T-Systems rješenja za automobilsku industriju

T-Systems rješenja za automobilsku industriju

Foto: DepositPhotos

DT-ov T-Systems nastavlja ulagati u automobilsku industriju, fokusirajući se na četiri područja softver za vozila i povezanost, digitalna korisnička iskustva, digitalizaciju tvrtke i sigurno računalstvo u oblaku. U tu svrhu, T-Systems planira otvoriti oko 600 radnih mjesta u cijelom svijetu do 2023. godine. Već sada 4000 stručnjaka radi na digitalizaciji industrije. T-Systems zapošljava oko 200 novih zaposlenika samo za lokaciju u Wolfsburgu.

"Elektromobilnost, autonomna vožnja, umrežavanje: u budućnosti će ključna kompetencija proizvođača automobila biti softver", kaže Christian Hort, odgovoran za poslovno područje Automotive u T-Systems.

"Izazov leži u upravljanju cijelim životnim ciklusom softvera. Po mom mišljenju, to je još složenije od čistog ciklusa isporuke elektronike. Nijedan proizvođač automobila neće uspjeti sam mapirati cijeli lanac nabave softvera i ponuditi sve usluge povezane s automobil, kupac i proizvodnja iz vlastitih sredstava“, pojašnjava Hort.

"Industrija se masovno mijenja - i mi se mijenjamo s njom. Transformiramo postojeće krajolike naših kupaca i otvaramo nove, digitalne tehnologije za inovacije u vozila i u temeljne procese proizvođača i dobavljača automobila. Velik dio ovog ulaganja ide u naš tim. Dalje razvijamo naš postojeći tim i selektivno se jačamo izvana“, ističe pak Thomas Jenne, odgovoran za digitalna rješenja u segmentu automobilske i proizvodne industrije.

Proizvođači automobila čine softver srcem svojih vozila. 70 upravljačkih jedinica postaje nekoliko računala u vozilu. Senzori bilježe okolinu. To omogućuje autonomnu vožnju. T-Systems programira softver u automobilu i povezuje vozilo sa središnjim računalima u pozadini. Na primjer, pružatelj IT usluga već instalira ažuriranja softvera putem mobilne komunikacije za više od 25 milijuna vozila.

Krajnji kupci sve su više uključeni u izravnu digitalnu razmjenu s proizvođačima automobila i prodajnim mjestima: od kupnje preko održavanja do prodaje. T-Systems razvija strategije digitalizacije kao i nove poslovne modele za kontakt s kupcima i razvija rješenja za digitalno korisničko iskustvo u automobilima i oko mobilnosti.

Lanci opskrbe i proizvodne mreže u automobilskoj industriji toliko su složeni da niti jedna tvrtka to više ne može sama postaviti. T-Systems radi na raznim inicijativama za veću povezanost, automatizaciju i otpornost u industriji. Na primjer, T-Systems je suosnivač inicijative Catena-X. "Catena-X Automotive Network" donosi transparentnost u opskrbne lance i ostavlja suverenitet podataka davateljima podataka. Njegov je cilj stvoriti jedinstveni standard za protok podataka i informacija kroz lanac vrijednosti automobila.

Najnovija generacija javnih cloud usluga i rješenja nudi mogućnosti koje su dosad bile rezervirane za privatni oblak. To uključuje suverenitet podataka nad vlastitim informacijama – bilo da se radi o korporativnim ili osobnim podacima. Uz to, javni oblak korisnicima nudi uštede u radu i potrošnji energije.

Još iz kategorije

Digitalna transformacija preduvjet uspjeha u turizmu

Digitalna transformacija preduvjet uspjeha u turizmu

04.10.2022.

U posljednjih nekoliko godina, turistička industrija je doživjela veliki zaokret. Osim očiglednog utjecaja koji je na industriju imala COVID-19 pandemija, jednako bitan utjecaj na ponašanje potrošača ima i tehnologija. Upravo je tehnologija ključni pokretač ubrzanja inovacija u području turizma te izaziva protagoniste više nego ikad, da brzo reagiraju na promjene u tržištu vezane uz to kako se putnici ponašaju i što od svog putovanja očekuju.

Hibridni rad donosi sve više problema i poteškoća za firme

Hibridni rad donosi sve više problema i poteškoća za firme

03.10.2022.

Microsoft je objavio svoj najnoviji Work Trend Index izvještaj koji stavlja naglasak na rastuće trendove kao što su paranoja produktivnosti, smisao ureda jer 73 posto zaposlenika treba bolji razlog od očekivanja tvrtke za dolazak u ured) te važnost stjecanja vještina (55 posto zaposlenih smatra kako je promjena tvrtke najbolji način za stjecanje novih vještina).

Dell partnerima nudi Asset Recovery Services program za održivo i sigurno odlaganje tehnologije

Dell partnerima nudi Asset Recovery Services program za održivo i sigurno odlaganje tehnologije

03.10.2022.

Tvrtka Dell Technologies uz Asset Recovery Services program omogućuje partnerima diljem svijeta da pomognu svojim klijentima u odgovornom odlaganju IT opreme. Ovaj program koristi kompanijama svih veličina, ne zahtijeva minimalne uvjete i komponente te se može koristiti bez obzira na to je li radna snaga tvrtke centralizirana na lokaciji ili remote.