Spanoptic S02 E6: Krađa intelektualnog vlasništva

Spanoptic S02 E6: Krađa intelektualnog vlasništva

Krađa intelektualnog vlasništva i kako je spriječiti – a i liječiti, ako se najgore već dogodi? Upravo o tome govori trojac naših stručnjaka u novom SpanopticuLana Milivojević, profesorica Visoke policijske škole u Zagrebu, Vladimir Miletić, predsjednik Udruge kriminalista Grada Zagreba i Zagrebačke županije i Bruno Pavić, Spanov Corporate Security Director.

Slavenovi ovomjesečni gosti znaju sve o industrijskoj špijunaži, čuvanju poslovne tajne, hakerima, zviždačima, cyber teroristima i mnogim drugim stvarima vezanim uz kibernetičku sigurnost i računalnu forenziku, a nakon što pogledate kolovoški Spanoptic – znate ćete i vi! Pridružite se našim cyberspace stražarima i zakoračite na bojišnicu kibernetičkog prostora!

Naslov epizode jest “Krađa intelektualnog vlasništva“, ali zečja rupa kibernetičkog kriminala ide i puno dublje od toga, a naš trojac lovaca na digitalne teroriste ovdje je upravo kako bi rasvijetlio njene mračne dubine. Jer podaci koji se kradu možda jesu virtualni, ali namjera da se netko njima okoristi je itekako stvarna.

Apsolutna kontrola osjetljivih podataka i apsolutna zaštita od kibernetičkog kriminala ne postoje, i upravo je zato posao naših gostiju kompleksan, a katkad i nezahvalan, bilo da se aktivno bore protiv napada iznutra i izvana ili podučavaju o tome kako to učiniti. Novi načini prevencije i zaštite osmišljavaju se preko noći, ali barem jednako toliko brzo nastaju i nove tehnologije pomoću kojih se može ukrasti neki podatak, kao i nove situacije u kojima prevlada ljudski faktor i dogodi se šteta. I stoga je edukacija zaposlenika nužna.

Uglavnom, “ne znamo što nas čeka, ali smo spremni na sve“, kako kaže jedan od naših ovomjesečnih Spanoptic gostiju. Ovo zapravo odlično opisuje i samu našu emisiju na temu krađe intelektualnog vlasništva, a i cyber bojišnicu sutrašnjice. Naš trio fantastikus kibernetičke sigurnosti doista jest spreman na sve, barem koliko je to ljudski – i softverski – moguće. Nemojte propustiti novi Spanoptic! Prepun je korisnih trikova i savjeta iz sfere cyber sigurnosti.

Naučit ćete štošta – možete biti sigurni.

Još iz kategorije

Digitalna transformacija preduvjet uspjeha u turizmu

Digitalna transformacija preduvjet uspjeha u turizmu

04.10.2022.

U posljednjih nekoliko godina, turistička industrija je doživjela veliki zaokret. Osim očiglednog utjecaja koji je na industriju imala COVID-19 pandemija, jednako bitan utjecaj na ponašanje potrošača ima i tehnologija. Upravo je tehnologija ključni pokretač ubrzanja inovacija u području turizma te izaziva protagoniste više nego ikad, da brzo reagiraju na promjene u tržištu vezane uz to kako se putnici ponašaju i što od svog putovanja očekuju.

Hibridni rad donosi sve više problema i poteškoća za firme

Hibridni rad donosi sve više problema i poteškoća za firme

03.10.2022.

Microsoft je objavio svoj najnoviji Work Trend Index izvještaj koji stavlja naglasak na rastuće trendove kao što su paranoja produktivnosti, smisao ureda jer 73 posto zaposlenika treba bolji razlog od očekivanja tvrtke za dolazak u ured) te važnost stjecanja vještina (55 posto zaposlenih smatra kako je promjena tvrtke najbolji način za stjecanje novih vještina).

Dell partnerima nudi Asset Recovery Services program za održivo i sigurno odlaganje tehnologije

Dell partnerima nudi Asset Recovery Services program za održivo i sigurno odlaganje tehnologije

03.10.2022.

Tvrtka Dell Technologies uz Asset Recovery Services program omogućuje partnerima diljem svijeta da pomognu svojim klijentima u odgovornom odlaganju IT opreme. Ovaj program koristi kompanijama svih veličina, ne zahtijeva minimalne uvjete i komponente te se može koristiti bez obzira na to je li radna snaga tvrtke centralizirana na lokaciji ili remote.