Sedam IT u inovativno rješenje za POS ulaže 8,2 milijuna kuna, a dio novca iz EU fondova

Sedam IT u inovativno rješenje za POS ulaže 8,2 milijuna kuna, a dio novca iz EU fondova

Foto: Shutterstock Ilustracija

Prateći smjer razvoja tržišta sigurnosnih tehnologija, Sedam IT je prepoznao velik potencijal u uvođenju EFTPOS terminala baziranih na Android platformi te je razvilo inovativno rješenje – Sigurnosno upravljački Android aplikacijski sustav - SAAMS (Secure Android APP Management System). Za ovo rješenje dobili su 3,92 milijuna kuna bespovratnih sredstava i to kroz sredstva EU iz natječaja „Inovacije u S3 područjima“.

Ukupna vrijednost projekta je 8,21 milijuna kuna, a kako ističu u Sedam IT-u njihov SAAMS rješava ključne sigurnosne izazove Android platforme koja ujedno jedina može podržati koncept novog fizičkog prodajnog mjesta objedinjavajući različite poslovne modele korisnika korištenjem EFTPOS platne i poslovne aplikacije na jednom uređaju.

Inovativnost SAAMS rješenja je u tri sigurnosne komponente koje osiguravaju objedinjeno komunikacijsko-informacijsko rješenje za integrirano upravljanje platnim i poslovnim funkcionalnostima, čime je omogućen značajan iskorak u odnosu na postojeća rješenja čija je heterogena konstrukcija sigurnosno upravljačkih Android sustava podložnija kibernetičkim napadima, pojašnjavaju u Sedam IT-u i dodaj da navedeno rješenje je na visokoj razini tehnološke spremnosti te je testirano u stvarnom okruženju.

„Uspješna prijava na natječaj Poziva inovacije u S3 području pod naslovom „Komercijalizacija inovativne sigurnosne platforme za distribuciju aplikacija u Android okruženju (SAAMS) na globalno tržište“ omogućit će nam automatizaciju procesa isporuke našeg inovativnog rješenja za sigurnu distribuciju Android aplikacija u specifičnom, visoko reguliranom okruženju namijenjenom procesiranju bezgotovinskih platnih transakcija. Rješenje koristiti potencijale Android okruženja novih „pametnih“ POS terminala koji će u narednom periodu omogućiti krajnjim korisnicima primjenu novih načina bezgotovinskog plaćanja na mjestima prodaje“, ističe Mario Germ, direktor Sektora razvoja softvera i poslovnih rješenja Sedam IT-a.

Iako prilikom prijave nismo o sadašnjem trenutku razmišljali, a u kontekstu drastičnog utjecaja Covid-19 virusa na našu trenutnu svakodnevicu, u narednom periodu očekujemo intenzivan razvoj novih inovativnih načina plaćanja na prodajnim mjestima gdje će fokus biti na izbjegavanju bilo kakvog fizičkog kontakta sredstvima plaćanja na prodajnom mjestu, pojašnjava Germ.

„Naše rješenje će omogućavati brzu i jednostavnu distribuciju Android aplikacija na sve „pametne“ POS terminale putem udaljenog pristupa, bilo da se radi o kartičnim platnim aplikacijama ili poslovnim aplikacijama drugih vrsta, neovisno o tome tko je proizvođač tih aplikacija“, zaključuje Germ.

 

Još iz kategorije

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

27.05.2020. komentiraj

Poslovanje u oblaku, osiguranje kontinuiteta poslovanja u krizi samo su neke od tema koje su se nametnule posljednjih tjedana i mjeseci kada je svijet pogodila jedna velika kriza, a pritom Zagreb još i potres i to su teme o kojima smo porazgovarali s voditeljem informacijske sigurnosti u Setcoru Vedranom Vujasinovićem.

Novi Spanov webinar “How to ensure digital services availability with Dynatrace in the New Normal?“

Novi Spanov webinar “How to ensure digital services availability with Dynatrace in the New Normal?“

27.05.2020. komentiraj

Život i posao pomalo se prilagođavaju režimu new normal, no poslovni krajolici se istodobno nastavljaju intenzivno mijenjati. Tijekom izolacije došlo je do ubrzane digitalizacije i mnoge tvrtke su na tržište plasirale nova aplikativna rješenja, a kako bi smanjile vrijeme potrebno da svojim uslugama dođu do korisnika, okrenule su se upotrebi novih tehnologija.

Europska sveučilišta uglavnom se odlučuju za korištenje softvera otvorenog koda

Europska sveučilišta uglavnom se odlučuju za korištenje softvera otvorenog koda

27.05.2020. komentiraj

Akademska zajednica i općenito obrazovni sustav nije neupućen u prednosti koje nudi open source softver, zbog čega ne čudi što se europska sveučilišta u sve većoj mjeri odlučuju upravo na njega ispred onih zatvorenijih i skupljih sustava koje nude tehnološki giganti.