SAS proširuje podršku za Amazon Web Services i Google Cloud

SAS proširuje podršku za Amazon Web Services i Google Cloud

Foto: DepositPhotos

Kao dio strateškog partnerstva sa Microsoftom, SAS Viya je puštena u rad u studenom na Microsoft Azure platformi. SAS sada proširuje podršku za Amazon Web Services i Google Cloud, a Red Hat OpenShift će biti obuhvaćen tijekom godine, najavljeno je na ovogodišnjem SAS globalnom forumu.

SAS se obvezuje da će omogućiti korisnicima obavljanje analitičkih operacija tamo gdje pohranjuju svoje podatke. Prema prognozama analitičke kuće IDC, rast korištenja tehnologija u oblaku će do 2024. godine biti 23 posto.

„Analitika u oblaku je ono što naši korisnici žele“, rekao je Jay Upchurch, SAS-ov Direktor informacijskih tehnologija. „Ponosni smo na pionirski rad s Microsoftom. Također, poštujemo i potrebu naših korisnika za odabirom druge opcije i pomoći ćemo im da iskoriste ulaganja u oblak kako bi ojačali svoje analitičke težnje“. Upchurch je dodao da SAS Cloud radi na Microsoft Azure-u i da je postigao rast od 34 posto u usporedbi sa prvim tromjesečjem prošle godine.

Tijekom prošle godine, kompanije koje su već sprovele digitalnu transformaciju, brže su se prilagodile tržišnim uvjetima koji su se vrtoglavo mijenjali. Digitalna transformacija zahtjeva odluke zasnovane na analitici, a širenjem podrške za SAS Viya, korisnicima se daje mogućnost izbora i kontrole za primjenu analitike bilo gdje i u bilo kojem obimu.

Još iz kategorije

Hrvatske tvrtke sve više prepoznaju prednosti cjelokupnih rješenja baziranih na Salesforcu

Hrvatske tvrtke sve više prepoznaju prednosti cjelokupnih rješenja baziranih na Salesforcu

23.06.2021.

Domaća IT i konzultantska scena bogatija je za novog člana tvrtka LeverUP Consulting, s uredima u Zagrebu i Talinu o čemu smo razgovarali s direktoricom Dariom Kulikovom koja ističe kako su specijalizirani za implementaciju, nadogradnju i održavanje CRM sustava te da su certificirani partner američke tvrtke Salesforce.

Digitalni tisak u novoj tehnološkoj eri

Digitalni tisak u novoj tehnološkoj eri

17.06.2021.

Canon Europe predstavlja dvije nove napredne mogućnosti automatizacije - jedinicu za praćenje i jedinicu za provjeru za digitalne tiskarske strojeve u boji iz serije imagePRESS C10010VP. Ti noviteti predstavljaju dodatnu podršku korisnicima u tiskarskim produkcijskim okruženjima za postizanje otisaka najviše kvalitete za manje vremena i bez ručnih intervencija rukovatelja.

Značajan iskorak Compinga uz kupnju tvrtke Data Target

Značajan iskorak Compinga uz kupnju tvrtke Data Target

17.06.2021.

Nakon što je Comping preuzeo dio poslovanja Megatrenda razgovarali smo s predsjednikom Uprave Alojzijem Jukićem koji ističe kako je to s jedne strane to je širenje portfelja naših usluga i proizvoda, ali i direktno ubrzavanje poslovanja.