SES i Orange najavili partnerstvo s O3b mPOWER

SES i Orange najavili partnerstvo s O3b mPOWER

Orange, jedan od vodećih svjetskih telekomunikacijskih operatera postat će prvi telekom koji će primijeniti vrhunsku O3b mPOWER tehnologiju tvrtke SES. Riječ je o Medium Earth Orbit (MEO) satelitskom komunikacijskom sustavu nove generacije, kojim će tvrtka Orange eksponencijalno povećati obujam poslovnih i privatnih usluga, počevši u Srednjoafričkoj Republici.

O3b mPOWER danas je jedini potpuno financirani ne-geostacionarni (non-geostationary orbit NGSO) širokopojasni sustav u razvoju na svijetu. Smješten na samo 8.000 kilometara iznad Zemlje, sustav će omogućiti rješenja visoke propusnosti i niske latencije koje se bez poteškoća mogu integrirati u postojeće zemaljske mreže. Kada postane operativan 2022. godine, O3b mPOWER će na globalnoj razini pružati višestruku terabitnu propusnost i time potaknuti digitalnu transformaciju i usvajanje Cloud tehnologija, praktično bilo gdje na planetu.

Iznimno fleksibilna O3b mPOWER konstelacija sastoji se od MEO satelita visokih performansi, ultra-velike propusnosti i niske latencije od kojih je svaki u mogućnosti generirati do 5.000 elektronski usmjerenih zraka koje se u stvarnom vremenu dinamički mogu prilagoditi potrebama kupaca. Sustav je idealno prilagođen za pružanje lokalnog signala mobilnih mreža uz simultan internacionalni pristup Internetu (IP trunking).

Danas je tvrtka Orange strateški partner s velikom prisutnošću u Africi i Bliskom Istoku te s nekoliko satelitskih rješenja na kontinentu. Uz pomoć O3b mPOWER, Orange će znatno povećati vlastite MEO mogućnosti niske latencije kako bi odgovorio na rast potražnje za propusnošću što je uvjetovano rastom broja korisnika, novim digitalnim namjenama i financijskim uslugama. Revolucionarni sustav omogućit će tvrtki Orange ponudu besprijekorne povezanosti visoke propusnosti, uz istodobno proširenje geografskog dosega.

Osim toga, koristeći SES-ove MEO i GEO (Geostationary Earth Orbit) satelite za povezivanje i objedinjavanje 2G / 3G prometa s udaljenih baznih stanica diljem zemlje do centralne mreže u glavnom gradu Bangui. Ovo rješenje omogućuje operaterima pružanje mobilnog signala i pristup Internetu iz jednog izvora, kao i konzistentno i besprijekorno iskustvo MEO i GEO usluga

„Oduševljeni smo što smo partneri s tvrtkom SES i rani usvojitelji ove tehnologije koja nam omogućuje ponudu visokokvalitetne povezanosti na najudaljenijim lokacijama Srednjoafričke republike. Dugogodišnje partnerstvo u potpunosti je usklađeno s našom misijom izgradnje pametnijih i otvorenih mreža kako bi se premostio digitalni jaz u Africi te povećala brzina i geografski doseg naše mreže“, izjavio je Jean-Luc Vuillemin, izvršni podpredsjednik tvrtke Orange International Networks Infrastructures and Services.

„Ovaj novi sporazum označava vrlo važnu prekretnicu i za naše tvrtke kao i za širu industriju. S inovativnim sustavom O3b mPOWER, Orange i SES revolucioniraju telekomunikacijsko tržište te način na koji se mreže mogu proširiti i poboljšati. Svojim kapacitetom za pokrivanje širokog raspona telekomunikacijskih potreba, uključujući potrebe za mobilni signal i povezanost visokih performansi baziranu na Cloud tehnologiji, O3b mPOWER zajedno s drugom zemaljskom infrastrukturom predstavlja ključ za povezivanje udaljenih i slabije pokrivenih regija na ekonomski najodrživiji način,“ izjavio je JP Hemingway, izvršni direktor tvrtke SES.

Još iz kategorije

Dvoje zaposlenika Zagrebačke banke pozitivno na COVID – 19

Dvoje zaposlenika Zagrebačke banke pozitivno na COVID – 19

24.03.2020. komentiraj

Zagrebačka banka sa žaljenjem obavještava javnost da je kod dvoje naših zaposlenika u nedjelju, 22. ožujka 2020. utvrđen pozitivan nalaz na COVID-19 te napominju da su u stalnom smo kontaktu s njima kako bismo im pružili svu moguću potporu te im želimo brz oporavak.

Nokia dogovorila partnerstvo s Intelom za pomoć s razvojom 5G tehnologije

Nokia dogovorila partnerstvo s Intelom za pomoć s razvojom 5G tehnologije

22.03.2020. komentiraj

Nokia i Intel posljednjih godina prisno surađuju po pitanju mobilne mreže pete generacije (5G), a to će dodatno pospješiti kolaboracijom vezanom uz inovacije koji se tiču iste te tehnologije. Razlog prisnije suradnje jest pospješiti razvoj nove mreže u Europi, ali i svijetu, što bi bila alternativa zbog situacije s Huaweijem.

Jednostavno riješite izazov rada na daljinu

Jednostavno riješite izazov rada na daljinu

20.03.2020. komentiraj

Cisco donira licence za Webex – nastavite neometano s poslovanjem! Globalna kriza izazvana širenjem Corona virusa postavlja jedno ozbiljno pitanje za tvrtke svih veličina - od freelancera, poduzetnika i mikro poduzeća do mutinacionalnih korporacija. Poslije zdravlja zaposlenika, zdravlje i kontinuitet poslovanja u ovom su trenutku temeljna su briga poslovnih organizacija.