Sinergija TV-a i Twittera

Sinergija TV-a i Twittera

Foto: Fotolia (ilustracija)

Mogu li tradicionalni i internetski medij imati vlastiti suživot, TV i Twitter mogu živjeti zajedno ali se TV mora prilagoditi. Kao što se radio bojao da će nestati zbog televizije pa nije, tako se ni televizija ne mora bojati da će nestati zbog društvenih mreža, moglo se čuti na regionalnoj konferenciji o društvenim mrežama koja danas završava u Novom Vinodolskom.

Ne postoji borba za gledatelje između televizije i društvenih mreža, već da se televizija vodi onom starom -ako ih ne možeš pobijediti, pridruži im se, potvrđeno je na okruglom stolnu gdje se također moglo čuti da budući da mlađe generacije ne znaju kako izgleda život bez društvenih mreža oni i televiziju doživljavaju kroz društvene mreže.

Zanimljiv je primjer sinergije televizije i društvenih mreža predstavio je Denis Oštir na primjeru predsjedničkih izbora u Sloveniji. POP TV je pomoću softvera Gama Systema pratio sve objave o predsjedničkim izborima na Twitteru i Facebooku. Iako su ih mnogi kritizirali zbog toga, upravo zahvaljujući tim podacima oni su mogli točno predvidjeti pobjedu Boruta Pahora.

Uz sve to, posao novinara se promijenio, medijski posao se postao internetskiji i TV više nije ta koja donosi informacije, one su postale roba koju se može pronaći svugdje, pa i na društvenim mrežama. Novinari će u budućnosti biti urednici informacija.

Ono što je danas ključno jest da će slušateljima, gledateljima i čitateljima biti potrebno ponuditi sadržaj na svim platformama jer će to društvene mreže inače učiniti umjesto nas, a mediji i dalje žele zadržati dio kolača.

Još iz kategorije

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

15.10.2019. komentiraj

Schneider Electric okupio je  2. i 3. listopada u Barceloni, na Innovation Summitu više od 3.500 klijenata, partnera, dobavljača i influencera te značajan broj ljudi koji su događaj pratili virtualno. Bila je to prilika da svi oni čuju najnovije smjernice ka digitalizaciji gospodarstva te upravljanju energetskim resursima, kao i o ključnim globalnim temama poput samoodrživosti, energetskoj i operativnoj učinkovitosti, povezivosti i sigurnosti.

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

14.10.2019. komentiraj

EcoStruxure Facility Expert moćno je softversko rješenje osmišljeno kako bi pojednostavilo  poslovanje, učinilo ga učinkovitijim i povoljnijim te povećalo pouzdanost procesa i imovine, tvrde njegovi proizvođači i dodaju da svoju široku primjenu nalazi u komercijalnim objektima poput shopping centara i različitih trgovačkih lanaca ili pak kompleksnih industrijskih i proizvodnih pogona.

Uvedeno plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama

Uvedeno plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Billy POS, članica ETRANET Grupe, kao vodeći hrvatski pružatelj usluga fiskalizacije prisutna na hrvatskom, slovenskom i češkom tržištu, omogućila je plaćanje kriptovalutama na preko 15.000 Billy fiskalnih blagajni.