Span organizira besplatne webinare

Span organizira besplatne webinare

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Okolnosti u kojima se kao društvo trenutno nalazimo u najmanju su ruku izazovne. Kako bismo ostali doma i postupili odgovorno prema zdravlju nas samih i cjelokupnog društva, preko noći smo morali promijeniti niz navika, pa tako i način na koji godinama poslujemo.

"Urede smo zamijenili radom od kuće, a sastanke s kolegama i klijentima pozivima na daljinu. Rad od kuće postao je nužnost i naša svakodnevnica, a siguran i funkcionalan prostor za rad izvan korporativnog okruženja prijeko potreban standard sada više nego ikada prije", ističu iz Spana.

Kako bi pomogli djelatnicima da ostanu produktivni i zaštićeni i tijekom rada na daljinu, Spanovi stručnjaci kreirali su serijal od četiri besplatna specijalizirana #ostanidoma webinara, koji će omogućiti svim polaznicima da zaštite svoje poslovanje i resurse te zadrže učinkovitost iz sigurnosti vlastita doma. Webinari su organizirani uz podršku Američke gospodarske komore u Hrvatskoj i Microsofta, a kako je riječ o sadržaju namijenjenom svima kojima treba pomoć bez obzira gdje se nalazili, svi materijali će biti na engleskom, dok će predavači prezentirati na hrvatskom jeziku.

Osim u Hrvatskoj, Spanovi webinari održat će se i u Sloveniji, Ukrajini i Azerbajdžanu, naglašavaju iz jedne od najvećih domaćih IT kompanije. Predavanja su namijenjena svima koji rade na daljinu, precizna su i jednostavna za praćenje te daju jasan pregled alata koji olakšavaju novu stvarnost rada na daljinu, pojašnjavaju i Spanu i dodaju kako će trajati 45 minuta, tako da ih većina zaposlenih ljudi može uklopiti u svoj kućno-radni raspored.

Prvo predavanje održat će se sljedeću srijedu, 15. travnja, a u nastavku se nalazi popis svih tema koje će se obrađivati u naredna četiri tjedna, ističu u Spanu.

 

15. travnja “Korištenje Microsoft Teams platforme za timski rad na daljinu“ – Microsoft Teams je svestrana platforma, koja može biti puno više od alata za održavanje online sastanaka. Spanovi predavači pokazat će kako iskoristiti sve značajke platforme te ostvariti puni potencijal svojih virtualnih timova.

22. travnja “Ostanite zaštićeni i produktivni u vašem kućnom uredu“ – Kako nadići izazove koje sa sobom nosi zaštita i sigurnost posla u kućnom okruženju, održavajući pritom lak pristup svojim resursima sa svih svojih uređaja, bilo kada.

29. travnja “Kako ostati produktivan u radu na daljinu“ – Spanovi predavači predstavit će polaznicima aplikacije za osobnu produktivnost, koje omogućavaju lako nadgledanje svojih zadataka i potiču veću učinkovitost.


6. svibnja “Potaknite i pojačajte timsku produktivnost uz O365 aplikacije“ – predavanje o najboljim aplikacijama koje omogućavaju učinkovitu suradnju i povezivanje timova čak i dok rade odvojeno, uz posebne tips & tricks koje znaju samo najbolji eksperti.   

Još iz kategorije

Energetska učinkovitost podatkovnih centara

Energetska učinkovitost podatkovnih centara

04.06.2020. komentiraj

Schneider Electric sklopio je partnerstvo s EcoDataCenterom radi izgradnje podatkovnog centra s ultra-niskim ugljičnim otiskom u središtu svoje HPC kolokacije u Falunu u Švedskoj, a kako samo tvrde želeći postati jedan od najodrživijih podatkovnih centara u skandinavskim zemljama, Schneider Electricov EcoStruxure Building Operation, Galaxy VX UPS s litij-ionskim napajanjem i MasterPact MTZ samo su neka od rješenja koja objektu za kolokaciju omogućuju predanost postizanju klimatske pozitivnosti. Uz to, umreženi servisni centar tvrtke Schneider Electric osigurava daljinski nadzor i 24/7 pristup središtu EcoDataCentra.

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

02.06.2020. komentiraj

Zagrebačka softverska i dizajnerska agencija Q odlučila je da u želji da radna atmosfera bude još bolja i da zaposlenici međusobno više komuniciraju, osmisliti Jenz. To je aplikacija koju su prvo testirali među sobom, a sada ju planiraju pustiti „u svijet“.

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.