Sony predstavio Triluminous display tehnologiju

Sony predstavio Triluminous display tehnologiju

Foto: Fotolia

Nije tajna da Sony želi zasjesti na tron svjetskog mobilnog tržišta, a korak bliže ka cilju mogla bi ga dovesti nova revolucionarna tehnologija. Kompanija Sony otišla je korak dalje i predstavila svoju Triluminos tehnologiju za zaslone kojoj je cilj poboljšati prikaz slike na različitim uređajima te dovesti prikaz na do sada neviđenu razinu kvalitete.

U osnovi, Triluminos tehnologija koristi kvantne točkice (poznate kao nanokristali) koje su toliko male, da imaju kvantna svojstva i emitiraju svjetlost na postojećim valnim duljinama. Utjecaj ove tehnologije omogućuje prikaz više boja te time poboljšava svjetlinu i kontrast.

Prema izjavama čelnih ljudi kompanije Sony, Triluminos zasloni ugrađivat će se u Sony Xperia linije smartphone uređaja. Takav napredak će zasigurno uvelike pomoči Sony-u, pošto još uvijek ugrađuju TFT zaslone u mobilne uređaje, čak i u uređaje iz vrha svoje ponude. Triluminos zasloni su odgovor Japanskog proizvođača na ponudu ostalih tvrtki koje nude Retina i SuperAMOLED zaslone.

Još iz kategorije

Energetska učinkovitost podatkovnih centara

Energetska učinkovitost podatkovnih centara

04.06.2020. komentiraj

Schneider Electric sklopio je partnerstvo s EcoDataCenterom radi izgradnje podatkovnog centra s ultra-niskim ugljičnim otiskom u središtu svoje HPC kolokacije u Falunu u Švedskoj, a kako samo tvrde želeći postati jedan od najodrživijih podatkovnih centara u skandinavskim zemljama, Schneider Electricov EcoStruxure Building Operation, Galaxy VX UPS s litij-ionskim napajanjem i MasterPact MTZ samo su neka od rješenja koja objektu za kolokaciju omogućuju predanost postizanju klimatske pozitivnosti. Uz to, umreženi servisni centar tvrtke Schneider Electric osigurava daljinski nadzor i 24/7 pristup središtu EcoDataCentra.

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

02.06.2020. komentiraj

Zagrebačka softverska i dizajnerska agencija Q odlučila je da u želji da radna atmosfera bude još bolja i da zaposlenici međusobno više komuniciraju, osmisliti Jenz. To je aplikacija koju su prvo testirali među sobom, a sada ju planiraju pustiti „u svijet“.

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.