Snažni Canonovi objektivi za 4K televiziju

Snažni Canonovi objektivi za 4K televiziju

Canon Europe objavljuje predstavljanje svog najnovijeg televizijskog objektiva sa zumiranjem UHD DIGISUPER 122AF (UJ122x8.2B AF), koji nudi vrhunsku 4K kvalitetu slike s faktorom uvećanja od 122x što mu omogućava da postigne nevjerojatan raspon žarišne duljine od 8,2 do1000 mm (16,4 – 2000 mm s ugrađenim 2x konverterom).

Ono čime se UHD DIGISUPER 122AF izdvaja je dodatak brzog i preciznog sustava za automatsko fokusiranje koji radi na principu fazne detekcije i podržava bilježenje objekata koji se brzo kreću u 4K razlučivosti, a koristi se uz pomoć novog kontrolera fokusa FDJ-S31/41. Canon će izdati i novu programsku podršku za profesionalni referentni zaslon DP-V1830, koja će podržati TV kuće omogućavanjem najbolje moguće 4K HDR kvalitete slike.

Sjajno prilagođen televizijskim prijenosima sporta i događaja uživo, kada je gledateljima potrebno pružiti najbolju moguću kvalitetu slike, UHD DIGISUPER 122AF postiže oštre slike koje pomažu zabilježiti akciju s razinom detalja koja oduzima dah. Koristeći Canonovu naprednu optičku tehnologiju, ovaj objektiv sadrži fluoritne i ultradisperzivne staklene elemente koji na najmanju moguću mjeru smanjuju uobičajene artefakte kao što su kromatska aberacija, ghosting i odbljesci, da bi ponudili zapanjujuću 4K HDR kvalitetu slike kroz cijeli raspon zumiranja kao i od središta pa do najdaljih rubova kadra. Savršen za snimanje udaljenih objekata, primjerice na sportskim ili glazbenim događanjima, UHD DIGISUPER 122AF nudi nevjerojatno zumiranje od 122x i s ugrađenim 2x konverterom može doseći žarišnu duljinu od 2000 mm.

Da bi pojednostavnio rad tijekom snimanja brzih akcijskih scena i omogućio da je predmet snimanja u fokusu na telefoto žarišnoj duljini s ograničenom dubinom polja, UHD DIGISUPER 122AF je opremljen Canonovom tehnologijom naprednog autofokusa koja održava brzo i precizno fokusiranje na predmetu snimanja, omogućujući snimatelju da se koncentrira na sadržaj.

S dva načina rada autofokusa („Full Time“ i „Part Time“), izborom tri veličine područja okvira autofokusa i varijabilnom brzinom odgovora automatskog fokusiranja, ovaj objektiv može se optimizirati za mogućnost visokopreciznog praćenja fokusa. Kada ga koriste uz novi kontroler fokusa FDJ-S31/41, snimatelji mogu prilagoditi obilježja kontrole fokusa i dobiti bolju kontrolu nad načinima rada autofokusa, postavkama površine i osjetljvosti, uz tri načina krivulje fokusa – daleki, standardni i bliski. Uz kompatibilnost kontrolera s HD studijskim i terenskim objektivima s autofokusom, snimatelji mogu dobiti najbolju funkcionalnost autofokusa za žarišnu duljinu koja se traži u pojedinoj situaciji.

Uz ugrađenu naprednu stabilizaciju slike, ovaj objektiv opremljen je najboljim Canonovim optičkim i servo tehnologijama za stabiliziranje snimke i održavanje visokokvalitetnih 4K performansi u svakom trenutku, što je osobito važno kada snimatelj koristi objektiv na krajnjem dometu raspona zumiranja.

UHD DIGISUPER 122AF je uskladiv i sa sustavima za virtualnu produkciju, primjerice kod sportskih događanja, kada se u snimku u živo može uključiti i virtualna grafika. Opremljen s tri 20-pinska konektora, 16-bitni koder apsolutnih vrijednosti prati parametre zumiranja, fokusiranja i otvora blende i daje precizne informacije o poziciji objektiva kako bi snimka bez problema uskladila s virtualnim elementima.

