TEDxZagreb i HUB385 pokreću najambicioziji TED program u regiji

TEDxZagreb i HUB385 pokreću najambicioziji TED program u regiji

TEDxZagreb i HUB385 potpisali su sporazum o suradnji te najavili brojne aktivnosti s ciljem okupljanja kreativne zajednice oko pozitivnih ideja koje pokreću. Popularni TEDx događaji, koji privlače vizionare i lidere u raznim područjima, tako dobivaju stalnu adresu na zagrebačkoj Trešnjevci gdje je svoja vrata početkom godine otvorio HUB385. Najveća hrvatska podružnica franšize TED, svrstala se tako uz bok Madridu i Amsterdamu, kao jedna od rijetkih u Europi s vlastitim uredom čime će se dodatno podići kvaliteta TED-ovih događanja na ovim prostorima.

Nositelj licence TEDxZagreb Karlo Matić rekao je kako se TED vraća na velika vrata s ambicijom da postane regionalni lider i pokrene novu pozitivnu stvaralačku energiju u našem društvu. “Ovi entuzijastični mladi ljudi koji čine okosnicu TEDxZagreb tima zalog su svijetle budućnosti i dokaz da je sazrelo vrijeme za velike i smjele ideje. Na mnogim takvim idejama upravo ovdje potiho rade i genijalci iz HUB385, stoga se ova suradnja nametnula kao prirodan korak”, istaknuo je Matić.

Suosnivač HUB385 Ivica Mudrinić izrazio je zadovoljstvo dogovorenom suradnjom, osvrnuvši se na važnost osiguravanja kvalitetnih uvjeta zbog kojih će mladi htjeti ostati živjeti i raditi u Hrvatskoj. “Cilj ove suradnje je povezati vodeće pojedince iz javnog života s novom generacijom mladih kreativaca i tako uspostaviti jedinstvenu platformu koja će okupljati sve one usmjerene na rješenja, a ne probleme. TED je globalni fenomen koji i u Hrvatskoj okuplja sve one koji ne samo da imaju nešto za reći, već imaju i rezultate za pokazati. Upravo takvu energiju želimo poticati i njegovati kod nas u HUB385”, rekao je Mudrinić.

Prilikom potpisivanja sporazuma najavljena je i konferencija TEDxZagrebWomen koja će se održati 29. listopada. Sljedeće događaje TEDxZagreb tim će najavljivati putem svojih online kanala informiranja, a raznovrsne konferencije planiraju se svakog mjeseca do kraja 2017. godine.

Još iz kategorije

Seagate i IBM će preko blockchain tehnologije pratiti i autorizirati hard diskove

Seagate i IBM će preko blockchain tehnologije pratiti i autorizirati hard diskove

12.11.2018. komentiraj

Seagate i IBM najavili su partnerstvo o korištenju blockchain tehnologije za praćenje i autorizaciju hard diskova. Uz blockchain platformu koju IBM nudi i sigurnosnu tehnologiju od strane Seagatea, cilj partnerstva jest načiniti sustav koji onemogućava krađu hard diskova i time kompanije ili organizacije koje se na njih oslanjaju ostavlja zaštićenima.

Sve više europskih startupa odlučuje se za IBM Cloud

Sve više europskih startupa odlučuje se za IBM Cloud

08.11.2018. komentiraj

Na regionalnoj konferenciji za jugoistočnu Europu THINK, IBM je istaknuo kako sve veći broj kompanija u Europi odabire njihovo cloud rješenje. Pohvalili su se kako se nekoliko startupa iz regije odlučilo za IBM Cloud čije će usluge koristiti za AI, blockchain i IoT rješenja.

Ericsson će mirovnim snagama UN-a omogućiti komuniciranje u kritičnim situacijama

Ericsson će mirovnim snagama UN-a omogućiti komuniciranje u kritičnim situacijama

07.11.2018. komentiraj

Ujedinjeni narodi odabrali su Ericsson za isporuku LTE mreža za mirovne misije širom svijeta što će im omogućiti optimalne komunikacije u kritičnim situacijama. Uz partnera Danoffice IT ApS Ericsson će voditi implementaciju LTE mrežnih uređaja za kritične situacije kao i stručnih usluga i obuke. LTE mrežna oprema je iz portfelja Ericssonovog radijskog sustava koji je spreman za 5G, uključujući i MINI-LINK backhaul rješenje u kombinaciji s Ericsson Cloud Packet Core.