Start gumb uzvraća udarac!

Start gumb uzvraća udarac!

Internetom trenutačno kruže zanimljive glasine vezano uz nadolazeću nadogradnju Windows 8 operacijskog sustava. Ukoliko su istinite Windows 8.1, koji bi se trebao pojaviti krajem godine, će iznova dobiti jednu vrlo traženu funkcionalnost koju je izgubio u evoluciji s popularnih Windowsa 7.

Riječ je o legendarnom – Start gumbu! Ipak, s obzirom na to da bi sveobuhvatni povratak značio kapitulaciju novozacrtanog smjera razvoja Microsoftovog operacijskog sustava, Windows 8.1 Start gumb neće imati istovjetnu funkciju kao u prethodnim inačicama OS-a, već će služiti kao prečac za pristupanje Start zaslonu koji je sastavni dio i aktualne inačice Windows 8 sustava.

No, to nije sve. Prema dodatnim informacijama Microsoft će u Windows 8.1 uključiti i mogućnost pokretanja sustava u klasičnom desktop modu, čime će korisnici moći izbjeći prikazivanje tzv. "Metro" sučelja s aktivnim pločicama i računalo odmah koristiti na način kako su to činili od Windows 95 OS-a.

Iako je Microsoft dobro objasnio razloge uklanjanja ovih funkcionalnosti te iste potvrdio brojim korisničkim istraživanjima, milijuni preuzimanja zamjenskih rješenja koja vraćaju Start gumb i mogućnost pokretanja u desktop modu (npr. Start8 ili Pokki) daju za naslutiti da korisnici ipak žele elemente sučelja na koje su se navikli tijekom posljednjih sedamnaest godina.

Bilo kako bilo veća mogućnost izbora, a posebice kada je u pitanju korisničko sučelje koje predstavlja temeljno sredstvo interakcije s računalom, je uvijek dobrodošla.

Još iz kategorije

Energetska učinkovitost podatkovnih centara

Energetska učinkovitost podatkovnih centara

04.06.2020. komentiraj

Schneider Electric sklopio je partnerstvo s EcoDataCenterom radi izgradnje podatkovnog centra s ultra-niskim ugljičnim otiskom u središtu svoje HPC kolokacije u Falunu u Švedskoj, a kako samo tvrde želeći postati jedan od najodrživijih podatkovnih centara u skandinavskim zemljama, Schneider Electricov EcoStruxure Building Operation, Galaxy VX UPS s litij-ionskim napajanjem i MasterPact MTZ samo su neka od rješenja koja objektu za kolokaciju omogućuju predanost postizanju klimatske pozitivnosti. Uz to, umreženi servisni centar tvrtke Schneider Electric osigurava daljinski nadzor i 24/7 pristup središtu EcoDataCentra.

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

02.06.2020. komentiraj

Zagrebačka softverska i dizajnerska agencija Q odlučila je da u želji da radna atmosfera bude još bolja i da zaposlenici međusobno više komuniciraju, osmisliti Jenz. To je aplikacija koju su prvo testirali među sobom, a sada ju planiraju pustiti „u svijet“.

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.