Solo - hrvatski web servis za izdavanje računa

Solo - hrvatski web servis za izdavanje računa

Foto: Screenshot

Za sve one koji traže jednostavan način za izdavanje ponuda i računa, predstavljamo domaće rješenje Solo, web servis za izdavanje računa kojeg je isprobalo preko 1300 poduzetnika. Servisom se korisnici aktivno koriste najčešće za izdavanje ponuda i računa jer su navikli da mogu izdati račun u minutu-dvije i zaboraviti na njega sve dok klijent ne plati ili Solo automatski obavijesti kako uplata kasni.

Za pristup servisu dovoljan je web preglednik, veza s Internetom i uredski printer, a računi se mogu slati i e-mailom. Svi računi se automatski spremaju u PDF za lakše slanje klijentu putem e-maila ili za printanje. Može se staviti i logo tvrtke te pečat i potpis pa račun poprima profesionalni izgled. Osim toga, Solo nudi pregledne grafove poslovanja, primitaka, izdataka.

„Sami korisnici jedini imaju uvid u svoje poslovanje jer su mi zaštita podataka i sigurnost najbitniji.“, rekao nam je Matija Matečić, vlasnik servisa i ujedno i one man band, osoba koja je samostalno izradila servis kako u programerskom tako i u dizajnerskom smislu.

Cilj  je bio olakšati poslovanje poduzetnicima početnicima i malim biznisima u vrijeme kada je krenula fiskalizacija. „Mali poduzetnici s koji posluju s gotovinom mogu jednostavno, brzo i besplatno fiskalizirati svoje račune. Solo obavlja sav posao komunikacije s Poreznom upravom i generira Zaštitni kôd i JIR (Jedinstveni Identifikator Računa).“, kazao je Matečić.

Od početne ideje Solo se u posljednjih godinu dana razvio više nego duplo jer se servisu neprestano dodaju nove funkcionalnosti i opcije.

„Mali poduzetnici najčešće nemaju vremena pratiti dinamiku računovodstva pa sam prošle godine odlučio ostale projekte svesti na minimum i svu energiju usmjeriti u Solo, inače niti 24 sata ne bi bila dovoljna za taj obujam posla. Korisnici servisa se svakodnevno javljaju s pitanjima i idejama i većinu njih ubacujem u servis - ako je izvedivo. Kako se dosta pitanja ponavlja, odlučio sam se za pisanje bloga gdje, osim novosti i bitnih informacija iz računovodstva i promjena Zakona, nudimo i praktične savjete iz svijeta poduzetništva - npr. kako otvoriti obrt, napisati interni akt ili dokazati radni staž nakon ukidanja knjižice. Blog se ažurira na tjednoj bazi.“, poručuje Matečić.

Potraga za investitorima

S obzirom na veliki interes za servis, planovi mladog poduzetnika su proširenje servisa na mobilnu verziju te izrada API-ja koji bi omogućio povezivanje servisa s webshopovima itd. Izlaskom ovih nadogradnji očekivano je da će se oko servisa okupiti i zainteresirani investitori jer se Solo u Hrvatskoj izdvojio kao programski pouzdan partner u poslovanju, rađen je kao web aplikacija što znači da pristup svom poslovanju imate od bilo kuda, a dizajnerski je čist i jednostavan za upotrebu.

Kako je uvijek lijepo ponuditi više, Solo potvrđuje brigom za korisnike, ažurnim održavanjem bloga te obavještavanjem korisnika o promjenama putem objava na kontrolnoj ploči servisa i Facebook stranice, ali osim za klijente, Solo brine i za društveno dobro.

„Kako god poslovali, nastojim zadržati razinu humanosti na nivou pa smo tako nakon nedavne katastrofe odlučili donirati trećinu sredstava od prodanih licenci do kraja svibnja za stradale u Slavoniji. Kada ti poslovni projekt omogući da pomogneš drugima kako i na poslovnoj tako i na ljudskoj osnovi, onda to definitivno uzrokuje zadovoljstvo onime što radim i isplati se.“, rekao je Matečić.

Solo je moguće isprobati besplatno, a servis je besplatan sa svim funkcijama za sve korisnike koji ispostavljaju do tri računa mjesečno.

Još iz kategorije

RoomRaccoon predstavio novi hotel housekeeping softver za još jednostavnije upravljanje procesima

RoomRaccoon predstavio novi hotel housekeeping softver za još jednostavnije upravljanje procesima

25.06.2022.

RoomRaccoon objavio je proširenje svoje cloud platforme s lansiranjem u potpunosti integriranog housekeeping softvera, RaccoonHousekeeping. Novi softver ima važnu ulogu, hotelima pomaže ubrzati poslovne procese i poboljšati internu komunikaciju, a sve kroz inovativni mobilni prikaz i nadzornu ploču.

Povećanje sigurnosti u građevinskom sektoru zahvaljujući tehnologiji

Povećanje sigurnosti u građevinskom sektoru zahvaljujući tehnologiji

21.06.2022.

Građevinski sektor predstavlja industriju s puno opasnosti, imajući na umu da izgradnja sama po sebi uvijek nosi određenu razinu rizika. Prisutnost raznih građevinskih materijala, kemijskih tvari, rad s velikim opterećenjima i na velikim visinama - između ostalog, dovodi do svakodnevne izloženosti opasnostima na radnom mjestu građevinskih radnika.

ReversingLabs osvojio prestižnu godišnju nagradu Global InfoSec za najbolji proizvod u području sigurnosti aplikacija

ReversingLabs osvojio prestižnu godišnju nagradu Global InfoSec za najbolji proizvod u području sigurnosti aplikacija

21.06.2022.

ReversingLabs osvojio je nagradu Global InfoSec za najbolji proizvod u području sigurnosti aplikacija na konferenciji RSA 2022, održanoj proteklog tjedna u San Franciscu.