STORM Informatika predstavlja komunikacijsku platformu Omnichannel

STORM Informatika predstavlja komunikacijsku platformu Omnichannel

Foto: Depositphotos

Napredak i unapređenje korisničkog iskustva danas su visoko na listi prioriteta gotovo svake tvrtke. Upravo korisničko iskustvo klijenata je ono što će tvrtkama u budućnosti donositi ključnu prednost u odnosu na konkurenciju, a ne cijena ili funkcija proizvoda i usluga jer su današnjem korisniku najbitniji personalizirano iskustvo, proaktivnost i komunikacija na različitim kanalima.

„Tvrtka STORM Informatika, članica STORM grupe, već dugi niz godina svojim klijentima donosi informacijsko-komunikacijska rješenja koja u potpunosti mogu podržati zahtjeve i poslovne potrebe klijenata te im pružiti pouzdanost u skladu sa trendovima svjetskog tržišta. Imajući na umu da je korisničko iskustvo interdisciplinarno i dinamično područje koje podrazumijeva sve aspekte interakcije krajnjeg korisnika s nekim sustavom ili proizvodom, tvrtka STORM Informatika razvila je komunikacijsku platformu OMNICHANNEL powered by STORM kojem je krajnji rezultat usklađivanje poslovnih ciljeva tvrtke i potreba njihovih korisnika“, ističu iz Storma.

OMNICHANNEL powered by STORM je komunikacijska platforma koja objedinjuje sve digitalne komunikacijske kanale (Whatsapp , Viber , Facebook Msg , Skype…) između tvrtki i njihovih klijenata te je dostupa kroz Cloud uslugu. Koristeći suvremenu tehnologiju kroz implementaciju rješenja OMNICHANNEL powered by STORM u prodaji, marketingu i korisničkoj podršci moguće je izgraditi jedinstveno iskustvo komunikacije i kupovanja kroz sve kanale (offline, online, mobile), moguće je klijenta obavijestiti o promo akcijama, potvrditi prodaju, automatiziranim sustavima odraditi logistička usklađenja i isporuku, te u integraciji s CC softverom pružiti podršku postprodajnim aktivnostima.

Još iz kategorije

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

02.06.2020. komentiraj

Zagrebačka softverska i dizajnerska agencija Q odlučila je da u želji da radna atmosfera bude još bolja i da zaposlenici međusobno više komuniciraju, osmisliti Jenz. To je aplikacija koju su prvo testirali među sobom, a sada ju planiraju pustiti „u svijet“.

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.