilježi 9500 instalacija i ima jednu recenziju. S ocjenom pet. Ekstenzija radi s VS 2019 i 2017.

OpenAPI (Swagger) Connected Service

Ekstenzija načinjena od strane Dmitrija Pavlova omogućava povezanim uređajima za Visual Studio generirati OpenAPI (Swagger) Web usluge. Zasad je ekstenzija preuzeta 1267 puta i instalirana 729 puta, a dobila je i tri rcenzije s ocjenom pet.

Još iz kategorije

Energetska učinkovitost podatkovnih centara

Energetska učinkovitost podatkovnih centara

04.06.2020. komentiraj

Schneider Electric sklopio je partnerstvo s EcoDataCenterom radi izgradnje podatkovnog centra s ultra-niskim ugljičnim otiskom u središtu svoje HPC kolokacije u Falunu u Švedskoj, a kako samo tvrde želeći postati jedan od najodrživijih podatkovnih centara u skandinavskim zemljama, Schneider Electricov EcoStruxure Building Operation, Galaxy VX UPS s litij-ionskim napajanjem i MasterPact MTZ samo su neka od rješenja koja objektu za kolokaciju omogućuju predanost postizanju klimatske pozitivnosti. Uz to, umreženi servisni centar tvrtke Schneider Electric osigurava daljinski nadzor i 24/7 pristup središtu EcoDataCentra.

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

02.06.2020. komentiraj

Zagrebačka softverska i dizajnerska agencija Q odlučila je da u želji da radna atmosfera bude još bolja i da zaposlenici međusobno više komuniciraju, osmisliti Jenz. To je aplikacija koju su prvo testirali među sobom, a sada ju planiraju pustiti „u svijet“.

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.