Sinergija TV-a i Twittera

Sinergija TV-a i Twittera

Foto: Fotolia (ilustracija)

Mogu li tradicionalni i internetski medij imati vlastiti suživot, TV i Twitter mogu živjeti zajedno ali se TV mora prilagoditi. Kao što se radio bojao da će nestati zbog televizije pa nije, tako se ni televizija ne mora bojati da će nestati zbog društvenih mreža, moglo se čuti na regionalnoj konferenciji o društvenim mrežama koja danas završava u Novom Vinodolskom.

Ne postoji borba za gledatelje između televizije i društvenih mreža, već da se televizija vodi onom starom -ako ih ne možeš pobijediti, pridruži im se, potvrđeno je na okruglom stolnu gdje se također moglo čuti da budući da mlađe generacije ne znaju kako izgleda život bez društvenih mreža oni i televiziju doživljavaju kroz društvene mreže.

Zanimljiv je primjer sinergije televizije i društvenih mreža predstavio je Denis Oštir na primjeru predsjedničkih izbora u Sloveniji. POP TV je pomoću softvera Gama Systema pratio sve objave o predsjedničkim izborima na Twitteru i Facebooku. Iako su ih mnogi kritizirali zbog toga, upravo zahvaljujući tim podacima oni su mogli točno predvidjeti pobjedu Boruta Pahora.

Uz sve to, posao novinara se promijenio, medijski posao se postao internetskiji i TV više nije ta koja donosi informacije, one su postale roba koju se može pronaći svugdje, pa i na društvenim mrežama. Novinari će u budućnosti biti urednici informacija.

Ono što je danas ključno jest da će slušateljima, gledateljima i čitateljima biti potrebno ponuditi sadržaj na svim platformama jer će to društvene mreže inače učiniti umjesto nas, a mediji i dalje žele zadržati dio kolača.

Još iz kategorije

Postoje li nedostatci u sustavima podatkovnih centara, istraživanje kaže da

Postoje li nedostatci u sustavima podatkovnih centara, istraživanje kaže da

21.02.2020. komentiraj

Da usluge podatkovnih centara ispunjavaju njihove svakodnevne potrebe potvrđuje tek 29 posto utjecajnih klijenata, dok samo 6 posto smatra da se podatkovni centri pravovremeno ažuriraju prijevremeno, predviđajući njihove potrebe. Takve zaključke moguće je pronaći u izvještaju najnovijeg zajedničkog istraživanja tvrtki Forbes Insights i Vertiv (NYSE: VRT)  - “The Modern Data Center: How IT is Adapting to New Technologies and Hyperconnectivity. Istraživanje se temelji na odgovorima 150 ispitanika na vodećim funkcijama podatkovnih centara te sistemskih inženjerima koji pružaju podatkovne usluge u različitim poslovnim sektorima diljem svijeta.

Osnovana udruga croAI koja će baviti promocijom umjetne inteligencije i rješenja baziranih na AI-u

Osnovana udruga croAI koja će baviti promocijom umjetne inteligencije i rješenja baziranih na AI-u

20.02.2020. komentiraj

CroAI okuplja kao Udruga za umjetnu inteligenciju vodeće hrvatske tvrtke iz područja umjetne inteligencije te podržavajuće članove, a to su sve tvrtke ili pojedinci koji razumiju utjecaj umjetne inteligencije na sve aspekte života i žele biti dio pozitivne promjene hrvatskog društva kroz adekvatnu primjenu umjetne inteligencije.

Startup airt predstavio svoje rješenje za banke

Startup airt predstavio svoje rješenje za banke

19.02.2020. komentiraj

Hrvatski AI startup Airt, kojeg su osnovali Davor Runje i Hajdi Ćenan, predstavio je jučer svoje fintech rješenje namijenjeno malim i srednjim bankama koje zanima umjetna inteligencija (AI) kako bi bolje upoznale svoje korisnike te im na bolji način ponudile i komunicirale svoje proizvode i usluge. Kako ističu osnivači njihovo se rješenje trenutno koristi na hrvatskom tržištu i u regiji, a ubrzo će biti dostupno u cijelom svijetu.