STORM Informatika predstavlja komunikacijsku platformu Omnichannel

STORM Informatika predstavlja komunikacijsku platformu Omnichannel

Foto: Depositphotos

Napredak i unapređenje korisničkog iskustva danas su visoko na listi prioriteta gotovo svake tvrtke. Upravo korisničko iskustvo klijenata je ono što će tvrtkama u budućnosti donositi ključnu prednost u odnosu na konkurenciju, a ne cijena ili funkcija proizvoda i usluga jer su današnjem korisniku najbitniji personalizirano iskustvo, proaktivnost i komunikacija na različitim kanalima.

„Tvrtka STORM Informatika, članica STORM grupe, već dugi niz godina svojim klijentima donosi informacijsko-komunikacijska rješenja koja u potpunosti mogu podržati zahtjeve i poslovne potrebe klijenata te im pružiti pouzdanost u skladu sa trendovima svjetskog tržišta. Imajući na umu da je korisničko iskustvo interdisciplinarno i dinamično područje koje podrazumijeva sve aspekte interakcije krajnjeg korisnika s nekim sustavom ili proizvodom, tvrtka STORM Informatika razvila je komunikacijsku platformu OMNICHANNEL powered by STORM kojem je krajnji rezultat usklađivanje poslovnih ciljeva tvrtke i potreba njihovih korisnika“, ističu iz Storma.

OMNICHANNEL powered by STORM je komunikacijska platforma koja objedinjuje sve digitalne komunikacijske kanale (Whatsapp , Viber , Facebook Msg , Skype…) između tvrtki i njihovih klijenata te je dostupa kroz Cloud uslugu. Koristeći suvremenu tehnologiju kroz implementaciju rješenja OMNICHANNEL powered by STORM u prodaji, marketingu i korisničkoj podršci moguće je izgraditi jedinstveno iskustvo komunikacije i kupovanja kroz sve kanale (offline, online, mobile), moguće je klijenta obavijestiti o promo akcijama, potvrditi prodaju, automatiziranim sustavima odraditi logistička usklađenja i isporuku, te u integraciji s CC softverom pružiti podršku postprodajnim aktivnostima.

Još iz kategorije

Oracle predstavio rješenja za digitalizaciju procesa upravljanja ljudskim resursima

Oracle predstavio rješenja za digitalizaciju procesa upravljanja ljudskim resursima

19.10.2019. komentiraj

Utjecaj digitalizacije u području upravljanja ljudskim resursima nije vidljiv samo kroz smanjenje i automatizaciju administrativnih zadataka, već i kroz razvoj novih kompetencija, nove oblike zapošljavanja i procese upravljanja ljudskim resursima. Pronalazak talenata i njihovo zadržavanje u firmama jedan je od osnovnih izazova s kojima se HR menadžeri danas aktivno susreću, a najbolje prakse, konkretna rješenja i mogućnosti prezentirani su na danas održanom Oracle seminaru HR u digitalno doba.

Nova serija imagePROGRAF PRO

Nova serija imagePROGRAF PRO

19.10.2019. komentiraj

Nova serija imagePROGRAF PRO olakšat će korisnicima tisak na velike formate i učiniti ga lakšim nego ikad prije – bez obzira na to da li je riječ o fotografima ili vlasnicima tvrtke za profesionalni tisak. Dojmljivi posteri umjetničkih djela s tiskom bez obruba zadivit će svakoga i nije ih potrebno obrezivati ni uokvirivati. Sada je moguće još brže pretvoriti ideje u otisnute radove – ali i dobit – i to uz minimalne ručne intervencije. Uz pet novih modela korisnici mogu biti sigurni da postoji imagePROGRAF PRO za svakoga. Svi dolaze s novim razinama automatskog rukovanja medijima i pametnijim mogućnostima rada nego ikad prije.

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

15.10.2019. komentiraj

Schneider Electric okupio je  2. i 3. listopada u Barceloni, na Innovation Summitu više od 3.500 klijenata, partnera, dobavljača i influencera te značajan broj ljudi koji su događaj pratili virtualno. Bila je to prilika da svi oni čuju najnovije smjernice ka digitalizaciji gospodarstva te upravljanju energetskim resursima, kao i o ključnim globalnim temama poput samoodrživosti, energetskoj i operativnoj učinkovitosti, povezivosti i sigurnosti.