Solo - hrvatski web servis za izdavanje računa

Solo - hrvatski web servis za izdavanje računa

Foto: Screenshot

Za sve one koji traže jednostavan način za izdavanje ponuda i računa, predstavljamo domaće rješenje Solo, web servis za izdavanje računa kojeg je isprobalo preko 1300 poduzetnika. Servisom se korisnici aktivno koriste najčešće za izdavanje ponuda i računa jer su navikli da mogu izdati račun u minutu-dvije i zaboraviti na njega sve dok klijent ne plati ili Solo automatski obavijesti kako uplata kasni.

Za pristup servisu dovoljan je web preglednik, veza s Internetom i uredski printer, a računi se mogu slati i e-mailom. Svi računi se automatski spremaju u PDF za lakše slanje klijentu putem e-maila ili za printanje. Može se staviti i logo tvrtke te pečat i potpis pa račun poprima profesionalni izgled. Osim toga, Solo nudi pregledne grafove poslovanja, primitaka, izdataka.

„Sami korisnici jedini imaju uvid u svoje poslovanje jer su mi zaštita podataka i sigurnost najbitniji.“, rekao nam je Matija Matečić, vlasnik servisa i ujedno i one man band, osoba koja je samostalno izradila servis kako u programerskom tako i u dizajnerskom smislu.

Cilj  je bio olakšati poslovanje poduzetnicima početnicima i malim biznisima u vrijeme kada je krenula fiskalizacija. „Mali poduzetnici s koji posluju s gotovinom mogu jednostavno, brzo i besplatno fiskalizirati svoje račune. Solo obavlja sav posao komunikacije s Poreznom upravom i generira Zaštitni kôd i JIR (Jedinstveni Identifikator Računa).“, kazao je Matečić.

Od početne ideje Solo se u posljednjih godinu dana razvio više nego duplo jer se servisu neprestano dodaju nove funkcionalnosti i opcije.

„Mali poduzetnici najčešće nemaju vremena pratiti dinamiku računovodstva pa sam prošle godine odlučio ostale projekte svesti na minimum i svu energiju usmjeriti u Solo, inače niti 24 sata ne bi bila dovoljna za taj obujam posla. Korisnici servisa se svakodnevno javljaju s pitanjima i idejama i većinu njih ubacujem u servis - ako je izvedivo. Kako se dosta pitanja ponavlja, odlučio sam se za pisanje bloga gdje, osim novosti i bitnih informacija iz računovodstva i promjena Zakona, nudimo i praktične savjete iz svijeta poduzetništva - npr. kako otvoriti obrt, napisati interni akt ili dokazati radni staž nakon ukidanja knjižice. Blog se ažurira na tjednoj bazi.“, poručuje Matečić.

Potraga za investitorima

S obzirom na veliki interes za servis, planovi mladog poduzetnika su proširenje servisa na mobilnu verziju te izrada API-ja koji bi omogućio povezivanje servisa s webshopovima itd. Izlaskom ovih nadogradnji očekivano je da će se oko servisa okupiti i zainteresirani investitori jer se Solo u Hrvatskoj izdvojio kao programski pouzdan partner u poslovanju, rađen je kao web aplikacija što znači da pristup svom poslovanju imate od bilo kuda, a dizajnerski je čist i jednostavan za upotrebu.

Kako je uvijek lijepo ponuditi više, Solo potvrđuje brigom za korisnike, ažurnim održavanjem bloga te obavještavanjem korisnika o promjenama putem objava na kontrolnoj ploči servisa i Facebook stranice, ali osim za klijente, Solo brine i za društveno dobro.

„Kako god poslovali, nastojim zadržati razinu humanosti na nivou pa smo tako nakon nedavne katastrofe odlučili donirati trećinu sredstava od prodanih licenci do kraja svibnja za stradale u Slavoniji. Kada ti poslovni projekt omogući da pomogneš drugima kako i na poslovnoj tako i na ljudskoj osnovi, onda to definitivno uzrokuje zadovoljstvo onime što radim i isplati se.“, rekao je Matečić.

Solo je moguće isprobati besplatno, a servis je besplatan sa svim funkcijama za sve korisnike koji ispostavljaju do tri računa mjesečno.

Još iz kategorije

Vaše poslovanje je sigurno, a rad od kuće nikad nije bio jednostavniji

Vaše poslovanje je sigurno, a rad od kuće nikad nije bio jednostavniji

13.01.2021. komentiraj

Promjene u uvjetima poslovanja, poput rada od kuće, postavljaju nove, dosad neviđene izazove za tvrtke i organizacije. Iako se u posljednje vrijeme poslovni svijet naizgled uvelike preselio na online platforme, istraživana pokazuju da čak 98% ispitanika nailazi na poteškoće prilikom korištenja usluga i alata za remote način rada (Global WorkForce Survey 2020). Jednako tako, pokazalo se da napredna, inteligentna user friendly rješenja za poslovanje mogu pospješiti poslovanje i unaprijediti suradnju s partnerima i klijentima.

Lenovo odličan u Hrvatskoj u 2020., velika očekivanja i ove godine

Lenovo odličan u Hrvatskoj u 2020., velika očekivanja i ove godine

11.01.2021. komentiraj

Lenovo je u Hrvatskoj došao do prve pozicije na PC tržištu, a za ovu godinu očekuje nastavak pozitivnih trendova koje smo imali u 2020. godini, za ICTbusiness.info ističe regionalni direktor Lenova za ovu regiju Ivan Božev.

Zoom će Microsoftu i Googleu konkurirati i e-mailom i kalendarom

Zoom će Microsoftu i Googleu konkurirati i e-mailom i kalendarom

10.01.2021. komentiraj

Zoom je imao iznimno uspješnu 2020. i to ne čudi jer još u prosincu prošle godine broj korisnika “vrtio” mu se oko deset milijuna, a sad je na otprilike 350 milijuna. Bilo bi šteta stati na tome i ne iskoristiti mogućnosti koje su se otvorile iznenadnom popularnosti pa su u kompaniji odlučili “pojačati” usluge kroz e-mail i kalendar.