Canon predstavlja i ažuriranje programske podrške za profesionalni referentni monitor DP-V1830, koja će biti dostupna od srpnja 2022. DP-V1830 je 4K HDR zaslon opremljen nagrađivanim alatima za nadzor i beskompromisnim 12G-SDI mogućnostima povezivanja, što ga čini savršenim za studije za produkciju u živo, produkcijske kamione i korištenje kao HDR monitora na setu. Predstavljanjem ove nove programske podrške korisnici će doživjeti puni potencijal ovog monitora, zahvaljujući dodavanju dodatne napredne funkcionalnosti za snažnu podršku 4K televizijskoj produkciji.

U ovom najnovijem Canonovom ažuriranju, DP-V1830 dobiva nove alate RGB Parade Waveform Monitor i Chromaticity Diagram Display koji daju detaljne informacije o bojama da bi osigurale njihovu životno vjernu reprodukciju i omogućile precizno usklađivanje boja iz više kamera koje se koriste u produkciji. Ovo ažuriranje otključava i alate za nadzor kao što su Frame Luminance Monitor, ekskluzivni Canonov alat koji pokazuje prosječnu i vršnu svjetlinu slike tijekom vremena. Ovim najnovijim ažuriranjem DP-V1830 sada dobiva i Histogram koji se može iskoristiti za dobivanje dojma o općenitoj ravnoteži u ekspoziciji slike. Zahvaljujući novom intuitivnom sučelju Multi Information View, moguće je koristiti više tih HDR alata za nadzor istovremeno, bez prekrivanja slike.

Korisnici monitora DP-V1830 profitirat će i od nove funkcionalnosti Enhanced Dual/Quad View, koja im omogućuje da vide video s HDMI i SDI ulaza istovremeno, što je savršeno za hibridne radne procese. S ovim ažuriranjem programske podrške moguće je podesiti individualne postavke kvalitete slike za dvostruko i četverostruko podijeljen zaslon i Multi Information View kada se koristi SDI ulaz. To korisnicima omogućuje da rade bez posebne opreme kao što su pretvarači signala ili dodatni zasloni, što stvara kompaktniji postav i pojednostavljuje radne procese. Ažuriranje donosi i mogućnost kupnje ugrađene funkcionalnosti SDI Switcher, koja omogućuje četverostrano SDI prebacivanje na monitoru, omogućavajući snimateljima da prebacuju pogled između četiri kamere ili pošalju signal na vanjski snimač, smanjujući potrebu za dodatnim uređajima. DP-V1830 može se povezati na računalo, tablet ili pametni telefon putem LAN-a, što omogućuje korištenje korisničkog sučelja za udaljeni nadzor Remote Control Web.

Još iz kategorije

RoomRaccoon predstavio novi hotel housekeeping softver za još jednostavnije upravljanje procesima

RoomRaccoon predstavio novi hotel housekeeping softver za još jednostavnije upravljanje procesima

25.06.2022.

RoomRaccoon objavio je proširenje svoje cloud platforme s lansiranjem u potpunosti integriranog housekeeping softvera, RaccoonHousekeeping. Novi softver ima važnu ulogu, hotelima pomaže ubrzati poslovne procese i poboljšati internu komunikaciju, a sve kroz inovativni mobilni prikaz i nadzornu ploču.

Povećanje sigurnosti u građevinskom sektoru zahvaljujući tehnologiji

Povećanje sigurnosti u građevinskom sektoru zahvaljujući tehnologiji

21.06.2022.

Građevinski sektor predstavlja industriju s puno opasnosti, imajući na umu da izgradnja sama po sebi uvijek nosi određenu razinu rizika. Prisutnost raznih građevinskih materijala, kemijskih tvari, rad s velikim opterećenjima i na velikim visinama - između ostalog, dovodi do svakodnevne izloženosti opasnostima na radnom mjestu građevinskih radnika.

ReversingLabs osvojio prestižnu godišnju nagradu Global InfoSec za najbolji proizvod u području sigurnosti aplikacija

ReversingLabs osvojio prestižnu godišnju nagradu Global InfoSec za najbolji proizvod u području sigurnosti aplikacija

21.06.2022.

ReversingLabs osvojio je nagradu Global InfoSec za najbolji proizvod u području sigurnosti aplikacija na konferenciji RSA 2022, održanoj proteklog tjedna u San Franciscu.