Tehnologija čak i u najkonzervativnijim strukama nemoguće čini mogućim

Tehnologija čak i u najkonzervativnijim strukama nemoguće čini mogućim

U želji da saznaju ključne činjenice i trendove koji će obilježiti poslovanje hrvatskih i stranih kompanija u 2020. godini sudionici konferencije B2B: Are you ready for 2020? danas su od hrvatskih i inozemnih stručnjaka imali prilike saznati sve potrebno za dugoročan opstanak i optimalno upravljanje tvrtkom u godinama koje dolaze.

O potrebnim promjenama sadašnjih perspektiva i utjecaju tehnologije na poslovanje, njezinu pretvaranju u najboljeg poslovnog savjetnika, budućnosti financijskih izvještaja u kojoj će se izlazni i ulazni računi sami knjižiti, o konsolidaciji tržišta kojom se optimalnom alokacijom resursa i znanja ostvaruje najviše te brojnim drugim zanimljivim temama govorili su Eben Adams, potpredsjednik kompanije LegalSifter, Marko Porobija, managing partner Odvjetničkog društva Porobija & Špoljarić, Rudolf Vido, manager iz Mazars Robotics Centre Slovačka, Kristijan Cinotti, predsjednik Uprave Mazars Croatia, Andrija Garofulić, partner Mazars Croatia te Luka Šmic, CPO kompanije Upchain.

Ovom prilikom Eben Adams, potpredsjednik kompanije LegalSifter je istakao: „Dolazak i sve veća prisutnost AI-a najavljuje uzbudljivo vrijeme za odvjetničke tvrtke, odvjetnike i njihove klijente. Upravo zato, mi u LegalSifteru, na primjer, osnažujemo odvjetnike „da svojim klijentima nude usluge dok spavaju“, što ranije nije bilo moguće. Tvrtke i klijenti vjeruju svojim odvjetnicima i stoga žele imati mogućnost pristupiti im češće i jednostavnije, dok je  način na koji su pravne usluge povijesno isporučivane isto do sad činio nemogućim.“

Marko Porobija, managing partner Odvjetničkog društva Porobija & Špoljarić naglasio je: „Svijet, a osobito poslovanje se mijenjaju iz godine u godinu, sve bržim tempom koji dozvoljava minimalan predah od stalnog usklađivanja s novim tehnologijama i trendovima. Sada se i sektor pravnih usluga, usprkos vrlo snažnom unutarnjem otporu promjenama, počeo ubrzano ukrcavati na taj vlak prihvaćanjem umjetne inteligencije i pametnih online rješenja koja mijenjaju čitavu perspektivu struke. Protivno mnogim predviđanjima, vjerujem da to neće dovesti do gubitka radnih mjesta, već do više posla zbog veće pristupačnosti usluga, kao i do dodatne humanizacije odnosa s klijentima i mogućnosti pružanja brže i efikasnije pravne usluge.“

Rudolf Vido, manager iz Mazars Robotics Centre Slovačka,  podijelio je iskustva  iz Slovačke objašnjavajući kako se automatizacija procesa uklapa u strategiju digitalne transformacije.

Da je novac ni manje ni više nego kralj pojasnio je Kristijan Cinotti, predsjednik Uprave Mazars Croatia, rekavši da tehnologija omogućava da se financijski izvještaji odnose ne na prošlost, nego na „real time“, odnosno da se ide prema izvještavanju u budućnosti. S druge strane, fokus više nije na neto dobiti koja je bila podložna financijskim manipulacijama niti na EBITDA nego na „value based managementu“ i ekonomskoj dodanoj vrijednosti koja uzima u obzir troškove kapitala. Međutim, u budućnosti se očekuje fokus na ključne pokazatelje (KPI) i stvaranje slobodnih novčanih tokova. Naime, zbog raznih manipulacija i velikih promašaja poznatih revizorskih kuća, korisnike financijskih izvještaja ne zanima dobit na papiru, nego slobodni novčani tokovi s kojima se može raspolagati.

Andrija Garofulić, partner Mazars Croatia prisutnima je iznio rješenja za budućnost B2B društava, a koja dolaze kroz varijacije konsolidacije tržišta, spajanja i pripajanja i neke nove trendove, naglasivši da će u narednih nekoliko godina biti mnogo prilika za rast kroz preuzimanja, uslijed velikog broja društava u obiteljskom vlasništvu kod kojih osnivač nema nasljednika na kojega će prenijeti posao. Konsolidacija ovakvih, ali i ostalih društava, donosi optimizacije troškova i sinergije koje omogućavaju opstanak u sve kompetentnijem poslovnom okružju.

Luka Šmic, CPO kompanije Upchain, ovom je prilikom s prisutnima podijelio svoju ljubav prema tehnologiji i prepoznavanju trendova sa svrhom unapređenja poslovanja te je na jednostavan način prenio kroz izlaganje o revoluciji i vrijednosti realtime networkinga u razvoju proizvoda.

Još iz kategorije

Beč prvi u Austriji uveo električno vozilo za prikupljanje otpada

Beč prvi u Austriji uveo električno vozilo za prikupljanje otpada

14.06.2019. komentiraj

Bečom od ovog tjedna prometuje prvo električno vozilo za prikupljanje otpada. Prvi kamion ove vrste u cijeloj Austriji jučer je javnosti predstavljen u okviru klimatske konferencije R20 koju je pokrenulo slavni hollywoodski glumac austrijskog porijekla Arnold Schwarzengger.

AMD i Samsung dogovorili strateško partnerstvo na području razvoja mobilnih grafičkih čipova

AMD i Samsung dogovorili strateško partnerstvo na području razvoja mobilnih grafičkih čipova

14.06.2019. komentiraj

Samsung i AMD sklopili su partnerstvo koje se tiče IP mobilne grafike bazirane na Radeon tehnologiji, koja troši iznimno malo energije i pruža iznimno visoke performanse. Ukratko, novi je to iskorak Samsunga po pitanju razvoja pametnih telefona.

Verso Altima grupa započela niz konferencija o sigurnosti

Verso Altima grupa započela niz konferencija o sigurnosti

13.06.2019. komentiraj

Verso Altima grupa održala je u zagrebačkom Klubu književnika održala konferenciju o sigurnosti pod nazivom „Secure Your Future Now.“ Na konferenciji je sudjelovalo 60-ak sudionika iz javnog i privatnog sektora iz područja informacijske sigurnosti. Riječ je o prvoj u nizu konferencija koja nakon Zagreba seli u Ljubljanu, potom u Sarajevo kojom će se aktualizirati teme sigurnosti, zakonske regulative te mogućnosti EU financiranja proizvoda i rješenja koji osiguravaju kontinuitet informacijske sigurnosti.