Start gumb uzvraća udarac!

Start gumb uzvraća udarac!

Internetom trenutačno kruže zanimljive glasine vezano uz nadolazeću nadogradnju Windows 8 operacijskog sustava. Ukoliko su istinite Windows 8.1, koji bi se trebao pojaviti krajem godine, će iznova dobiti jednu vrlo traženu funkcionalnost koju je izgubio u evoluciji s popularnih Windowsa 7.

Riječ je o legendarnom – Start gumbu! Ipak, s obzirom na to da bi sveobuhvatni povratak značio kapitulaciju novozacrtanog smjera razvoja Microsoftovog operacijskog sustava, Windows 8.1 Start gumb neće imati istovjetnu funkciju kao u prethodnim inačicama OS-a, već će služiti kao prečac za pristupanje Start zaslonu koji je sastavni dio i aktualne inačice Windows 8 sustava.

No, to nije sve. Prema dodatnim informacijama Microsoft će u Windows 8.1 uključiti i mogućnost pokretanja sustava u klasičnom desktop modu, čime će korisnici moći izbjeći prikazivanje tzv. "Metro" sučelja s aktivnim pločicama i računalo odmah koristiti na način kako su to činili od Windows 95 OS-a.

Iako je Microsoft dobro objasnio razloge uklanjanja ovih funkcionalnosti te iste potvrdio brojim korisničkim istraživanjima, milijuni preuzimanja zamjenskih rješenja koja vraćaju Start gumb i mogućnost pokretanja u desktop modu (npr. Start8 ili Pokki) daju za naslutiti da korisnici ipak žele elemente sučelja na koje su se navikli tijekom posljednjih sedamnaest godina.

Bilo kako bilo veća mogućnost izbora, a posebice kada je u pitanju korisničko sučelje koje predstavlja temeljno sredstvo interakcije s računalom, je uvijek dobrodošla.

Još iz kategorije

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

15.10.2019. komentiraj

Schneider Electric okupio je  2. i 3. listopada u Barceloni, na Innovation Summitu više od 3.500 klijenata, partnera, dobavljača i influencera te značajan broj ljudi koji su događaj pratili virtualno. Bila je to prilika da svi oni čuju najnovije smjernice ka digitalizaciji gospodarstva te upravljanju energetskim resursima, kao i o ključnim globalnim temama poput samoodrživosti, energetskoj i operativnoj učinkovitosti, povezivosti i sigurnosti.

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

14.10.2019. komentiraj

EcoStruxure Facility Expert moćno je softversko rješenje osmišljeno kako bi pojednostavilo  poslovanje, učinilo ga učinkovitijim i povoljnijim te povećalo pouzdanost procesa i imovine, tvrde njegovi proizvođači i dodaju da svoju široku primjenu nalazi u komercijalnim objektima poput shopping centara i različitih trgovačkih lanaca ili pak kompleksnih industrijskih i proizvodnih pogona.

Uvedeno plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama

Uvedeno plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Billy POS, članica ETRANET Grupe, kao vodeći hrvatski pružatelj usluga fiskalizacije prisutna na hrvatskom, slovenskom i češkom tržištu, omogućila je plaćanje kriptovalutama na preko 15.000 Billy fiskalnih blagajni.