Stižu novi Haswell procesori iz Intela

Stižu novi Haswell procesori iz Intela

Foto: Fotolia

Intel je najavio za 3. lipnja predstavljanje nove linije procesora. Neposredno prije održavanja Computex 2013 sajma koji se održava od 4.-8. lipnja u gradu Taipei u Tajvanu, na kojem će Intel objaviti raspoloživost novih procesora.

Intel će 3. lipnja predstaviti Core procesore četvrte generacije, pod imenom Haswell. Haswell procesori biti će bolje energetski učinkoviti te ih Intel planira predstaviti u tri glavne skupine, za desktop računala Haswell-DT (LGA 1150 socket), Haswell-MB (PGA socket) namijenjen mobilnim uređajima i prijenosnim računalima, te BGA verziju pod koju ulaze Haswell-H, Haswell-ULT i Haswell-ULX koji će pokrivati „All-in-one“ računala, mini-ITX matične ploče, UltraBook i tablet uređaje.

Haswell procesori izrađeni su 22 nanometarskom tehnologijom, te će procesori dolaziti s četiri jezgre. Još neke od novosti koje nam donosi novi procesor je podrška za Direct3D 11.1, OpenGL 4.0, te kompatibilnost sa DDR4 radnom memorijom u enterprise/server varijantama.

Uz predstavljanje novih procesora, Intel će tijekom Computex 2013 sajma predstaviti i ostale novotarije poput stolnih računala i mobilnih uređaja.

Još iz kategorije

Huawei predstavio HMS Core 4.0

Huawei predstavio HMS Core 4.0

21.01.2020. komentiraj

Huawei je predstavio ažurirani HMS Core 4.0 koji će programerima širom svijeta dati mogućnost za još učinkovitiji razvoj i poslovni uspjeh njihovih aplikacija. Integrirajući otvorene mogućnosti u svoj ekosustav, HMS Core služi kao platforma za osnovne usluge s još većom bazom aplikacija, poboljšanom fleksibilnosti i boljim mogućnostima za poslovni uspjeh.

Huawei razvio umjetnu inteligenciju za zaštitu šuma, pomoć slijepima i održivu proizvodnju hrane

Huawei razvio umjetnu inteligenciju za zaštitu šuma, pomoć slijepima i održivu proizvodnju hrane

20.01.2020. komentiraj

Huawei je razvio program TECH4ALL temeljen na tehnologijama umjetne inteligencije koji je usmjeren spašavanju ugroženih jedinki životinja. Program se naslanja na ciljeve o održivom razvoju Ujedinjenih naroda (UN) i pokušava spriječiti daljnju eroziju biološke raznolikosti koja se negativno održava i na kvalitetu života ljudi na okolnim područjima.

Širenje hibridnih modela obrade podataka jedan je od novih trendova podatkovnih centara

Širenje hibridnih modela obrade podataka jedan je od novih trendova podatkovnih centara

18.01.2020. komentiraj

Nova godina donosi brojne nove trendove u svim područjima poslovanja. Posljednjih godina intenzivirale su se rasprave o efektivnosti clouda, što je rezultiralo zaključkom da je optimalno rješenje hibridan model koji inkorporira javne i privatne cloud modele i edge assets u postojeću jezgru. Ovakav inovativni pristup upravljanju podacima jedan je od pet novih trendova podatkovnih centara koje su identificirali stručnjaci iz Vertiva, globalnog pružatelja usluga kritične digitalne infrastrukture.