Slovenske željeznice će se modernizirati IBM SmartCloud tehnologijom

Slovenske željeznice će se modernizirati IBM SmartCloud tehnologijom

IBM je potpisao ugovor sa Slovenskim Željeznicama koje će koristiti njihovu SmartCloud tehnologiju, ali i mobilnu tehnologije kako bi pojačali svoje poslovanje i korisničku uslugu. Neki od dijelova ovoga ugovora uključuju SmartCloud Control Desk imovinu i upravljački softver, Endpoint Manager za upravljanje mobilnim uređajima, te druge IBM MobileFirst proizvode za upravljanje.

Slovenske Željeznice obuhvaćaju više od 1000 km željezničke infrastrukture i prevoze oko 15,3 milijuna putnika godišnje u čitavoj zemlji. Ova srednjoeuropska željeznička tvrtka postavit će nove centralizirane IT sisteme temeljene na cloud servisu koji bi trebali putem svoje mreže omogućiti sveobuhvatniji uvid u sve putnike, terete i logističke operacije, te promet.

Ugovor je potpisan još u rujnu prošle godine, dok se dovršetak razvoja cloud infrastrukture očekuje do kraja ove godine. Financijski uvjeti ovoga ugovora i dalje nisu objavljeni.

Na drugoj strani svijeta, IBM je ovorio novi podatkovni centar u Peruu, s posebnim naglaskom na analitičke podatke. Centar je izgrađen u glavnome gradu - Limi, a usmjeren je ka privatnim i javnim lokalnim operacijama obećavajući poboljšanje u front-end segmentu. Ovaj 8 milijuna dolara vrijedan centar već je treći IBM-ov u Peruu. Uključujući zgrade ovog novog kampusa, IBM je uložio oko 38 milijuna dolara u južnoameričku zemlju u posljednjih deset godina.

Još iz kategorije

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

18.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja seriju imagePRESS C10010VP koja se temelji na dokazanoj i pouzdanoj tehnološkoj platformi s naprednim mogućnostima automatizacije i rukovanja raznim medijima te postavlja nove standarde u produktivnosti, raznolikosti primjena i kvaliteti.

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

17.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja novi stolni skener koji se lako koristi, s fleksibilnim mogućnostima povezivanja putem USB-a i WiFi-ja kako bi još bolje podržao male tvrtke, bez obzira na to kako je postavljeno njihovo radno okruženje, pojašnjavaju iz kompanije povodom izlaska novog uređaja.

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

15.09.2020. komentiraj

Beskontaktno plaćanje, brza usluga, kratko zadržavanje na blagajnama i kraći red čekanja samo su neki od benefita koje trgovci, ugostitelji te mala i srednja poduzeća, sve češće uvode zbog Covid-19 pandemije, ističu iz Sales peritiasa i dodaju da su njihove „TakoLako“ fiskalne blagajne sada dostupne i na Žutom kliku i u 160 poštanskih ureda Hrvatske pošte.