Solo - hrvatski web servis za izdavanje računa

Solo - hrvatski web servis za izdavanje računa

Foto: Screenshot

Za sve one koji traže jednostavan način za izdavanje ponuda i računa, predstavljamo domaće rješenje Solo, web servis za izdavanje računa kojeg je isprobalo preko 1300 poduzetnika. Servisom se korisnici aktivno koriste najčešće za izdavanje ponuda i računa jer su navikli da mogu izdati račun u minutu-dvije i zaboraviti na njega sve dok klijent ne plati ili Solo automatski obavijesti kako uplata kasni.

Za pristup servisu dovoljan je web preglednik, veza s Internetom i uredski printer, a računi se mogu slati i e-mailom. Svi računi se automatski spremaju u PDF za lakše slanje klijentu putem e-maila ili za printanje. Može se staviti i logo tvrtke te pečat i potpis pa račun poprima profesionalni izgled. Osim toga, Solo nudi pregledne grafove poslovanja, primitaka, izdataka.

„Sami korisnici jedini imaju uvid u svoje poslovanje jer su mi zaštita podataka i sigurnost najbitniji.“, rekao nam je Matija Matečić, vlasnik servisa i ujedno i one man band, osoba koja je samostalno izradila servis kako u programerskom tako i u dizajnerskom smislu.

Cilj  je bio olakšati poslovanje poduzetnicima početnicima i malim biznisima u vrijeme kada je krenula fiskalizacija. „Mali poduzetnici s koji posluju s gotovinom mogu jednostavno, brzo i besplatno fiskalizirati svoje račune. Solo obavlja sav posao komunikacije s Poreznom upravom i generira Zaštitni kôd i JIR (Jedinstveni Identifikator Računa).“, kazao je Matečić.

Od početne ideje Solo se u posljednjih godinu dana razvio više nego duplo jer se servisu neprestano dodaju nove funkcionalnosti i opcije.

„Mali poduzetnici najčešće nemaju vremena pratiti dinamiku računovodstva pa sam prošle godine odlučio ostale projekte svesti na minimum i svu energiju usmjeriti u Solo, inače niti 24 sata ne bi bila dovoljna za taj obujam posla. Korisnici servisa se svakodnevno javljaju s pitanjima i idejama i većinu njih ubacujem u servis - ako je izvedivo. Kako se dosta pitanja ponavlja, odlučio sam se za pisanje bloga gdje, osim novosti i bitnih informacija iz računovodstva i promjena Zakona, nudimo i praktične savjete iz svijeta poduzetništva - npr. kako otvoriti obrt, napisati interni akt ili dokazati radni staž nakon ukidanja knjižice. Blog se ažurira na tjednoj bazi.“, poručuje Matečić.

Potraga za investitorima

S obzirom na veliki interes za servis, planovi mladog poduzetnika su proširenje servisa na mobilnu verziju te izrada API-ja koji bi omogućio povezivanje servisa s webshopovima itd. Izlaskom ovih nadogradnji očekivano je da će se oko servisa okupiti i zainteresirani investitori jer se Solo u Hrvatskoj izdvojio kao programski pouzdan partner u poslovanju, rađen je kao web aplikacija što znači da pristup svom poslovanju imate od bilo kuda, a dizajnerski je čist i jednostavan za upotrebu.

Kako je uvijek lijepo ponuditi više, Solo potvrđuje brigom za korisnike, ažurnim održavanjem bloga te obavještavanjem korisnika o promjenama putem objava na kontrolnoj ploči servisa i Facebook stranice, ali osim za klijente, Solo brine i za društveno dobro.

„Kako god poslovali, nastojim zadržati razinu humanosti na nivou pa smo tako nakon nedavne katastrofe odlučili donirati trećinu sredstava od prodanih licenci do kraja svibnja za stradale u Slavoniji. Kada ti poslovni projekt omogući da pomogneš drugima kako i na poslovnoj tako i na ljudskoj osnovi, onda to definitivno uzrokuje zadovoljstvo onime što radim i isplati se.“, rekao je Matečić.

Solo je moguće isprobati besplatno, a servis je besplatan sa svim funkcijama za sve korisnike koji ispostavljaju do tri računa mjesečno.

Još iz kategorije

Cloud će biti centralno mjesto za nova digitalna iskustva

Cloud će biti centralno mjesto za nova digitalna iskustva

26.01.2022.

Pandemija koronavirusa pojačala je potrebu za digitalnim uslugama, zbog čega cloud proživljava unosne trenutke te postaje središnja točka novih digitalnih iskustava, navodi Gartner i napominje kako bi u 2022. globalni prihodi od clouda trebali dosegnuti 474 milijardi američkih dolara.

S2 E1: Digitalni izazovi u turizmu

S2 E1: Digitalni izazovi u turizmu

24.01.2022.

Često su nam puna usta toga kako krizu treba znati iskoristiti. Nekim je djelatnostima to svakako lakše nego onima koje su okrenutije ljudima, fizičkom i analognom. Protekle dvije godine nisu mazile hotelijere i turističke djelatnike, ali Valamar, najveća turistička kompanija u Hrvatskoj, uspjela se probiti kroz – nadajmo se – najteže pandemijske dane te čak i profitirati, nastavljajući vući pametne poteze i okretati se tehnologiji.

PlanRadar prikupio 69 milijuna dolara investicija

PlanRadar prikupio 69 milijuna dolara investicija

24.01.2022.

PlanRadar objavio je da je zaključio novu rundu investicija u iznosu od 69 milijuna dolara koju zajedno vode tvrtke Insight Partners i Quadrille Capital. Treća najveća serija B financiranja u austrijskoj povijesti i najveća ikada za B2B tvrtku, također je uključila značajno sudjelovanje postojećeg investitora Cavalary Ventures. Ostali sudionici bili su povratnički investitori Headline, Berliner Volksbank Ventures i aws Gründerfonds te nove investitore Proptech1, Russmedia i GR Capital.