Sierra Space i IBM razvijaju novu generaciju tehnologije za putovanja u svemir

Sierra Space i IBM razvijaju novu generaciju tehnologije za putovanja u svemir

Foto: DepositPhotos

Sierra Space, komercijalna svemirska tvrtka, i IBM, tehnološki lider u svemirskoj industriji koji seže do najranijih dana američkog svemirskog programa, najavili su potpisivanje novog Memoranduma o razumijevanju (MOU). Zajedno, Sierra i IBM planiraju raditi na razvoju sljedeće generacije svemirske tehnologije i softverskih platformi u nizu svemirskih vozila i infrastrukture Sierra Space.

Memorandum o razumijevanju ocrtava planove tvrtki za integraciju IBM-ove tehnologije za koordinaciju zadataka i opterećenja astronauta Sierra Space putem tehnologije analize podataka i prikupljanja podataka tvrtke. Osim toga, IBM planira podržati Sierra Space kroz njezino putovanje izgradnje besprijekorne tehnološke platforme u svemiru, koju obje zamišljaju kao prvu svoje vrste, sveobuhvatnu platformu za učinkovito servisiranje oblaka u svemiru i poticanje operacija misije – cijelo vrijeme podržavanje razvoja novih aplikacija za trgovinu, istraživanje, turizam i drugo.

"Sierra Space predvodi dizajn, razvoj i poslovanje za budućnost komercijalnog prostora i infrastrukture", rekao je izvršni direktor Sierra Spacea Tom Vice.

“Kroz ovaj planirani ugovor s IBM-om, iskoristit ćemo punu dubinu njegove industrijske stručnosti i inovativnog tehnološkog portfelja kako bismo procijenili i podržali jedinstvene izazove u svemiru s kojima ćemo se suočiti dok gradimo budućnost komercijalnog prostora. Učinkovite hibridne svemirske platforme omogućit će nam da izvučemo prethodno neiskorištenu vrijednost iz rastućih količina podataka generiranih u svemiru. Zajedno ćemo iskoristiti osiguranu umjetnu inteligenciju za pokretanje novih mogućnosti za Sierra Space, IBM, širi orbitalni ekosustav i novu svemirsku ekonomiju“, tvrdi Vice.

“IBM je predan ponovnom osnaživanju pristupa znanosti i inovacijama kako bi odgovorio na najveće izazove današnjice. Suradnja s liderom kao što je Sierra Space podržat će rast robusnijeg svemirskog gospodarstva u niskoj Zemljinoj orbiti i šire,” dodao je Naeem Altaf, tehnički direktor IBM Spacea.

“U svemiru postoji neograničen potencijal za budućnost čovječanstva. Sierra Space vidimo kao ključnog vođu i suradnika u unapređenju te vizije. U ovom zamišljenom – ali sigurnom – okruženju, suradnici i partneri moći će inovirati, zajednički stvarati i surađivati na razini na način koji pokreće uzajamnu korist za svemirsku industriju u cjelini. Kako napredujemo, IBM se veseli suradnji sa Sierra Space u nizu inicijativa za ubrzavanje novih i inovativnih mogućnosti za nisku Zemljinu orbitu i novu svemirsku ekonomiju“, pojašnjava Altaf.

IBM-ova tehnološka platforma bi olakšala napore Sierra Space za automatizaciju poslovnih operacija radi postizanja boljih performansi, automatizaciju IT operacija za isporuku korisnih uvida, automatizaciju aplikacija i tokova podataka za poboljšanje iskustva klijenata, automatizaciju mreža za isporuku zero-touch operacija i generiranje dubljeg uvida u prijetnje , radnje orkestracije i automatizirati odgovore. Također se očekuje da će predloženi zajednički rad pokrenuti jedinstveno, objedinjeno i fleksibilno distribuirano računalno okruženje u kojem korisnici mogu jednostavno izgraditi i modernizirati aplikacije, učiniti podatke spremnima za umjetnu inteligenciju te integrirati i orkestrirati radna opterećenja (preko više okruženja i dobavljača) za fleksibilne, sigurne , i otvorene operacije. Tvrtke razgovaraju o razvoju i implementaciji ovih sposobnosti na zemlji odnosno u svemiru, uz ponudu podrške za postojeće poslovanje i upravljanje tehnologijama Sierra Space.

Još iz kategorije

Osvježeni brend za digitalnu stvarnost

Osvježeni brend za digitalnu stvarnost

28.11.2022.

Digital Realty i Interxion spojili su se 2020. godine, a snažna kombinacija dviju kompanija uz globalni rast Digital Realtyja u posljednje dvije godine rezultirala je tvrtkom koja nudi najveću globalnu platformu za podatkovne centre na svijetu – PlatformDIGITAL.

Vrijeme hibridnog rada ostaje kao i uredi bez papira

Vrijeme hibridnog rada ostaje kao i uredi bez papira

28.11.2022.

Najnovije istraživanje tvrtke Canon Europe otkrilo je da velika većina europskih tvrtki još uvijek nije spremna za suočavanje s izazovima informacijske sigurnosti povezanih s radom na daljinu i hibridnim radom, ističe za ICTbusiness.info Angelina Vučković koja vodi Canonovo B2B poslovanje u regiji i hrvatski ured Canona.

Poslovna inteligencija i Legit otvaraju ured u Osijeku

Poslovna inteligencija i Legit otvaraju ured u Osijeku

24.11.2022.

Poslovna inteligencija i Legit jučer su i službeno otvorile svoj zajednički ured u Osijeku. Pored zagrebačkoga sjedišta u kojem dvije kompanije također dijele prostor, Osijek im je druga lokacija u Hrvatskoj, a Poslovnoj inteligenciji 9. sveukupno.