Start gumb uzvraća udarac!

Start gumb uzvraća udarac!

Internetom trenutačno kruže zanimljive glasine vezano uz nadolazeću nadogradnju Windows 8 operacijskog sustava. Ukoliko su istinite Windows 8.1, koji bi se trebao pojaviti krajem godine, će iznova dobiti jednu vrlo traženu funkcionalnost koju je izgubio u evoluciji s popularnih Windowsa 7.

Riječ je o legendarnom – Start gumbu! Ipak, s obzirom na to da bi sveobuhvatni povratak značio kapitulaciju novozacrtanog smjera razvoja Microsoftovog operacijskog sustava, Windows 8.1 Start gumb neće imati istovjetnu funkciju kao u prethodnim inačicama OS-a, već će služiti kao prečac za pristupanje Start zaslonu koji je sastavni dio i aktualne inačice Windows 8 sustava.

No, to nije sve. Prema dodatnim informacijama Microsoft će u Windows 8.1 uključiti i mogućnost pokretanja sustava u klasičnom desktop modu, čime će korisnici moći izbjeći prikazivanje tzv. "Metro" sučelja s aktivnim pločicama i računalo odmah koristiti na način kako su to činili od Windows 95 OS-a.

Iako je Microsoft dobro objasnio razloge uklanjanja ovih funkcionalnosti te iste potvrdio brojim korisničkim istraživanjima, milijuni preuzimanja zamjenskih rješenja koja vraćaju Start gumb i mogućnost pokretanja u desktop modu (npr. Start8 ili Pokki) daju za naslutiti da korisnici ipak žele elemente sučelja na koje su se navikli tijekom posljednjih sedamnaest godina.

Bilo kako bilo veća mogućnost izbora, a posebice kada je u pitanju korisničko sučelje koje predstavlja temeljno sredstvo interakcije s računalom, je uvijek dobrodošla.

Još iz kategorije

Huawei predstavio HMS Core 4.0

Huawei predstavio HMS Core 4.0

21.01.2020. komentiraj

Huawei je predstavio ažurirani HMS Core 4.0 koji će programerima širom svijeta dati mogućnost za još učinkovitiji razvoj i poslovni uspjeh njihovih aplikacija. Integrirajući otvorene mogućnosti u svoj ekosustav, HMS Core služi kao platforma za osnovne usluge s još većom bazom aplikacija, poboljšanom fleksibilnosti i boljim mogućnostima za poslovni uspjeh.

Huawei razvio umjetnu inteligenciju za zaštitu šuma, pomoć slijepima i održivu proizvodnju hrane

Huawei razvio umjetnu inteligenciju za zaštitu šuma, pomoć slijepima i održivu proizvodnju hrane

20.01.2020. komentiraj

Huawei je razvio program TECH4ALL temeljen na tehnologijama umjetne inteligencije koji je usmjeren spašavanju ugroženih jedinki životinja. Program se naslanja na ciljeve o održivom razvoju Ujedinjenih naroda (UN) i pokušava spriječiti daljnju eroziju biološke raznolikosti koja se negativno održava i na kvalitetu života ljudi na okolnim područjima.

Širenje hibridnih modela obrade podataka jedan je od novih trendova podatkovnih centara

Širenje hibridnih modela obrade podataka jedan je od novih trendova podatkovnih centara

18.01.2020. komentiraj

Nova godina donosi brojne nove trendove u svim područjima poslovanja. Posljednjih godina intenzivirale su se rasprave o efektivnosti clouda, što je rezultiralo zaključkom da je optimalno rješenje hibridan model koji inkorporira javne i privatne cloud modele i edge assets u postojeću jezgru. Ovakav inovativni pristup upravljanju podacima jedan je od pet novih trendova podatkovnih centara koje su identificirali stručnjaci iz Vertiva, globalnog pružatelja usluga kritične digitalne infrastrukture.