Stižu novi Haswell procesori iz Intela

Stižu novi Haswell procesori iz Intela

Foto: Fotolia

Intel je najavio za 3. lipnja predstavljanje nove linije procesora. Neposredno prije održavanja Computex 2013 sajma koji se održava od 4.-8. lipnja u gradu Taipei u Tajvanu, na kojem će Intel objaviti raspoloživost novih procesora.

Intel će 3. lipnja predstaviti Core procesore četvrte generacije, pod imenom Haswell. Haswell procesori biti će bolje energetski učinkoviti te ih Intel planira predstaviti u tri glavne skupine, za desktop računala Haswell-DT (LGA 1150 socket), Haswell-MB (PGA socket) namijenjen mobilnim uređajima i prijenosnim računalima, te BGA verziju pod koju ulaze Haswell-H, Haswell-ULT i Haswell-ULX koji će pokrivati „All-in-one“ računala, mini-ITX matične ploče, UltraBook i tablet uređaje.

Haswell procesori izrađeni su 22 nanometarskom tehnologijom, te će procesori dolaziti s četiri jezgre. Još neke od novosti koje nam donosi novi procesor je podrška za Direct3D 11.1, OpenGL 4.0, te kompatibilnost sa DDR4 radnom memorijom u enterprise/server varijantama.

Uz predstavljanje novih procesora, Intel će tijekom Computex 2013 sajma predstaviti i ostale novotarije poput stolnih računala i mobilnih uređaja.

Još iz kategorije

Oracle predstavio rješenja za digitalizaciju procesa upravljanja ljudskim resursima

Oracle predstavio rješenja za digitalizaciju procesa upravljanja ljudskim resursima

19.10.2019. komentiraj

Utjecaj digitalizacije u području upravljanja ljudskim resursima nije vidljiv samo kroz smanjenje i automatizaciju administrativnih zadataka, već i kroz razvoj novih kompetencija, nove oblike zapošljavanja i procese upravljanja ljudskim resursima. Pronalazak talenata i njihovo zadržavanje u firmama jedan je od osnovnih izazova s kojima se HR menadžeri danas aktivno susreću, a najbolje prakse, konkretna rješenja i mogućnosti prezentirani su na danas održanom Oracle seminaru HR u digitalno doba.

Nova serija imagePROGRAF PRO

Nova serija imagePROGRAF PRO

19.10.2019. komentiraj

Nova serija imagePROGRAF PRO olakšat će korisnicima tisak na velike formate i učiniti ga lakšim nego ikad prije – bez obzira na to da li je riječ o fotografima ili vlasnicima tvrtke za profesionalni tisak. Dojmljivi posteri umjetničkih djela s tiskom bez obruba zadivit će svakoga i nije ih potrebno obrezivati ni uokvirivati. Sada je moguće još brže pretvoriti ideje u otisnute radove – ali i dobit – i to uz minimalne ručne intervencije. Uz pet novih modela korisnici mogu biti sigurni da postoji imagePROGRAF PRO za svakoga. Svi dolaze s novim razinama automatskog rukovanja medijima i pametnijim mogućnostima rada nego ikad prije.

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

15.10.2019. komentiraj

Schneider Electric okupio je  2. i 3. listopada u Barceloni, na Innovation Summitu više od 3.500 klijenata, partnera, dobavljača i influencera te značajan broj ljudi koji su događaj pratili virtualno. Bila je to prilika da svi oni čuju najnovije smjernice ka digitalizaciji gospodarstva te upravljanju energetskim resursima, kao i o ključnim globalnim temama poput samoodrživosti, energetskoj i operativnoj učinkovitosti, povezivosti i sigurnosti.